۱۳۸۹ فروردین ۱۹, پنجشنبه

قند خون - چربي - ساير

________________________________________
Rahe Kavir
12-07-2008, 10:21 AM
در حالیکه محققان در حال مشخص کردن این حقیقت هستند که کدام نوع گوشت انسانی مطلوب خاطر پشه ها هستند هزاران تحقیق در این باره انجام گرفته تا مشخص کند کدام ترکیبات یا رایحه های بدن انسان ممکن است جذب کننده پشه ها باشد . با وجود 400 نوع مختلف ترکیب که از بدن انسان تراوش می کند این کار به نظر دشوار می آید. اکنون دانشمندان می دانند که عامل ژنتیک مشخص تا 85% افراد را در مقابل نیش پشه ها مستعد تر می کند. آنها همچنین مشخص کرده اند که عنصری خاص از مواد شیمیایی بدن که در سطح پوست تراوش می کند باعث حرکت موجی از پشه ها بسوی افراد می شود. افرادی که به مقدار فراوان استروئید ها و کلسترول در سطح پوست خود دارند بیشتر در معرض حمله پشه ها می باشند. همچنین افرادی که به مقدار فراوان اسید های خاص مثل اسید اوریک تولید می کنند مورد توجه و هدف پشه ها می باشند. این مواد می توانند حس بویایی پشه ها راتحریک نموده و آنها را به سوی قربانیان خود سوق می دهد . اما روند جذب پشه ها توسط افراد خیلی قبل تر از فرود پشه ها اتفاق می افتد . پشه ها می توانند طعمه خود را از مسافت ها دور تا 50 متر شناسایی می کنند. و این اصلا توسط افرادی که بمقدار فراوان دی اکسید کربن تولید می کنند قابل شناسایی نیست. هر نوع دی اکسید کربن برای پشه ها جذاب است حتی از مسافتی خیلی دور. افراد بزرگتر از نظر سنی به نظر می رسد که مقدار دی اکسید کربن بیشتری را دفع می کنند و به همین دلیل متعاقبا پشه ها با اشتیاق بیشتری به سمت آنها جذب می شوند تا بچه ها . زنان حامله و آبستن نیز در معرض خطر هستند
________________________________________
کاوه رسولی
12-07-2008, 10:35 AM
مفید بود ممنون
________________________________________
carter
13-07-2008, 12:34 PM
جالب بود
ممنونم از اطلاعات مفیدت
________________________________________
tarzan-rock
14-07-2008, 09:26 AM
من شنیدم افرادی که اعتیاد به مواد مخدر دارند کمتر دچار پشه گزیدگی می شوند

نظر شما چیست
________________________________________
surena_iran2564
15-07-2008, 12:36 PM
حتمآ پشه ها نمیخوان با رفیق ناباب بگردن که معتاد شن دیگه.
________________________________________
Hazy
15-07-2008, 01:04 PM
چكار بايد كرد كه دچار نيشش نشود؟
________________________________________
ghazal_ak
27-07-2008, 07:58 PM
خون به عنوان يک محيط ايده ال جهت انتقال عوامل عفوني وخطرناک براي سلامتي بدن محسوب مي شود. عوامل ويروسي، باکتريال،انگلي و قارچي از اين محيط جهت تغذيه وانتشار خود به ساير نقاط بدن و بافتهاي مختلف استفاده مي نمايند. لذا ضروري به نظر مي رسد جهت تضمين سلامت خون نظارت و مراقبتهاي ويژه اي صورت پذيرد. براي اولين بار در دنيا و به دنبال بررسي وقايعي که در دهه هشتاد منجر به انتقال گستردهHIV گرديد موسسه طب براي پيشگيري از بروز چنين تهديدهايي در آينده تشکيل يک سيستم نظارتي براي يافتن ، پيگيري و اخطار دادن در مورد تاثيرات نامناسب خون و فرآورده هاي خوني در افراد دريافت کننده را به کليه مراکز انتقال خون توصيه نمود اين نظارت شامل : جمع آوري، آناليز و تفسير مستمرو نظامند داده هاي مربوط به سلامت خون مي باشد که به طور منظم نتايج آن به افرادي که در برنامه هاي کنترل و پيشگيري بيماريها مشغول فعاليت هستند اعلام مي گردد تا در جهت بهبود وضعيت کوشش نمايند. از مهمترين نقشهاي نظارت فراهم نمودن زير ساختاري است که توسط آن مي توان در صورت بروز يک رخداد حاد از طريق يک نظام مشخص اطلاعات را به طور مستقيم به مسئولين سلامت عمومي منتقل نمود. در کشورهاي پيشرفته دنيا جنبه هاي مختلفي از سيستم مراقبت از خون اجرا مي گردد که مرهون سيستم هاي کامپيوتري منظم و هدفمندي است که باعث حفظ و ارتقاء سلامت خون مي گردند.در کشور ما به دلايل مختلف از جمله : مرتب نبودن سيستم هاي کامپيوتري سيستم سلامت، ناقص درج شدن اطلاعات، نبود افراد متخصص و وظيفه شناس به حد کافي، تشکيل نشدن کميته هاي بانک خون بيمارستاني و يا ضعيف بودن عملکرد آنها و....... سيستم مراقبت از خون به طورکامل اجرا نمي گردد.از اين رو فراهم نمودن اطلاعاتي جامع در اين زمينه که بتواند ما را در راه اندازي و انجام روشهاي مراقبت از خون ياري نمايد ضروري به نظر مي رسد. مراقبت از خون يا(Haemovigilance) به معناي مجموعه اي از روشهاي نظارتي سازماندهي شده مرتبط با حوادث و يا واکنش هاي ناخواسته و غيرمنتظره در اهداکنندگان و دريافت کنندگان خون مي باشد. به عبارت ساده تر مراقبت از خون از زماني که فرد اهداکننده جهت اهدا خون پذيرش شده تا زماني که خون در بيمارستان و يا مرکز درماني به بيمار تجويز و تزريق مي گردد را شامل مي شود. حال به اختصار مراحلي را که يک واحد خون و يا فرآورده خوني توليد و سپس تزريق مي گردد را شرح داده و مراقبتهايي که در طول اين روند بايد انجام گيرد را يادآور مي شويم.

بخش اهداکنندگان وپذيرش :
اولين قدم در سيستم مراقبت از خون انتخاب اهداکننده مي باشد که بايد بر پايه آگاهي ها و اطلاعات اپيدميولوژک بنا شود ( براي مثال از انتخاب گروههايي که در معرض خطر بيماريهاي عفوني هستند اجتناب شود) به هنگام مراجعه اهداکننده اطلاعات ثبت و ضبط مي گردد و به هر اهداکننده يک شماره شناسايي مختص وي( unique ) داده شده که تمام آزمايشات و تحقيقات و پيگيري هاي بعدي از اين طريق قابل رديابي مي باشد.
قدم دوم غربالگري اهداکننده توسط پزشک حاذق و متعهد سازمان انتقال خون مي باشد که شامل يکسري سوالات درباره علايم ، تاريخچه پزشکي، مسافرتها و رفتارها و همچنين مشاهده دستها، صورت و نقاطي از بدن از لحاظ وجود خالکوبي و يا اثرات تزريق داخل وريدي ( مواد مخدر) و نيز چک نمودن ميزان هموگلوبين ، هماتوکريت، سن، وزن، دما، مصرف دارو و فشارخون مي باشد.در اين مرحله بايد به اهداکننده امکان خودحذفي محرمانه (CUE) داد تا در صورت حائز بودن يکي از شرايط فوق اقدام به خودحذفي نمايد.

هدف از غربالگري اهداکننده :
1- شناسايي افراد با ريسک و خطر انتقال عفونت جهت حفظ امنيت اهداکننده
2- شناسايي افراد با ريسک و خطر انتقال عفونت جهت حفظ امنيت و سلامت گيرنده خون و جامعه
3- جلوگيري از تحميل هزينه اضافي جهت فرآوري يک واحد خوني آلوده به عوامل عفوني
با ثبت نمودن مشخصات دقيق فرد اهداکننده در واحد پذيرش اهداکنندگان يک فرآورده خوني قابليت پيگيري از زمان اهدا تا زمان تزريق به بيمار را پيدا مي نمايد که در ذيل به آن اشاره مي شود.

قابليت پيگيري ( ( Traceabilityفراورده هاي خوني:
قابليت پيگيري، توانايي تعيين دريافت کنندگان حقيقي هر فرآورده ريليز شده بوده و به طريق ديگر توانايي تعيين تمامي اهداکنندگان دخيل در تزريق خون به يک بيمار مشخص مي باشد. به عبارت ديگر، خون و فرآورده هاي خوني که جمع آوري، آزمايش، فرآوري، ريليز و يا توزيع مي شود، بايد از اهداکننده تا دريافت کننده و برعکس قابل رديابي باشد.
ملزومات فني مورد نياز که تطبيق آنها با پيشرفت فني و علمي ضروريست عبارتند از:
1. ملزومات قابل پيگيري.
2. اطلاعاتي که جهت اهداکنندگان فراهم مي شود.
3. اطلاعاتي که از اهداکنندگان بدست مي آيد شامل شناسايي، سابقه سلامتي و امضاي اهداکننده.
4. نيازمندي هايي که به مناسب بودن خون و پلاسماي اهداکنندگان و غربالگري خون اهدا شده مرتبطند، شامل:
v معيار به تاخير انداختن دائم و معافيت احتمالي
v معيار به تاخير انداختن موقت

ملزومات مرتبط با برچسب زدن:
برچسب هر فرآورده بايد شامل اطلاعات زير باشد:
1. نام فرآورده
2. حجم، وزن يا تعداد سلولهاي فرآورده
3. شماره يا حروف الفباي منحصر به فرد شناسايي اهداکننده
4. نام مرکز انتقال خون تهيه کننده فرآورده
5. گروه خونيABO
6. گروه خونيRh
7. تاريخ انقضا
8. درجه حرارت مناسب براي نگهداري
9. نام، ترکيب و حجم ماده ضدانعقاد يا ماده افزودني
بعد از اينکه اهداکننده حائز شرايط اهدا شناخته شد به سالن خونگيري هدايت شده تا خونگيري از او به عمل آيد. جهت اخذ يک واحد خون با کيفيت مي بايست شرايطي را در اتاق خونگيري فراهم آوريم تاشخص اهداکننده بدون هيچگونه استرس ( که بر سلامت شخص اثرات سوئي نظير تغييرات فشارخون، ترشح هورمون، کاهش قند خون و غيره مي گذارد) براي اهدا خون آماده گردد.خونگيري در کوتاهترين زمان ممکن (10-5 دقيقه ) بايد انجام شود تا شخص به جهت طولاني شدن مدت دچار خستگي يا استرس نشده و بتواند خون سالم تري اهدا نمايد به هنگام خونگيري بهترين رگ جهت خونگيري انتخاب شود و در کوتاهترين زمان ممکن و پس از رعايت نمودن تمامي مراحل ضدعفوني سوزن وارد رگ گردد چراکه اگر اين امر با تاخير و اختلال در پيدا نمودن رگ و وارد شدن سوزن به آن صورت پذيرد موجب فعال شدن پروسه انعقادي(آبشار انعقادي) به ميزان بالايي گرديده و پلاکتها جهت توليد پلاک لخته اي مصرف مي شوند که از کيفيت واحد خون اخذ شده کاسته مي گردد. همچنين دقت شود تا در طول مدت خونگيري کيسه خون به روي شيکر حرکت داشته باشد تا ضمن مخلوط شدن با ضدانعقاد از توليد لخته درون کيسه جلوگيري به عمل آيد. کليه مشخصات اهداکننده به طور خوانا و دقيق توسط شخص خونگير بر روي کيسه خون ثبت گردد .

فرآورده گيري :
هدف از فرآورده گيري انجام يکسري مراحل کاري و فني بوده تا از يک واحد خون اخذ شده بتوان گلبول قرمز متراکم(pc)، پلاکت (PLT) پلاسما (FFP،PPP،CPP) و کرايو(CP) جهت مقاصد مختلف درماني اخذ نمود گاهي اوقات نيز خون اخذ شده بدون انجام هيچ پروسه اي و تنها پس از انجام آزمايشات وارد چرخه توزيع مي گردد به اختصار نکاتي را که در قسمت فرآورده گيري جهت مراقبت از خون بايد مدنظر قرار داد را متذکر مي شويم . واحدهاي خونگيري در کوتاهترين زمان ممکن حداکثر( 6-4) ساعت پس از خونگيري، کيسه هاي خون اخذ شده را به قسمت فرآورده گيري ارسال نمايند تا از کيفيت خون و فرآورده ها کاسته نشود. پس از انجام اعمال فرآورده گيري و جداسازي پلاسما هر فرآورده متناسب با شرايط نگهداري سريعاً به يخچال يا فريزر منتقل شود. توجه به تنظيم نمودن درجه يخچالهاي نگهداري خون و فرآورده بسيار مهم است و باعث حفظ کيفيت توليدات خوني مي شود از ضربه زدن، انداختن و انجام اعمالي که موجب ليز شدن و شکسته شدن کيسه هاي خون و فرآورده مي گردد خودداري شود پلاسماهاي گرفته شده بلافاصله به دماي مورد نظر(0C 18-) رسانده شده و سپس به فريزرهاي با توان برودتي بسيار زياد منتقل شوند که در اين صورت تا يکسال قابليت مصرف خواهند داشت . پلاکتها پس از جداسازي حدوداً يک ساعت روي ميز فرآورده بي حرکت قرار گيرند تا تجمعات پلاکتي از هم جدا شده و يک محلول پلاکتي همگن به دست آيد سپس به دستگاه روتاتور با دماي(0C 24-20 ) منتقل شده تا ضمن حفظ کيفيت از چسبندگي دوباره آنها ممانعت به عمل آيد در همين زمان که پرسنل آموزش ديده و مجرب فرآورده گيري مشغول فرآوري خون مي باشند در قسمت روتين آزمايشات معمول کيسه هاي خون به قرار ذيل انجام مي گيرد : 1.مشخص نمودن گروه خون
2. انجام آزمايش الايزا و سل تايپ و بک تايپ و شناسايي مارکرهاي بيماريهاي عفوني
نتايج آزمايشات انجام شده بر روي هر کيسه خون به دقت در کامپيوتر ثبت مي گردد نمونه هايي که جواب آزمايش آنها منفي مي شود وارد مراحل بعدي پروسه ( پخش و توزيع) مي گردند. نمونه هايي که جواب آزمايش آنها مثبت مي شود چه نتيجه تست تکميلي (تاييدي) آنها نيز منفي گردد بايد از چرخه توليد جدا شده و معدوم گردند ولي بايد نتايج آزمايشات Screening در فايل اهداکننده به طور دقيق ثبت شود. به اين گونه اهداکنندگان اطلاع داده مي شود تا در قسمت مشاوره با آنها صحبتهاي لازم انجام شده و توصيه مي گردد تا به پزشک خود مراجعه نمايند. خون و فرآورده هاي خوني تا زمان آماده شدن جواب آزمايشات نهايي (Pooled) وارد قسمت توزيع و پخش خون نمي گردد.
نکاتي که در مورد پخش کيسه هاي خون وفرآورده بعد از اطمينان از سلامت آنها بايد مدنظر قرار گيرد عبارتند از :
- اجتناب از ضربه زدن و پرت کردن کيسه هاي خون و فرآورده
- جلوگيري از نوسانات دماي محل نگهداري خون و فرآورده ها
- ارزيابي دقيق مشخصات کيسه ها به هنگام توزيع به منظور جلوگيري از بروز اشتباهات احتمالي
- مورد بررسي قرار دادن فرآورده ها از نظر تاريخ مصرف
- مورد ارزيابي قرار دادن و چک نمودن رابطين بانک خون بيمارستانها از لحاظ طي نمودن آموزش هاي لازم در خصوص حمل و نگهداري فرآورده هاي خوني
- فرمهاي درخواست خون ارسال شده از بيمارستان بايد حاوي نوع، مقدار، گروه فرآورده هاي درخواستي به تفکيک بوده و همچنين مشخصات بيماران نيازمند به خون به طور دقيق نوشته شود. ارسال گزارشات هفتگي يا ماهانه از موارد برگشتي، استفاده نشده و يا معدوم شده از سوي بيمارستانها ضروري بوده و باعث ميشود تا شناسايي گيرنده و عوارض پس از تزريق خون در گيرنده با سهولت بيشتري انجام گيرد . پس از آنکه رابطين طبق ضوابط استاندارد فرآورده هاي خوني را به بيمارستان منتقل نمودند بانک خون بيمارستانها موظفند بلافاصله فرآورده و توليدات خوني اخذ شده را ذخيره نموده تا در صورت لزوم به بخشها و اتاقهاي عمل ارسال نمايند و فقط در صورت کاهش ذخاير جهت جايگزيني خون و فرآورده هاي خوني از سازمان انتقال خون درخواست نمايند.
- اطلاعات مربوط به آزمايشات( به عنوان مثال Cross match) و شماره و نوع واحد فرآورده خوني در فايل بانک خون ثبت شود همچنين واحدهاي برگشتي و استفاده نشده نيز ثبت گردند. واحدهايي که از بخشها يا اتاق هاي عمل مصرف نشده و به بانک خون نيز عودت داده نمي شوند به عنوان واحدهاي تزريق شده به بيماران در نظر گرفته مي شوند.
- اگرچه تاييديه تجويز به طور روتين در فايل بانک خون ثبت نمي شود ولي به طور استاندارد لازم است علت تجويز با ذکر تعداد، نوع واحد و Lot NO( بارکد) و batch number(برچسب نوع فراورده و گروه خوني) کيسه خون مصرفي براي بيمار با ذکر تاريخ دريافت ذکر گرديده و کليه علايم حياتي قبل، حين و بعد از تزريق در پرونده پزشکي ثبت گردد.پرونده هاي پزشکي در قسمت اسناد و مدارک پزشکي قابل دسترس باشند .
در کشورهاي پيشرفته از نتايج مراقبت از خون (surveillance) استفاده هاي زيادي ميگردد که ميتوان به موارد زير اشاره نمود:
- ارزيابي تاثيرات خون و فراورده هاي آن در استفاده هاي روتين
- surveillance بيماريهاي عفوني و دنبال کردن موارد اورژانس
- روش ترانسفوزيون
- پراکندگي و گسترش بيماريهاي منتقله از راه خون
- نظارت بر اهداکنندگان
- کنترل ،نظارت ،و رديابي Risk factorها و نشانه هاي بيماريهاي عفوني
Surveillance (سيستم نظارت ) در حقيقت يک ابزار مهم و کارآمد در جهت شناسايي و ارزيابي خطرات انتقال خون مي باشد. اين واژه در معناي عمومي به معني مراقبت و نظارت کامل بر فعاليتها به منظور شناسايي تغييرات و اشتباهات ميباشد ولي به عنوان ابزار اپيدميولوژيک به معني سيستم در حال پيشرفت.،براي جمع آوري ،آناليز و تفسير اطلاعات لازم و اساسي براي برنامه ريزي و ارزيابي سلامت جامعه است که به همين منظور اين اطلاعات بايد به سرعت تکميل شده و به موقع به اطلاع افراد ذينفع رسانده شود.
استفاده هايي که مي توان از سيستم haemovigilanceبه عمل آورد:
1-بدست آوردن آمار دقيق از حوادث و خطرات ناشي از تزريق خون
2-تکميل اطلاعات مربوط به روش جمع آوري خون
3-تعيين علل اصلي اشتباهات منتهي به حوادث باليني
4-قابليت انجام فعاليتهاي آموزشي و پژوهشي

تمامي اطلاعات فراهم شده توسط سيستم haemovigilance مي توانند به صور زير در بهبود سلامت انتقال خون شرکت داده شوند:
1. فراهم نمودن يک منبع قابل اطمينان اطلاعات در رابطه با عوارض ناشي از انتقال خون براي جامعه پزشکي
2. بيان اقدامات اصلاحي مورد نياز براي ممانعت از تکرار چنين حوادثي در انتقال خون
3. آگاه سازي بيمارستانها و مراکز انتقال خون در رابطه با اثرات نامساعدي که مي تواند به جز گيرنده خون، افراد بيشتري را درگير سازد شامل:
v اثراتي که مرتبط با انتقال بيماريهاي عفوني هستند.
v اثراتي که مرتبط با کيسه ها، محلولها يا فرآوري خون هستند.

يکسان سازي گزارشها
گزارشهاي مربوط به اثرات نامساعد در تمامي مراکز شرکت کننده در شبکه مراقبت از خون بايد به روش يکساني فراهم شود. اين امر مستلزم استفاده از موارد زير مي باشد:
1. فرمهاي گزارش دهي مشترک
2. برنامه آموزشي مشترک بين افراد درگير در سيستم هموويژيلانس
3. روش مشابه تفسير اطلاعات در تمام مراکز هموويژيلانس
در اين رابطه پزشک مسئول haemovigilance بايد در يکسان سازي گزارشها شرکت نمايد.

پنج موضوع بايد در ارتباط با تزريق خون و فرآورده هاي خوني در نظر گرفته شود:
1. انتقال ويروسها
2. آلودگي باکتريال
3. خطاي انساني و نقص وسايل
4. عوارض ايمونولوژيک
5. عوارض ناشي از اهداي خون
اطلاعات وداده هاي دقيق کامپيوتري اهداکنندگان و مصرف کنندگان خون به ما اين امکان را مي دهد تا ضمن داشتن يک سيستم کارآمد مراقبت از خون بتوانيم از چگونگي نحوه توليد، مصرف، درصد خطا و اشتباه در مصرف خون اطلاع يافته از طرفي بتوانيم از مستندات و اطلاعات اخذ شده در پيشبرد اهداف طرحهاي پژوهشي استفاده کرده که اين امر در ارتقاء کيفي سيستم مراقبت از خون بسيار موثر است.


نوع اثرات ناخواسته جمع آوري شده در شبکه haemovigilance
طيف haemovigilance ممکن است به تمامي اثرات ناخواسته در فرايند تزريق خون گسترش يابد، بنابراين گزارشها بايد بر اينگونه حوادث مرتبط با بيمار تاکيد نمايند:
1. واکنشهاي فوري حين تزريق خون شامل هموليز، واکنش تب زاي غيرهموليتيک ناشي از تزريق خون، راش، قرمزي، کهير، شوک آنافيلاکتيک، آلودگي باکتريال و ضايعه حاد ريوي ناشي از تزريق خون.
2. واکنشهاي تاخيري پس از تزريق خون شامل هموليز، بيماري پيوند عليه ميزبان به صورت حاد، پورپوراي پس از تزريق خون، افزايش آلانين آمينوترانسفراز و هموکروماتوز
3. انتقال ويروس هاي Blood born
4. وقوع آلوايمونيزاسيون عليه آنتي ژنهاي گلبول قرمز، پلاکت و . . .
5. فرآورده اي که به اشتباه تزريق شده است.

haemovigilance ممکن است با اهداي خون و اهداکنندگان نيز سر و کار داشته باشد از جمله :
1. حوادث ناخواسته مشاهده شده حين اهداي خون
2. اطلاعات مربوط به انتخاب اهداکننده مثل ميزان تکرار و علل معافيت از اهداي خون
3. اطلاعات اپيدميولوژيک در مورد اهداکنندگاني که در آزمايشات غربالگري مثبت بوده اند.

حداقل اطلاعات ضروري در گزارش ها:
1. اطلاعات مربوط به بيماري که تزريق خون شده است:
الف) تعيين هويت که حداقل بايد شامل تاريخ تولد، جنس و شماره اختصاصي بيمار باشد.
ب) علائم باليني مشاهده شده به روش استاندارد ثبت گرديده ونتايج باليني ناشي از هر واکنش نامساعد شرح داده شود.
2. اطلاعات فرآورده شامل:
الف) شماره واحد فرآورده خوني و کدهاي کافي براي تعيين هويت فرآورده ها و اهداکننده
ب) توصيف فرآورده شامل:
v نوع فرآورده مثلا گلبول قرمز، پلاکت يا پلاسما
v چگونگي تهيه مثلا از خون کامل يا از آفرزيس
v ويژگيهاي ديگر مثل کاهش لکوسيت، اشعه ديده، . . .
v شرايط و مدت نگهداري قبل از تزريق خون
3. اطلاعات مربوط به شدت واکنش:
شدت واکنش بايد درجه بندي شود. يک معيار پيشنهادي مي تواند شامل موارد زير باشد:
صفر : بدون علامت
يك : علائم فوري بدون خطر حياتي و با بهبودي کامل
دو : علائم فوري با خطر حياتي
سه : موربيديتي طولاني مدت
چهار : مرگ بيمار
4. مستندسازي :
ارتباط احتمالي بين اثرات ناخواسته مشاهده شده و فرآورده هاي خوني بايد مشخص شود.
يک معيار پيشنهادي مي تواند شامل موارد زير باشد:
صفر : بدون ارتباط يعني اثر ظاهراً مرتبط با تزريق خون بوده اما دليلي وجود ندارد که فرآورده مشکوک مسئول اثر ناخواسته باشد.
يك : ممکن يعني اثر به وضوح مرتبط با تزريق خون مي باشد اما مي تواند به دليلي غير از تزريق خون مرتبط باشد يا نباشد.
دو : احتمالي يعني اثر به وسيله هر علت شناخته شده ديگر قابل توضيح نيست.
سه : مطمئن يعني ثابت شده که اثر وابسته به تزريق خون است.
5. اطلاعات مربوط به نوع اثر
در خاتمه مي توان گفت Haemovigilance اطلاعات مفيدي را در مورد موربيديتي تزريق خون فراهم نموده و مي تواند نقش هدايتي در رابطه با اقدامات اصلاحي بمنظور پيشگيري از عود برخي از حوادث داشته باشد.
به علاوه مراقبت از خون بايد به عنوان بخشي از هوشياري بهداشتي همگاني، در کنار هوشياري دارويي و هوشياري در زمينه وسايل پزشکي در نظر گرفته شود.

.tbtc.ir
________________________________________
ghazal_ak
27-07-2008, 08:01 PM
ذخيره موفق خون اولين بار بوسيلهTurner &Rouse در سال 1916 در انستيتو راكفلر انجام شد . محلول ذخيره آنها 50% دكستروزايزو تونيك ، 20% سيترات و 30% خون بود. در جنگ جهاني اول يك گروه پزشكي به سرپرستي Dr.Robertson از دانشگاه هاروارد خون اهداکنندگان را گرفته و در محلول حاوي سيترات -دكستروز ذخيره کردند و به طور موفقيت آميزي آن را به سربازاني که به دليل خونريزی دچار شوك شده بودند، تزريق كردند ( روبرتسون فقط از گروهO برای تزريق استفاده كرد و حتي خون را جهت ترانسفوزيون كراس مچ نمود به همين دليل او را به نام پدر بانك خون مي شناسند) .
ترانسفوزيون خون براي تأمين O2 بافتهاي بدن به كار مي رود . به هر دليلي كه RBC كم باشد چه به دليل خونريزي , آنمي يا ساير موارد پاتولوژيك،RBC ، گلبول قرمز متراکم يا خون مورد نياز مي باشد . RBC در داخل بدن انسان به مواد غذايي احتياج دارد و يكسري محصولات متابوليك هم توليد مي كند. در نتيجه مواد زائدي ايجاد می کند، اين اعمال متابوليك در زمان ذخيره هم ادامه مي يابد و متابوليتهاي لازم براي احياء و نگهداري RBC و عملکرد آن فراهم مي گردد . يكي از موادي كه باعثنگهداري خون مي شود محلولهاي Anti Coagulant/ Preservative است . در اوايل سال 1940 ميلادي محلول ACD ضدانعقادي بود كه مورد مصرف قرار گرفت و در آن خون را تا 21 روز ذخيره مي كردند . دكستروز انرژي و متابوليسم مورد نيازRBC را فراهم مي كند .
بعداً از CPD در سال 1950بوسيله Gibson استفاده شده كه سطوح بالاتر 2,3 DPGرا فراهم مي كرد و بعدها با CPDA1 و CPDA2 توانستند نيمه عمر خون را تا 35 روز افزايش دهند . از سال 1970 تا 1983 FDA محلولهاي ديگري مثل آدنين ، سالين ، مانيتول و گلوكز را استفاده كرد كه نيمه عمر خون را افزايش داد .
CPDA ضدانعقادي است كه سطوح بالاتر 2,3 DPGرا در RBC ذخيره و فراهم مي كند . در حال حاضر نيمه عمر خون ذخيره شده را به عنوان Expiration date يا Outdate در نظر مي گيرند. در مطالعات Survival بررسي مي شود كه چه مقدار RBC كه در محلول Preservative ذخيره شده،24 ساعت بعد از ترانسفوزيون زنده مي ماند و FDA ثابت كرده كه حداقل 70% RBC با يد در گردش خون بدن انسان تا 24 ساعت بعد از ترانسفوزيون زنده بماند .
گلبولهای قرمز موجود در گردش خون انسان در محيطی حاوی مواد مغذی با درجه حرارت و PH مناسب شناور هستند RBC به راحـتی اين مــواد را برداشته و محصولات زايد خود را هم خارج می نمايد و تمامی اين روند کاملاً كنترل شده است . وقتي خون از بدن انسان خارج مي شود هنوز احتياج به گلوكز براي تغذيه خود دارد .
با خارج شدن خون از بدن انسان اين فرآيند از كنترل خارج شده و متابوليسم RBC از راه گليكوليز اتفاق مي افتد . با توجه به آنكه RBC ميتوكندري ندارد، گليكوليز از راه بي هوازي انجام مي شود و توليد اسيدلاكتيك كرده و هر چه زمان بيشتري مي گذرد اين RBC ها اسيد لاكتيك بيشتري مي سازند و PH پايين تر مي آيد. زماني كه خون گرفته شود ، PH تقريباً در دامنه نرمال است. ولي در روز انقضا ، PH خون ذخيره شده حتي به زير 7مي رسد .
اين تغييرات PH ،فعاليت فسفو فروكتوكيناز و گليكوليز را كاهش داده و راه متابوليك كاهش مي يابد. در حال حاضر محلولهاي نگهدارنده مي تواند راه متابوليك را كاهش داده تا با کاهش ATP مقابله شود . چرا كه وجود ATP براي عملکرد غشاي RBC و پمپ Na-k ATPaseحياتي است و در واقع غلظت ATP نشانه حيات RBC است .
اگر سطح ATP پايين بيايد احتمال زنده ماندن RBC هم كم مي شود . پمپ Na-K ATPase يك پمپ غشايي در RBC است كه تعادل الکتروليتهای اطراف هر RBC را فـراهـم مـي كـنـد . در مـرحـلــه ذخـيره اين تعادل الكتروليتي و كار پمپ متوقف مي شود ولي كمي Na-K از طريق غشاء نشت مي كند به طوري كه Na داخل سلول شده و K خارج مي شود و به اين دليل در زمان تاريخ انقضاي كيسه مي بينيم كه سطح K بالا مي رود . پمپ Na-K ATPase پمپي است بسيار مهم كه براي عملکردش احتياج به ATP دارد، به اين دليل هم در ماده نگهدارنده خون , آدنين موجود است تا ATP مورد نياز را بسازد .
با ذخيره كردن خون سطح 2,3 DPGكاهش مي يابد و محلولهاي ذخيره و با اضافه كردن محلولهاي Preservative ( نگهدارنده ) سعي مي کنيم تا جلوي اين كاهش را بگيريم.
2,3 DPGاهميت بسيار زيادي براي تحويل O2به بافتها دارد و روي CurveO2 Dissociative اثر مي گذارد. با كاهش 2,3 DPG تمايل Hb به O2 بيشتر شده و آن را در سطح بافت آزاد نمي كند.در زمان تزريق خون به دليل كاهش 2,3 DPGمنحني سمت چپ شيفت كرده و O2 سخت تر آزاد مي شود.
در طي ذخيره، تغييراتي در محصولات بيواكتيو حاصل مي شود مثلاً هيستامين، ميلوپراكسيداز IL8-IL1 افزايش مي يابد .
RBC درطي ذخيره تغييرات فيزيكی يافته و چربي غشاء گلبول قرمز درطي ذخيره از دست مي رود و با کوچکترين ضربه ای بعضي از سلولهاي هموليز شده جايگزين سلولهای سالم مي گردد.


بلافاصله قبل از آنكه هر محصول خوني ريليز گردد يا براي ترانسفوزيون به بخش ديگری فرستاده شود يا حتي قبل از ترانسفوزيون، آن را كاملاً با چشم وارسي نماييد . بررسي كيسه را از نظر آلودگي، نشتي، Sealناكافي و يا ظاهر غير طبيعي مثل رنگ غيرطبيعي ، قهوه اي، بنفش انجام دهيد. اگر لخته هاي قابل ديد در كيسه وجود دارد يا چنانچه گفته شد رنگ و ظاهر غيرطبيعي دارد اين خون بايد از چرخه خارج شود و نبايد به ساير قسمتها حمل شده يا به بيمار تزريق گردد . پلاكت هم بايد از نظر رنگ غيرطبيعي و تجمع زياد پلاكت بررسي شود . محصولات يخ زده مثل FFP يا كرايو بايد از نظر كيسه معاينه شود. اگر كيسه نشتی داشته باشد درهنگام گرم شدن ايجاد آلودگي مي كند .

AABB توصيه کرده تا :
1-معاينه چشميو بررسي وضعيت كيسه بر اساس نوع محصول توسط پرسنل بانک خون انجام شده و زمان و شماره آن ثبت گردد.
2- در يخچال و فريزر بانک خون، سطوح جداگانه اي براي خون آزمايش شده يا نشده و مناطق مختلف از نظر Cross match شده يا نشده درنظر گرفته شود. فن ها درست كار كند. هوا در سرتاسر واحد خون جريان داشته باشد تا درجه حرارت خاص مورد نظر در تمام سطوح آن نگهداري شود. فريزر بايد تميز باشد , نور خوبي داشته باشد , ترمومترها و سيستم هاي ديجيتالي آن مرتب بررسي شده و درست كار كنند. درجه حرارت يخچال دائماً ثبت شود و به طور مداوم ثبت و پايش گردد. زنگ هشدار( آلارم ) قابل شنيدن داشته باشد تا در صورت تغيير دمای يخچال پرسنل متوجه آن شوند. خون در6-1 درجه سانتي گراد حفظ و ذخيره می شود .
برق مورد نياز يخچال بايد از دو منبع تهيه شود و آلارم داشته باشد . يك سيستم تغذيه اورژانس با ژنراتور بايد براي يخچال موجود باشد تا در صورت قطع برق يخچال, سيستم هشدار به کار بيفتد.
حداقل 2 ترمومتر قابل ديد در سايز استاندارد بانك خون براي اندازه گيري درجه حرارت روي يخچال باشد معمولاً يك حسگر در بالا و يكي در پائين يخچال قرار مي گيرد و هر دو ترمومتر بايد در دامنه دماي 6-1 درجه سانتي گراد باشد . يخچال های بزرگتر به ترمومتر اضافه براي ارزيابي صحيح درجه حرارت نياز دارد. تمام ترمومترها بايد كاليبره شود .
3- هر تغييري در درجه حرارت در chart( نمودار) دستی ثبت شده و ابتدا و انتهاي روز اين نمودار بررسي گردد. اين نمودار توسط مسئول آزمايشگاه يا بانك خون بررسی مي شود. تغييرات درجه حرارت ثبت شده در طی به صدا درآمدن زنگ هشدار و جريان الكتريسيته بايد ثبت گردد. در صورت قطع برق يا خراب شدن يخچال بايد پروتكلي مكتوب در بانك خون موجود باشد.
4- براي نگهداري FFP و كرايو در فريزر بايد حداقل 2 ترمومتر موجود باشد .
در ساير مناطق بيمارستان , اتاق عمل، اورژانس و ICU هم يخچال ها بايد دارای چنين استانداردهايي باشند و البته بانك خون و پرسنل آن مسئول اين يخچال ها نيز هستند .
5- در حمل و نقل خون استاندارد درجه حرارت 10-1 درجه سانتي گراد است. اگر اين دما در طي حمل و نقل حفظ شود، حيات RBC ( Viability ) حفظ مي گردد.

بهترين روش براي نگهداري درجه حرارت مناسب استفاده از يخ مرطوب است كه در بالاي محفظه حمل و نقل خون قرار مي گيرد اين كار اجازه مي دهد تا هواي سرد در اطراف همه واحدهای خون به جريان افتد. يخ هيچگاه نبايد مستقيماً در تماس با كيسه خون و سلولها باشد چرا كه سبب هموليز آنها مي گردد.
يخدان هاي حمل ونقل خون هم بايد داراي مانيتور درجه حرارت باشند و اين ترمومترها بتوانند هم درجه پايين و هم بالا را ثبت نمايند . يك روش ديگر براي اندازه گيري درجه حرارت اين است كه ترمومتر را بين دو واحد خون قرار مي دهيم و درجه حرارت را 5 دقيقه بعد ثبت مي نماييم (شبيه ساندويچ ) اين دو واحد خون و ترمومتر بين آنها به مدت 5 دقيقه در داخل يخچال يا يخدان حاوي يخ خشك يا مرطوب قرار مي گيرد. در حمل و نقل FFP بايد از يخ خشك استفاده كرد. يخ خشك ماده خطرناكي است كه وزن آن بر حسب وزن خون و محصول مورد نظر حساب مي شود . يخدان حاوي يخ خشك يا دي اكسيد كرين جامد بايد بر چسب Diamond shape و يخ خشك را دارا باشد.

پلاكت ها و گرانولوسيت ها بايد بين 24-20 درجه سانتي گراد نگهداري و حمل گردد. پلاكت احتياج به حركت مداوم براي تبادل گاز و جلوگيري از تجمع پلاكتي دارد. اين درجه حرارت بايد هر 4 ساعت مانيتور و ثبت شود . درجه حرارت پايين روي زنده ماندن پلاكتها اثر مي گذارد و نيمه عمر پلاكت كاهش يافته و حتي به 24 ساعت مي رسد. به همين دليل توصيه شده تا پلاكت در حرارت بالاتري نگهداري شود روتاتور و آنكوباتور براي جلوگيري از تجمع پلاكتي و تبادل گازي آن لازم است . پلاكت در درجه حرارت اتاق تغيير شكل داده و از حالت ديسكي شكل به گرد تبديل مي شود، حتي حجم پلاكت تا 10% كاهش يافته و سبب كاهش فعاليت پلاكتي مي گردد.
________________________________________
ghazal_ak
27-07-2008, 08:04 PM
زنجيره تشکيل دهنده تهيه و عرضه خون سالم شامل قسمتهاي زير است :

انتقال خون ، بانک خون بيمارستانها ، بخشهاي پرستاري و پزشکي

وظايف انتقال خون

1- انتخاب اهداءکننده سالم
2- آزمايشات لازم بر روي خونهاي اهدايي ( بررسي HIV، HBV، HCV و سيفليس و تعيين گروه خون)
3- تهيه فرآورده هاي مختلف نظير گلبول قرمز و پلاکت متراکم ، پلاسما ، کرايو و .....
4- طرز نگهداري صحيح فرآورده هاي خوني

وظايف بانک خون بيمارستانها

1- تحويل صحيح خون و فرآورده هاي آن
2- کنترل کيسه خون از نظر ( هموليز ، لخته ، تغيير رنگ )
3- طرز حمل و نگه داري صحيح خون
4- آزمايش تعيين گروه هاي خوني و تجسس آنتي بادي هاي غير عادي و کراس مچ

وظايف پرستاري

1- تعيين هويت بيمار و تهيه کارت شناسايي
2- نمونه برداري صحيح از بيمار
3- پر کردن دقيق فرم درخواست خون
4- دريافت خون و فرآورده ها از بانک خون بيمارستان
5- بررسي دقيق مشخصات روي برچسب کيسه خون
6- شناسايي خون سالم و کنترل خون از نظر (هموليز ، لخته ، تغيير رنگ )
7- حمل صحيح خون
8- طرز نگهداري درست خون و فرآورده ها
9- تزريق صحيح خون
10- گرم کردن خون و پلاسما
11- اقدامات لازم در حين بروز عوارض انتقال خون
12- کنترل دقيق در شناسايي بيمار قبل از شروع ترانسفوزيون و انطباق آن با مشخصات ثبت شده روي کيسه خون و فرم هاي درخواست خون که آخرين و مهمترين کنترل مي باشد.
13- ثبت عوارض و گزارش آنها
14- مشخص نمودن گيرنده خون در سيستم جهت سيستم مراقبت از خون

وظايف پرستاران در انتقال خون :
ابتدا يادآوري مي گردد که يکي از مهمترين وظايف در تعيين هويت بيمار در محدوده انتقال خون اين است که در حالت بيدار بايد نام و نام خانوادگي توسط خود بيمار بازگو شود و در صورتي که بيمار بيهوش باشد بايد از اطرافيان وی سؤال و يا از روي کارت شناسايي تعيين هويت بيمار انجام گردد.

1- تهيه کارت شناسايي
1- نام بيمار
2- نام خانوادگي
3- شماره کدآزمايشگاه يا بانک خون بيمارستان
4- نام بخش ، شماره اتاق و تخت بيمار









تأکيد مي گردد که حتماً در صورتيکه بيمار هوشيار است بايد نام و نام خانوادگي بوسيله خود بيمار بيان گردد و نبايد آن را از روي پرونده يادداشت کرد و يا از اطرافيان بيمار پرسيد مگر در مواردي که بيمار بيهوش باشد.

2- فرم درخواست خون
فرم درخواست خون سه برگي مي باشد که قسمت فوقاني آن توسط پرستار پر مي گردد.

نام بيمار
نام خانوادگي
شماره آزمايشگاه يا بانك خون
شماره اتاق
سابقه تزريق خون
سابقه بارداري

فرم درخواست در حضور بيمار تکميل مي شود و از روي کارت شناسايي نبايد پر شود ( مگر بيمار بيهوش باشد ) مجدداً يادآوري مي گردد هر بار که نام و نام خانوادگي توسط بيمار بيان مي گردد بايد با هويت قبلي بيمار چک شود ، زيرا امکان دارد که قبلاً به اشتباه تعيين هويت صورت گرفته باشد..
ثبت ترانسفوزيون ها و حاملگي هاي قبلي در فرم درخواست خون ، مسئول بانک خون را موظف به جستجوي آنتي بادي هاي ناخواسته در خون بيمار مي کند.

3- نمونه گيري از بيمار
1- ابتدا بايد نام بيمار را پرسيده ، از وي خونگيري به عمل آيد.
2- بعد از ريختن نمونه خون در لوله آزمايش
الف- نام و نام خانوادگي بيمار
ب- شماره آزمايش و کد بيمار
ج- نام بخش
د- شماره اتاق و تخت بيمار
را روي برچسب لوله نوشته و عين همين مشخصات را روي برچسب ديگري نوشته و به مچ بيمار مي بنديم.

4- ارسال فرم درخواست خون با لوله آزمايش حاوي نمونه خون بيمار به بانک خون بيمارستان
بعد از آماده شدن خون سازگار ، بوسيله بانک خون بيمارستان مرحله بعدي اجرا مي شود.

5- دريافت خون از بانک خون بيمارستان
تحويل خون بايد توسط پيراپزشک صورت بگيرد زيرا يک خدمتکار شناخت و آشنايي با خون و فرآورده هاي آن را ندارد. او اهميت تعيين دقيق هويت بيمار را نمي داند ، از عوارض خون و ... نيز هيچگونه اطلاعي ندارد. بنابراين تحويل خون و فرآورده ها بايد توسط يک فرد آگاه مثل پرستار صورت گيرد. تحويل کيسه خون دو مرحله دارد. مرحله اول ، انطباق مشخصات کيسه خون با فرم همراه است . سپس در مرحله بعدي کيسه خون از نظر لخته ، هموليز ، يا تغيير رنگ بررسي مي گردد . بدين ترتيب که در ذيل شرح داده مي شود :

الف- براي تحويل خون از بانک خون بيمارستان پرستار مشخصات ثبت شده روي برچسب کيسه خون را با مشخصاتي که در فرم همراه ( فرم درخواست خون ) يادداشت شده است کنترل کند ( قسمت فوقاني فرم درخواست خون بوسيله پرستار و قسمت مياني آن بوسيله بانک خون بيمارستان بعد از آزمايشات سازگاري تکميل مي شود ).
فرم درخواست خون در ضميمه کتاب موجود می باشد.

ب- در صورتي که مشخصات روي برچسب کيسه خون کاملاً با فرم درخواست خون مطابقت داشت موارد زير بايد کنترل شود و مرحله بعدي که همان کنترل محتواي کيسه خون مي باشد به ترتيب انجام گردد.



کنترل کيسه خون


1- کيسه خون بايد سرد باشد
کيسه خون تا زمان تحويل بايد در يخچال نگهداري گردد و به هيچ وجه نبايد خارج از يخچال قرار گيرد و براي انجام آزمايشا ت خون ، بدون اينکه کيسه خون از يخچال بيرون آورده شود يکي از قطعات کورد را بريده ، مورد استفاده قرار مي دهند. کيسه خون تا زمان تحويل نبايد از يخچال بيرون آورده شود.

2- خون نبايد هموليز شده باشد
اگر کيسه خون در يخچال بي حرکت بماند گلبول هاي قرمز به صورت لايه قرمز رنگ در ته کيسه و پلاسما به صورت لايه زرد رنگ کدر روي آن قرار مي گيرد .در هموليز خون ، پلاسما به رنگ قرمز درمي آيد.
تزريق خون هموليز امکان دارد سبب شوک آنافيلاکسي يا نارسايي حاد کليه گردد و در نهايت ممکن است سبب مرگ بيمار شود. هموليز معمولاً به علت نگهداري خون در دماي غيرمتعارف و يا آلودگي ميکروبي به وجود مي آيد.
3- بررسي وجود لخته در پلاسما
در کيسه خون نبايد لخته ديده شود ، مشاهده لخته ناشي از دو عامل کم بودن ماده ضدانعقاد يا آلودگي ميکرو بي کيسه خون مي باشد و تزريق آن براي بيمار خطرناک است.

4- بررسي رنگ خون داخل کيسه
رنگ طبيعي کيسه حاوي خون جگري مي باشد. اگر خون داخل کيسه ( گلبولهاي قرمز ) زرشکي و يا تيره باشد دليل بر خرابي آن است.

5- بررسي نشت خون
به آرامي کيسه خون را از پايين به بالا فشار مي دهيم. در صورت نشت خون از محل ورودي يا خروجي کيسه ، آن خون نبايد مورد استفاده قرار گيرد.


حمل خون در بخش
بعد از کنترل مشخصات کيسه خون ، فرم درخواست خون و بررسي محتوي کيسه خون بوسيله پرستار ، حامل خون به نحو صحيح کيسه خون را در صندوق حاوي يخ قرار داده و آن را به بخش حمل کند صندوق از جنس فايبر گلاس بوده و درب آن بايد پيچ دار بوده يا در محل خود سفت قرار بگيرد تا از ورود هوا جلوگيري کند.

1. کيسه حاوي يخ در حاشيه صندوق به طور عمودي چيده مي شود.

2. در صندوق هاي جديد قالب يخ در قسمت فوقاني آن در جاي مخصوص گذاشته مي شود در اين صورت خون با يخ تماس پيدا نمي کند و هواي سرد به سوي ته صندوق جابجا مي شود.

3. کيسه هاي خون در وسط صندوق با کمي فاصله از هم در حالت عمودي قرار داده مي شوند.

4. براي جلوگيري از تماس مستقيم کيسه خون با کيسه هاي يخ ( براي پيشگيري از هموليز ) يک مقواي معمولي با يک ورقه آلومينيوم بين آن دو قرار مي دهند. دماي حمل خون يا به بيان ديگر دماي صندوق نبايد در طول زمان حمل خون بيش از 10 درجه سانتيگراد باشد.
در حال حاضر وسايل جديدی جهت حمل و نقل خون و فرآورده ها موجودند که دارای تنظيم کننده دما وهشدار دهنده( آلارم) هستند و محدوده دما را بين 0C 8-2 برای PC و 0C 25-20 برای پلاکت حفظ می کنند.

اگر خون با دست حمل شود مشکلات زير به وجود مي آيد :
1.خون در دماي نامناسب قرار می گيرد بنابراين احتمال رشد باکتري و هموليز وجود دارد.
2. به علت تکان و فشار دست و يا افتادن به زمين هموليز و آلوده مي گردد.

سرنوشت خون در بخشهای بيمارستان
1. مستقيماً به بخش مصرف کننده تحويل مي گردد.
2. در صورت تأخير در مصرف ، کيسه خون را بايد در يخچال قرار داد.

تحويل خون به قسمت مصرف کننده
چنانکه قبلاً يادآوري گرديد هر بار که خون از قسمتي به قسمت ديگر تحويل مي گردد کنترل برچسب کيسه خون و محتويات کيسه خون از نظر سالم بودن خون و فرآورده ها بايد انجام شود.

آخرين کنترل قبل از تزريق به بيمار( مهمترين و حساس ترين مرحله )
آخرين کنترل که در بالين بيمار انجام مي شود مهمترين و کامل ترين قسمت کنترل را تشکيل مي دهد زيرا که پارامترهاي شناسايي بيمار موجودند از جمله خود بيمار ، کارت شناسايي وي ، کيسه خون و فرم همراه آن ، قبل از شروع تزريق خون بايد مشخصات ثبت شده در کارت شناسايي بيمار با فرم همراه و کيسه خون دقيقاً کنترل شده و با هم منطبق بوده باشند از جمله نام و نام خانوادگي بيمار ، گروه خون ، شماره سريال ، سپس کيسه خون از نظر داشتن لخته و هموليز و تغيير رنگ و تاريخ انقضاء مورد ارزيابي قرار گيرد. يادآوري مي گردد که کنترل هاي فوق بايد توسط پرستار ، پزشک معالج ، و متخصصين بيهوشي جداگانه انجام شده و سپس بعد از اطمينان کامل ، تزريق خون انجام شود.

موارد زير در کارت شناسايي در مدت تزريق بايد يادداشت شود

تاريخ تزريق
ساعت تزريق
تعداد واحد خون يا پلاسماي مصرفي
شماره کيسه هاي مصرفي
علايم حياتي بيمار طي زمان تزريق
امضاء پرستار

نکات مهم درحين تزريق خون

1- حداکثر مدت زمان تزريق خون 4 ساعت مي باشد
2- تشخيص هويت دقيق بيمار و کيسه خون
3- قرار دادن صحيح سوزن تزريق در رگ
4- استفاده از ست فيلتردار
5- مراقبت متناوب از بيمار

- همه محصولات خوني (خون کامل ، گلبول قرمز متراکم ، پلاکت ، FFP ، کرايوپرسيپيتيت ، محصولات ليوفيليزه ) بايد با ست فيلتردار تزريق شود.
- در هر تزريق بايد رگ مناسب انتخاب گردد.
- در موارد روتين ( غير اورژانس ) خون کامل و يا گلبول قرمزمتراکم معمولاً در يک يا دو ساعت تزريق مي شود ، (ml/kg/h 5- 4 ) و بيش از 4 ساعت نبايد طول بکشد ( در موارد اورژانس خون را با هر سرعتي مي توان تزريق نمود ).
- يکي از مهمترين و حساس ترين و نقطه عطف تزريق خون تعيين هويت بيمار و انطباق آن با کارت شناسايي و فرم درخواست خون و کيسه خون درست قبل از تزريق خون مي باشد.
- از ديگر نکات با اهميت حضور پزشک معالج بر بالين بيمار مي باشد.
در 15 دقيقه اول که بيش از 90% عوارض حاد رخ مي دهد بايد تزريق آهسته باشد ( ml/kg/h 3- 2 ) و کنترل علايم زير که از مهمترين نشانه هاي واکنش هموليتيک مي باشد مي تواند در شناسايي زودرس آن کمک کند.

در بيماران هوشيار :
تنگي نفس
هيپوتانسيون
نبض تند و نخي شکل

در بيماران بيهوش :
خونريزي از محل عمل جراحي
افت فشارخون
هموگلوبينوري

گرم کردن خون کامل و گلبول قرمز متراکم
جهت گرم نمودن خون بايد از blood Warmer های مخصوص که محدوده دمايی مشخصي را ايجاد می کنند ، استفاده شود.
در موارد خونريزي وسيع و شوک که به تزريق خون فراوان نياز است براي جلوگيري از ايست قلبي و ساير عوارض ناشي از هيپوترمي ، گرم کردن خون اجباري است اين موارد شامل :

1) تزريق خون به ميزان بيش از ml/kg/h 50 در بالغين
2) تزريق خون به ميزان بيش از ml/kg/h 15 در اطفال
3) تعويض خون نوزاد
4) بيماران داراي آگلوتينين سرد
5) ماسيو ترانسفوزيون : يعني تزريق حداقل يک حجم خون در 24 ساعت

روش گرم کردن خون
شرايط مطلوب براي گرم کردن خون شامل :
1. بايد کيسه از همه سطوح و به طور يکنواخت گرم گردد.
2. دماي مناسب براي گرم کردنC 37-30 مي باشد.
3. در دماي بالاتر ازcc 38 گلبول هاي قرمز ليز و پروتئين ها منعقد مي شوند.
4. براي گرم کردن خون ماساژ دادن کيسه خون و يا گذاشتن کيسه خون در زير بغل غير علمي بوده و به ليز گلبولها کمک مي کند.

طرز نگهداري خون و فرآورده هاي آن
1- خون کامل و گلبول قرمز متراکم يا Packed R.B.C
الف- دماي مناسب نگهداري C 6-1 مي باشد.
ب- در صفر درجه انجماد رخ داده و گلبول هاي قرمز ليز مي شود.
در طولاني مدت در حرارت بالاي C10 درجه احتمال هموليز و رشد ميکروبيال زياد مي شود.
ج- در حال حاضر با استفاده از ماده SAGM در کيسه هاي خون ، زمان نگهداري آنها به 45 روز رسيده است.

وسايل لازم براي بانک خون و اتاق عمل بيمارستان :
يخچال : براي نگهداري خون کامل و گلبول قرمز متراکم
الف- اولاً دماي يخچال بايد بين 6-1 بالاي صفر باشد.
ب- بايد هشداردهنده ، دماسنج ثابت ، ترموگراف و تهويه داشته باشد.
ج- براي جلوگيري از آلودگي نبايد مواد خوراکي را در آن قرار داد.
فريزر : حداقل دماي منهاي 20 درجه سانتيگراد را ايجاد کند.( براي نگهداري FFP ( پلاسماي تازه منجمد شده و کرايوپر سيپيتيت )
دماسنج : دماي بالاي صفر و حداقل دماي منهاي 20 درجه سانتيگراد زير صفر را نشان دهد.
بن ماري : دستگاه حرارتي خودکار براي گرم کردن FFPو ايجاد دماي ( C 37-30 ).
Y ست : براي رقيق کردن خون
نرمال سالين استريل : براي رقيق کردن خون


به نکات زير توجه کنيد :

1. خون کامل و Packed R.B.C ( گلبول قرمز متراکم ) بايد در C 6-1 نگهداري شود.
2. خون کامل و گلبول قرمز متراکم نبايد منجمد شوند.
3. FFP ( پلاسماي تازه منجمد ) هميشه بايد حداقل در C 20- ( 20 درجه زير صفر ) نگهداري شود.
4. FFP بايد هميشه حالت جامد و سفت داشته باشد و در صورت شل بودن نبايد از آن استفاده نمود.
5. دماي داخل يخچال و فريزر حداقل روزي دوبار بايد چک شود (درصورت عدم وجود ترموگراف).
6. درب يخچال و فريزر فقط زماني باز شود که مصرف خون و فرآورده حتمي است.
7. خون کامل و گلبول قرمز متراکم در حين حمل از محلي به محل ديگر بايد در دمايC10-1 حمل گردد.
8. کيسه هاي خون کامل و گلبول قرمز متراکم هميشه بايد از جهت هموليز ، ( پلاسماي قرمز رنگ ) ، تغيير رنگ کيسه خون ( رنگ طبيعي جگري مي باشد ) و لخته هاي درشت ، و تاريخ انقضاء کنترل گردد.
9. براي تسريع جريان خون در حين تزريق از cuff هاي مخصوص استفاده مي شود و فشار آن نبايد ازtor 300 بيشتر باشد cuffفشارسنج معمولي براي اين کار مناسب نمي باشد (زيرا فشار يکنواخت به کيسه وارد نمي کند و سبب هموليز خون مي شود ) اصولاً با استفاده از cuffهاي مخصوص بايد فشار از پايين کيسه به بالا صورت گيرد.
10. از پمپ هاي فشاري که براي کريستالوئيدها در حين تزريق خون استفاده مي شود نبايد براي محصولات خوني استفاده گردد.
11. ترانسفوزيون خون در افراد بالغ با سوزن شماره 19 و يا سوزن هاي بزرگتر (17،18) انجام مي شود.
12. سوزن هاي شماره 23 و يا اسکالپ وين هاي با سوزن درشت و ديواره نازک براي تزريق خون و محصولات آن در اطفال و بالغين که رگ هاي بزرگ قابل دسترسي ندارند بکار مي رود.

طرز نگهداري پلاسماي تازه منجمد شدهFFP
FFP حاوي همه فاکتورهاي انعقادي مي باشد. دو فاکتور انعقادي پنج (V) و هشت (VIII) خيلي ناپايدار مي باشد. براي حفظ فاکتورهاي انعقادي به خصوص فاکتورهاي ناپايدار V و VIII دماي مناسب C 40-30 زيرصفر مي باشد. ولي حداقل دماي قابل قبول براي نگهداري آن C 18- (منهاي 18 درجه صفر) مي باشد. بنابراين مراکز نگهداري FFP از جمله انتقال خون ، بانک خون بيمارستان و بخشهاي بيمارستاني بايد از دماسنج هايي استفاده کنند که حداقل C20 زير صفر را نشان دهد.

طرز نگهداري پلاکت
نکاتي که دانستن آنها در مورد پلاکت براي همه لازم است :
الف- پلاکت از خون تازه تهيه مي شود.
ب- تهيه آن دو مرحله اي بوده و وقت و انرژي زيادي مي برد.
طول نگهداري آن خيلي کم ( 5 روز ) بوده و امکان ذخيره آن در مدت طولاني وجود ندارد.
د- در دماي اتاق ( cc 24-20 بالاي صفر) نگهداري مي گردد و براي جلوگيري از چسبيدن پلاکت تا زمان مصرف بايد تکان ملايم داده شوند.
ذ- يکي از مهمترين کمکهايي که بيمارستان درخواست کننده مي تواند به انتقال خون و در نهايت براي بيمار انجام دهد ، نوشتن نوع بيماري و تعداد پلاکت هاي بيمار در فرم درخواست پلاکت مي باشد ، تا با توجه به آنها انتقال خون را در تعيين اولويت کمک رساني به موارد اورژانسي ياري دهد. از طرفي با توجه به کوتاه بودن طول نگهداري پلاکت در صورت عدم مصرف سريعاً به انتقال خون برگردانده شود تا قبل از اتمام تاريخ انقضاء مصرف گردد و دور ريخته نشود.

طرز نگهداري کرايو پرسيپيتيت
کرايو حاوي فاکتور VIII ( فاکتور هشت ) است که يک فاکتور ناپايدار مي باشد بدان جهت حداقل بايد در دماي 20-18درجه سانتي گراد زير صفر نگهداري شود ( دماي مناسب و ايده آل 40-30 درجه سانتي گراد زير صفر مي باشد ).
کرايو حاوي cc 20-10پلاسما مي باشد. ذوب کردن آن مثل FFP است. بعد از ذوب کردن کرايو حداکثر تا 6 ساعت بايد مصرف گردد.

رقيق کردن گلبول قرمز متراکم يا PACKED R.B.C
( در مواردي که سرعت جريان خون متراکم ، کند است و يا نياز به تزريق سريع مي باشد ، آن را رقيق مي کنند )
محلول هاي مورد استفاده عبارتند از :
1. نرمال سالين 9 در هزار که بهترين رقيق کننده مي باشد.
2. آلبومين 5% که هزينه آن زياد است و مقرون به صرفه نمي باشد ( همينطور محلول دکستروز 2 درصد سالين )
3. از محلول دکستروز 5% و يا محلول رينگر به هيچ وجه نبايد استفاده نمود.
زيرا که محلول دکستروز 5% محلول هيپوتونيک است و در نتيجه گلبول ها مچاله شده و ليز مي گردد. محلول رينگر به علت وجود کلسيم باعث ايجاد لخته در کيسه خون مي گردد.
4. جهت رقيق کردن خون بايد از Yست استفاده کرد.
________________________________________
ghazal_ak
27-07-2008, 08:08 PM
گلبول قرمز فشرده ( Packed RBC )و خون كامل ( Whole blood )

يك واحد خون كامل شامل 450 سي سي خون و 63 ميلي ليتر ماده ضد انعقاد – نگهدارنده است . هماتوكريت آن 36 تا 44 درصد است .
گلبول قرمز فشرده يا متراكم با برداشت پلاسما از خون كامل بوسيله سانتريفيوژ به دست مي آيد كه براي سانتريفيوژ از چرخش سنگين در دماي 5 درجـه سـانتي گـراد استـفاده مي كنند و سپس پلاسماي جدا شده را به يكي از كيسه هاي جانبي منتقل مي كنند. هماتوكريت گلبول قرمز متراكم 70 تا 80 درصد مي باشد .
پايداري خون كامل و گلبول قرمز فشرده بستگي به نگهدارنده آن دارد در صورتي كه سيترات ، فسفات ، دكستروز يعني CPD باشد مدت نگهداري 21 روز و در صورت استفاده از CPDA-1 , 35 روز مي باشد دماي نگهداري خون كامل و خون فشرده 6-1 درجه سانتي گراد مي باشد .

مصرف خون كامل :
از خون كامل تنها هنگامي استفاده مي شود كه بيش از 25-30 درصد حجم خون بصورت حاد ( Acute blood loss ) در يك فرد بالغ كاهش پيدا كرده باشد .
مصرف خون كامل در موارد زير انديكاسيون دارد.
1) Massive Transfusion ( جايگزيني بيش از يك حجم خون يا بيش از 4-5 ليتر در طي 24 ساعت در يك فرد بالغ )
2) Exchange Transfusion
3) عمل باي پس قلبي ريوي

مصرف گلبول قرمز متراكم :
الف ) موارد استفاده از گلبول قرمز متراكم در بيماران با سن كمتر از 4 ماه ( نوزادان )
1) هموگلوبين كمتر از 13 گرم در دسي ليتر ( يا هماتوكريت كمتر از 40% ) همراه با بيماريهاي شديد و سيانوتيك قلب و ريه يا نارسائي قلب
2) از دست رفتن سريع و حاد بيش از 10 درصد حجم خون
3) هموگلوبين كمتر از 8 گرم در دسي ليتر ( هماتوكريت كمتر از 25% ) در نوزادان stable و فاقد بيماريهاي زمينه اي فوق
ب) موارد استفاده از گلبول قرمز متراكم در بيماران با سن بيش از 4 ماه
1) هموگلوبين قبل از عمل جراحي كمتر از 8 گرم در دسي ليتر ( يا هماتوكريت كمتر از 25% ) و يا هموگلوبين كمتر از 8 گرم در دسي ليتر بعداز عمل جراحي همراه با علائم و نشانه هاي كم خوني
2) كاهش يا از دست رفتن سريع و حاد بيش از 15% حجم خون يا وجود علائم و نشانه هاي هيپوولمي كه به تزريق مايعات كريستالوئيد يا كلوئيدي پاسخ نداده باشد .
3) هموگلوبين كمتر از 13 گرم در دسي ليتر و بيماري شديد قلبي - ريوي ( سيانوز – ديسترس تنفسي )
4) هموگلوبين كمتر از 8 گرم در دسي ليتر در بيماراني كه تحت شيمي درماني يا راديو تراپي هستند
5) هموگلوبين كمتر از 8 گرم در دسي ليتر در بيماران دچار كـم خوني مزمن كه به درمان طـبي پاسخ نداده اند و يا علائم و نشانه هاي كم خوني را دارند .
6) عوارض بيماري سيكل سل نظير حوادث ، عروقي مغزي ، Acute chest syndrom , آمادگي براي عمل جراحي
7) بيماران مبتلا به تالاسمي ماژور
ج) در بالغين
1) كاهش سريع و حاد بيش از 20% حجم خون
2) هموگلوبين معادل يا كمتر از 7 گرم در دسي ليتر يا هماتوكريت كمتر از 21% در بيماران دچار آنمي مزمن كه به درمان طبي پاسخ نداده باشند و فاقد بيماريهاي زمينه اي باشند.
3) در صورتي كه هموگلوبين بيمار بين 7-9 گرم در دسي ليتر و همراه با بيماريهاي زمينه اي مانند بيماريهاي عروق كرونر يا عروق مغزي بوده و يا داراي نشانه ها و علايم مهم كم خوني باشند ( مانند سرگيجه , تنگي نفس , طپش قلب , ضعف و بيحالي شديد ) تزريق خون انديكاسيون دارد .
وزن * ( هموگلوبين اوليه – هموگلوبين مورد نظر ) 6 = مقدار خون كامل مورد نياز
وزن * ( هموگلوبين اوليه – هموگوبين مورد نظر ) 3 = مقدار خون فشرده مورد

.tbtc.ir
________________________________________
ghazal_ak
27-07-2008, 08:10 PM
بيماري معمولا بر اساس آن سلولي که مورد حمله سيستم ايمني بدن قرار گرفته است تقسيم بندي ميشود و چون سه گروه سلول در خون است پس سه گروه بيماري اتوايمون وجود دارد.
- اتوايمون هموليتيک آني
- ايمون ترمبوسيتوپني
- ايمون گرانولوسيتوپني
ميتوان هر گروه را تحت سلول مورد حمله مورد بررسي قرار داد ولي علت بيماري طرز تشخيص و درمان آنها شبيه بهم ميباشند.
آنچه که موجب اطلاق لفظ اتوايمون به اين گروه بيماريها مي‌شود . آنست که آنتي بادي برضد سلول وجود دارد .
بررسي آنمي اتوايمون بعلت وجود آزمايش کومس براي تشخيص راحتر مي‌باشد ولي براي ايمون ترمبوسيتوپني و ايمون نوتروپني تست راحتي وجود ندارد. اگر چه آزمايشهايي موجود است .
بيشتر بيماريهاي اتوايمون که بيانگر سلول گلبول قرمز ميشوند بتوسط در نوع آنتي بادي ايجاد مي‌شوند .
١- آنتي بادي هاي ايمونوگلوبين IG 6 که در حرارت ٣٧ درجه فعاليت مي‌کند و بنام آنتي بادي گرم Warm Reneting موسوم است و آنتي بادي که از نوع IgM مي‌‌باشد و در حرارت کمتر از ٣٧ درجه فعاليت مي‌کند و آنتي بادي سرد Cold aggciting ناميده ميشود.
آنتي بادي گرم IgG را نمي‌توان با تستهاي گلوتيناسيون پيدا کرد وليکن بکمک تست آنتي گلبولين ميتوان يافت .
تست آنتي گلبولين يا تست کومس براي يافتن آنتي بادي هاي گرم بکار مي‌رود . اساس تست بدين قرار است که در بدن خرگوش بر عليه گلبولين انساني آنتي بادي مي‌سازند و سپس گلبولهاي قرمز بيمار را مي‌شويند و ممکن است در نتيجه تزريقات قبلي خون بروز کند. وبعلت آنتي بادي هاي پلاکتي و گلبول سفيد است. گاهي اوقات نيز در نتيجه آنتي ژن هاي گوناگون گلبول قرمز بروز مي‌کند که اهميت ندارد . تب معمولا ٢ ساعت پس از تزريق خون بروز مي‌کند و تا ١٢ ساعت ادامه دارد.
سرفه و تنگ نفس خفيف نيز از علائم آنست .
درمان فوري دادن کورتيزون و آنتي هيستامين است . عوارض آلرژيک گاهي بعلت IgA در بيماري که دچار کمبود IgA مي‌باشد بروز مي‌کند و ممکن است شديد باشد.
خون ممکن است پس از تزريق عفونت يافته باشد. سه گروه پسودوموناس - کلي باسيل و آکروموباکتر Achromobacter در حرارت چهار درجه رشد مي‌کنند و از سيترات خون استفاده مي‌کنند و تا سيترات آن تمام نشده است اختلال ظاهري در خون ديده نمي‌شود.
گاهي مختصر هموليز در خون ديده مي‌شود. علائم باليني شوک شديد ، با تزريق چند سي سي خون عفونت يافته ايجاد مي‌شود. و علائم DIC بروز مي‌کند.
درمان هيدروکورتيزون بمقدار ٢٠٠ ميلي گرم تا يک هزار ميلي گرم است پيش آگهي وخيم است و آنتي بيوتيک هاي داده شده کمتر مؤثر واقع مي‌شوند.
عفونت هايي که توسط خون انتقال مي‌يابند عبارتند از هپاتيت A , B None A - None B سيتومگالوويروس Cytomegalovirus مونوکلئوز عفوني ، بروسلوز ، مالاريا و بالاخره سفليس مي‌باشند.
همه خونهايي که از بانک خون خارج مي‌شود براي هپاتيت و سفليس آزمايش مي‌شود بهترين تست براي هپاتيت اندازه گيري Alanin - Amino Transferase آلانين آمينوترانسفر از سرم ميباشد.
اين تست اختصاصي هپاتيت نيست ولي اختلال کبدي درخون دهنده را نشان ميدهد و بر روي آن آنتي گلبولين خرگوش مي‌ريزند و در حرارت ٣٧ درجه قرار مي‌دهند. اگر در سطح گلبول قرمز آنتي بادي موجود باشد . آگلوتيناسيون ايجاد ميشود. که تا ٤ + درجه بندي مي‌شود . آگلوتيناسيون ضعيف يا يک بعلاوه را ميتوان در زير ميکروسکوپ مشاهده کرد. و گفته ميشود که تست کومس ضعيف مثبت است .
اگر تست کومس را بروش غير مستقيم انجام دهيم آنتي بادي گرم در سرم بيمار پيدا ميشود . سرم مبتلا را با گلبول قرمز شسته ايزوگروپ در گرمخانه ٣٧ درجه قرار ميدهند . آنتي بادي موجود در سرم بيمار به اين گلبولها مي‌چسبد و سپس آنتي گلبولين بر روي آن مي‌ريزند. اگر در سرم آنتي بادي وجود داشته باشد آگلوتيناسيون ايجاد ميشود و ميگويند که تست کومس غير مستقيم مثبت است. براي يافتن آنتي بادي هاي سرد حرارت ٤ درجه مناسبترين است . در اينجا سرم بيمار با گلبول قرمز شسته شده ايزوتوپ در يخچال قرار داده مي‌شود و اگر مثبت باشد گلبول قرمز اگلوتينه ميشود. البته بايد سرم بيمار را رقيق کرد و تيتر Cold agglutin را بدست آورد. تيتر بالاتر از ١ غير طبيعي است.
٦٤
هموليز در زماني اتفاق مي افتد که تيتر آگلوتينن سرد بالاتر از ١ باشد گاهي تيتر بالاتر از ١ مي باشد
١٠٠٠ ١٠٠٠٠٠٠
آگلوتين سرد معمولا IgM است و اختصاص آنتي iI اتمام که در همه گلبول قرمز اشخاص بالغ وجود دارد ميباشند. خون جفت با اين آنتي بادي هاي آگلوتينه نمي‌شود زيرا آنتي ژن I ندارد .
تعداد کمي آنتي بادي ها با خون جفت آگلوتينه ميشود که به آنها آنتي (Letile) i مي گويند.
سرم کومس معمولا آنتي بادي بر عليه IgG و کمپلمان دارد ميتوان آنتي بادي اختصاصي بر عليه IgG و Comperment جداگانه ايجاد کرد .
اتو ايمون هموليتيک آنمي . شايعترين آنمي هاي همولتيک بعلت آنتي بادي مي‌باشد در همه گروههاي سني ديده ميشود . شروع بيماري ميتواند به‌آهستگي يا حاد باشد . با تب
تب ضعف عمومي ، درد پهلو ، شکم همراه است . طحال قابل لمس است .
خون محيطي . ميکرو اسفروسيت همراه با پلي کروما توفيلي نشان ميدهد . از اسفروستوز ارثي با وجود تست کومس مثبت مشخص ميشود . تست ormater frogility طبيعي است ولي يک گروه سلولي که زود هموليز ميشوند وجود دارند.
شدت هموليز با شدت مثبت بودن تست کومس مربوط نيست . گاهي يک کومس ثبت شديد هموليز خفيف ايجاد مي‌کند .
ايتولوژي بيماري . شاخص ترين علت بيماري ، بيماري کلاژن است . لوپوس در راس آنها قرار دارد .
سپس دارو ها ميتوانند باعث بروز بيماري شوند . گاهي نيز عفونت هاي ويروس و يا ميکروبي علت بيماري است .
اگر سرم کومس اختصاصي براي آنتي IgG و آنتي کمپلمان موجود باشد ميتوان بهتر اتيولوژي بيماري را شناخت .
مثلا اگر تست کومس با آنتي IgG ثبت وبا آنتي Complarmetn منفي باشد نوع ايديوپاتيک ( علت نامشخص ) ، آلدوست (Methylopopa) پني سيلين مسئول است .
در بعضي موارد آنمي اتوايمون هموليتيک آنتي بادي IgA مي باشد و کومس منفي است اگر تست با آنتي IgG و آنتي کمپلمان هر دو مثبت باشد علت بيماري SLE ( سيستميک پونوي) ميباشد و داروئي نيست .
اگر با آنتي IgG منفي و با آنتي کمپلمان مثبت باشد داروهاي متعدد و بيماريهاي مانند هموليز بعلت آگلوتينين سرد ( Cold Agglutinin Sineance) مطرح مي‌باشد و بندرت ايديوپاتيک است هست آنکه در آنتي باديهاي گرم کمپلمان بر سطح گلبول ثابت نميشود و هموليز داخل عروقي اتفاق نمي‌افتد آنست که براي Compenetfination دو ملکول IgG ضروري است و بايد فاصله دو ملکول در سطح گلبول قرمز بيشتر از ٤٠٠ آرسترانگ نباشد تا کمپلمان بتواند روي آن سوار شود. در IgG آنتي بادي پنتامر Pentamer است و ثابت شدن کمپلمان براحتي صورت ميگيرد. ولي IgM نميتواند براحتي بر روي گلبول قرمز سوار شود بنابراين تيتر Cold agglutin در سرم بسيار بالا ميرود بدون آنکه هموليز وجود داشته باشد.
در آنمي اتوايمون ، آنتي بادي IgG بيشتر روي آنتي ژن RH سطح گلبول سوار ميشود. اين آنتي ژن ها با هم فاصله کمي دارند فيکساسيون کمپلمان براحتي صورت ميگيرد . آنتي ژن I گلبول قرمز در کنار آنتي ژن ABO گروههاي خوني قرار دارد. بنابراين پايه براي آنتي بادي IgM گليکوپروتئين سطحي که آنتي ژن ABO در آنجا قرار دارد ميباشد.
بيماري اتوايمون همولتيک آنمي سرد و گرم هر دو در لنفوم و هوچکين بيشتر ديده ميشود در لوسمي لنفوئيدي مزمن آنتي بادي IgM بر روي آنتي ژن I سوار ميشود .
در لنفوم هيدروستستيک آنتي بادي بر روي آنتي ژن نا ( آمي کوچک ) سوار ميشود . درمان همه آنمي هاي همولتيک اتو ايمون اگر بيماري اوليه وجود داشته باشد يا دارو علت باشد درمان بيماري اوليه يا ندادن دارو است.
درمان با پرونتژون يک تا ٢ ميلي گرم براي هر کيلو وزن در همه بيماران که علت بيماري شخص نيست درمان انتخابي است . دو هفته درمان براي کنترل بيماري ضروري است سپس دارو بتدريج کاهش مي‌يابد . در ٢٠٠ ميلي گرم يک دوز در ميان رسانده مي‌شود. اگر پردنيزون موثر نبود طحال برداري ٨٠ درصد بيماران را بهبود مي‌بخشد . در بعضي از بيماران حتي پس از طحال برداري مقدار کمي پردنيزون ضروري است .
ايمون ترمبوسيتوپني : اين بيماري در تيپ عفونتهاي ويروسي در اطفال و بالغين بروز مي‌کند و دو نوع حاد و مزمن دارد.
نوع حاد کودکان بيشتر عفوني است و نوع مزمن يا اپديوپاتيک است و يا علت لوپوس مي‌باشد . لوپوس ميتواند قبل ، مقارن و يا بعد از ITP ( ايمون ترمبوسيتوپنيک پورپورا) پيدا شود.
نوع حاد معمولا خودبخود بهبود مي‌يابد و دوره آن ٦ ماه است و بيشتر در اطفال ديده مي‌شود و ويروسهاي متعددي مسئول شناخته شده اند .
نوع حاد در تعقيب مصرف دارو نيز ديده شده است. بسياري از داروها مي‌توانند ترمبوسيتوپني ايجاد کنند . نوع حاد دارويي پس از مصرف کونيدني (Qunidine) بسيار شديد است و بيماراني که حساس هستند در مدت کوتاهي دچار ترمبوسيتوپني ميشوند . در نوع مربوط به کفلين (Keflin = Cephalotin) مدتي طول ميکشد تا بيماري بروز کند بطور کلي در مواجه با بيماري که دچار ترمبوسيتوپني شده است سابقه مصرف دارو بسيار مهم است . بعضي از داروها پس از مصرف طولاني ايجاد ترومبوسيتوپني ايمون مي کنند بنابراين بايد حتي داورهايي را که مدتي مصرف شده است نيز مسئول داشت مانند ترکيبات تيازيد Thyazide يافتن آنتي بادي ضد پلاکت در بيماران مبتلا بر اساس مصرف آنتي IgG و چسبيدن آن به پلاکت با راديو اکتيو کردن آن و اندازه گيري مقداري که باقي مانده است امکان پذير شده است .
اگر ITP همراه با آنمي همولتيک باشد به آن سندرم اوانس Evans گفته ميشود . گاهي در لوپوس آمبوسيتوپني و لکوپني و آنمي همولتيک توام است .
نوعي لکوپني ايمون در آرتريت روماتوئيد همراه با اسپلنومگالي وجود دارد که به آن سندرم فلتي ميگويند و با خارج کردن طحال بهبود مي يابد .

.zendagi.com/
________________________________________
ghazal_ak
28-07-2008, 01:34 PM
تعيين گروه خوني ABO به روش لولهاي :

گروه بندي دقيق از اصول اوليه براي انتخاب خون سازگار مي باشد ، لذا تعيين گروه خون بايد به دو روش سلولي و سرمي همزمان انجام گيرد.
در گروه بندي سلولي ( Cell type=forward typing) نوع آنتي ژن موجود در سطح گلبول هاي قرمز تعيين مي گردد و در گروه بندي سرمي (Back type = reverse typing)آنتي بادي هاي طبيعي )(AntiA , AntiB در سرم مشخص مي شوند ، در نهايت نتيجه هر دو روش بايد مطابقت داشته باشد در غير اينصورت بررسي هاي بيشتر ضروري است .

تعيين گروه سلولي ( Cell type)

1. چهار عدد لوله را بصورت D,AB,B,Aمشخص كنيد .
2. در هر لوله يك قطره از آنتي سرمهاي مربوطه را بريزيد .
3. در هر يك از لوله ها يك قطره از سوسپانسيون 5ـ3% گلبول قرمز بيمار را اضافه نمائيد .
( نمونه خون مي تواند به صورت لخته يا در ماده ضد انعقاد جمع آوري شده باشد ، براي تهيه رقت 5ـ3% ، نمونه را سه بار با سرم فيزيولوژي شستشو داده و در نهايت مقداري سرم فيزيولوژي اضافه گردد تا گلبول هاي قرمز به رقت 5ـ3% برسند ، براي تأييد رقت سوسپانسيون مي توان از دستگاه ميكرو هماتوكريت استفاده كرد .)
4. لوله ها را به آرامي تكان دهيد ، سپس بمدت 30 ثانيه با دور 3400 دور در دقيقه (g1000) سانتريفوژ نمائيد ( ترجيحاً با استفاده از سروفيوژ )
5. لوله ها را در مقابل نور از نظر آگلوتيناسيون بررسي كنيد .
هرگونه آگلوتيناسيون يا هموليز مؤيد واكنش مثبت مي باشد ، در غير اينصورت واكنش منفي بوده كه بايد حتماً از نظر ميكروسكوپي نيز كنترل شود .
نكته 1: در روش سل تايپ ، هميشه ابتدا آنتي سرمها داخل لوله ها ريخته شود و سپس كليه لوله ها از نظر ريختن آنتي سرمها كنترل گردد .
نكته 2 : روش خواندن آگلوتيناسيون : بعد از بيرون آوردن لـولـه هـا از سـروفيوژ ، لوله را كج كرده و به آرامي حركت مي دهيم تا گلبول هاي چسبيده شده به ته لوله جدا شوند و سپس شدت واكنش را قرائت مي كنيم .

تعيين گروه سرمي ( Back type )
1. سه عدد لوله را بصورت AوB وO مشخص كنيد .
2. يك قطره از سرم بيمار را در هر لوله بريزيد ( لوله ها بايد از نظر ريختن سرم كنترل شوند )
3. يك قطره از سوسپانسيون 3 تا 5 درصد گلبول قرمز A Cell و B Cell وO Cell را جداگانه در لوله هاي مربوطه اضافه نمائيد .
_ سوسپانسيون A Cell : مخلوطي از گلبول هاي قرمز حداقل 2 فرد با گروه خون A مي باشد .
_ سوسپانسيون B Cell : مخلوطي از گلبول هاي قرمز حداقل 2 فرد با گروه خون B مي باشد .
_ سوسپانسيون OCell : براي تهيه O cell گلبول هاي قرمز حداقل 1 فرد با گروه خون O استفاده مي شود . درتعيين گروه بندي سرمي استفاده از Ocell الزامي نمي باشد ولي آنتي بادي هاي نامنظم كه در دماي اتاق فعال هستند با اين روش شناسايي مي شوند .
1) سوسپانسيونهاي گلبولهاي O,B,A توسط پرسنل بانك خون تهيه مي شوند .
2) به آرامي محتويات لوله ها را مخلوط كنيد و سپس به مدت 30 ثانيه در دورrpm 3400 با سروفيوژ سانتريفوژ كنيد .
3) لوله ها را در مقابل نور به ملايمت تكان داده و از نظر آگلوتيناسيون بررسي نماييد .
4) درصورت هماهنگي و همخواني بين Back type , Cell type نتيجه گروه خون را مي توان گزارش نمود .

آزمايش DU
در موارديكه نتايج حاصل از آزمايش ، Rh منفي است و نيز در واكنشهاي ضعيف ميكروسكوپي به آزمايش DU مبادرت مي شود .

روش آزمايش :
1- يك قطره از آنتي سرم D و يك قطره از سوسپانسيون 5ـ3 درصد از گلبولهاي قرمز بيمار را در يك لوله آزمايش ريخته و مخلوط نمائيد .
2- لوله را به مدت 60ـ45 دقيقه در بن ماري 37 درجه سانتي گراد قرار دهيد .
3- پس از خاتمه زمان مذكور ، لوله را سه مرتبه با سرم فيزيولوژي شستشو داده و بار آخر محلول رويي را خالي كرده و يك قطره آنتي هيومن به آن اضافه كنيد و 30 ثانيه در دورrpm 3400 سانتريفوژ كنيد .
4- لوله را در مقابل نور به ملايمت تكان داده و از نظر آگلوتيناسيون بررسي كنيد ، موارد منفي را با ميكروسكوپ كنترل نمائيد ، نتايج منفي را مي توان با استفاده از گلبول هاي قرمز حساس شده تأييد نمود .

اشكالات و علل بروز خطا در گروه بندي ABO
عوامل بروز خطا در گروه بندي سيستمABO به دو بخش عمده تقسيم مي شوند :
الف ـ عوامل مرتبط با آنتي ژن يا آنتي بادي
ب ـ عوامل تكنيكي

الف ـ عوامل مرتبط با آنتي ژن يا آنتي بادي
اين عوامل شامل 4 گروه اصلي زير مي باشد :

1) كاهش و يا فقدان ايزو آگلوتينين :
كاهش يا فقدان آنتي كرهاي گروه خوني در گروه بندي سرمي منعكس شده كه علل عمده آن عبارتند از :
الف ) ضعف يا نقصان طبيعي آنتي كرهاي گروه خوني ، در نوزادان ( قبل از شش ماه ) و افراد مسن و نيز افراد مبتلا به ديس پروتئينمي و هيپوگاماگلبولينمي ( لوسمي ها و لنفوم )
ب ) بيماران مبتلا به نقص سيستم ايمني ، انجام شيمي درماني و استفاده از داروهاي مهاركننده ايمني
ج ) كيمريسم (Chimerism) : مخلوط دو نوع مختلف از گلبول هاي قرمز در يك فرد كه بدنبال تزريق خون قبلي ، تعويض خون نوزادان ، انتقال خون جنين به مادر هنگام زايمان و پيوند مغز استخوان و انواع نادر ارثي پديد مي آيد .

2) تضعيف يا فقدان آنتي ژنهاي گروه خوني :
تضعيف يا فقدان آنتي ژنهاي A يا B و يا هردو از عوامل ديگر ناهماهنگي در گروه بندي سلولي و سرمي به شمار مي رود كه در گروهبندي سلولي منعكس مي شود و علل عمده آن :
• تغييرات كمي و كيفي آنتي ژن در لوسمي ها و تومورهاي بدخيم
• غلظت بالاي آنتي ژنهاي (B,A)محلول در سرم در بيماريهايي مثل كارسينوم معده و پانكراس
• گروه هاي فرعي Aيا B

3) واكنش هاي غيرمنتظره در گروه بندي مستقيم :
• تغيير ماهيت گلبولهاي قرمز توسط آنزيم هاي باكتريايي (acquired B Antigen)
• پلي آگلوتيناسيون ( ظاهر شدن آنتي ژن مخفي T در عفونت هاي باكتريايي و آگلوتيناسيون گلبولهاي قرمز با سرم تمامي افراد )
• آنتي كر ضد Acriflavin ( ماده رنگين در آنتي سرم B ) كه موجب آگلوتيناسيون كاذب با گلبولهاي قرمز B مي شود .

4) واكنش هاي غيرمنتظره در گروه بندي معكوس :
• وجود اتوآنتي بادي هاي سرد يا گرم كه موجب واكنش در دماي اتاق مي شوند .
• آلوآنتي بادي هاي مختلف
• تشكيل رو لو
• آنتي بادي ضد دارو

ب ـ عوامل تكنيكي ايجاد خطا در گروه بندي سيستم ABO :
شايع ترين علت بروز خطا و ايجاد ناهماهنگي در گروهبندي سلولي و سرمي را عوامل تكنيكي تشكيل مي دهند كه رايج ترين آنها عبارتند از :

1- آلودگي ابزار ( لوله ، پيپت و غيره ) معرف ها ( آنتي سرم و سوسپانسيون سلولي ) كه واكنش هاي مثبت و منفي كاذب را به همراه دارند .
2- عدم تناسب سرم يا آنتي سرم با سوسپانسيون سلولي ( واكنش منفي كاذب )
3- عدم توجه به وجود هموليز ( منفي كاذب )
4- تضعيف يا كاهش تيتر آنتي سرم و كهنه بودن سوسپانسيون سلولي كه واكنش منفي كاذب به همراه دارند .
5- اشتباهات پرسنل در تعيين هويت بيمار يا معرفها ، عدم استفاده از ميكروسكوپ در تأييد نتايج منفي


.tbtc.ir
________________________________________
ghazal_ak
28-07-2008, 01:35 PM
سلولهای خونی در مغز استخوان ساخته می‌شوند. مغز استخوان ماده ای ژله ای است که بخش عمده ای از آن را چربی، خون و سلولهای مادر تشکیل می‌دهد. همین سلول های مادر هستند که سلول های خونی مختلف را تولید می‌کنند. در کودکی، تعداد زیادی از مغز استخوان‌ها قادر به خون سازی می‌باشند، اما در بزرگسالی، این کار فقط در برخی استخوان ها، مثلا مهره ها، دنده‌ها و لگن صورت می‌گیرد. مغز استخوانی که در کار خون سازی شرکت دارد، "مغز قرمز استخوان" نامیده می‌شود. اگر مغز استخوان در کار خون سازی دخالتی نداشته باشد، "مغز زرد استخوان" نام می‌گیرد. تمامی سلولهای خونی از یک نوع سلول مادر به وجود می‌آیند که قابلیت تبدیل شدن به همه انواع سلول‌ها را داراست.


http://edu.tebyan.net/biology/heart/images/06.jpg

سلول های تولید شده در مغز استخوان به تدریج به رگهای خونی گذرنده از درون استخوان نفوذ می‌کنند و از آنجا وارد جریان خون می‌شوند. طول عمر سلول های متفاوت، مختلف است. گلبولهای قرمز در حدود 120 روز عمر می‌کنند، اما پلاکت‌ها فقط 10 روز زنده می‌مانند. گلبولهای سفید ممکن است از چند روز تا چند سال زندگی کنند.
هر گاه که میزان اکسیژن موجود در بدن کاهش یابد، مغز آن را به منزله کمبود گلبول های قرمز تلقی می‌کند و به کلیه‌ها فرمان می‌دهد که هورمونی به نام "اریتروپویتین" ترشح کنند. این هورمون باعث می‌شود که مغز استخوان گلبول قرمز تولید کند. به این ترتیب میزان گلبول های قرمز موجود در بدن همواره تحت کنترل قرار دارد.

منبع : فرزانگان
________________________________________
ghazal_ak
28-07-2008, 02:23 PM
تمرين در ارتفاع
با افزايش ارتفاع، فشار بارومتريک افت مى‌کند. در سطح دريا فشار طبيعى ۷۶۰ميلى‌متر جيوه، در ۱۰۰۰متر۶۸۰ميلى‌متر جيوه، در ۳۰۰۰متر حدود ۵۴۰ميلى‌متر جيوه و در قلهٔ اورست (ارتفاع ۸۸۴۸متر) ۲۵۰متر جيوه است. بنابراين به ارتفاعات بالا نواحى کم فشار يا هيپوباريک گفته مى‌شود
مشکل اصلى در نواحى کم‌فشار، هيپوکسى است. اگرچه نسبت اکسيژن در هوا در هر ارتفاعى در حد ۹۳/۲۰درصد ثابت است، ولى چون فشار محيط کاهش مى‌يابد (با افزايش ارتفاع) از تراکم هوا کاسته مى‌شود. در نتيجه در يک حجم مشخص از هوا مولکول‌هاى اکسيژن کمترى وجود دارد و اکسيژن کمترى دريافت مى‌شود. بنابراين برداشت اکسيژن توسط ريه‌ها کاهش مى‌يابد و ميزان اکسيژن رسانى به بافت‌هاى نيازمند به آن تقليل پيدا مى‌کند. با اين وجود بدن قادر است از خود پاسخ‌هاى تطابقى نشان دهد که کمبود نسبى اکسيژن در هوا را جبران مى‌کنند. با وجود آنکه اين پاسخ‌ها به محض برخورد با شرايط کم فشار (هيپوباريک) آغاز مى‌شوند، ولى در برخى افراد پاسخ کامل تا هفته‌ها يا ماه‌ها اقامت در ارتفاع ظاهر نمى‌گردد. با اين وجود بايد در نظر داشت که حتى باهم هوائى (سازگاري) کامل، کسى که از سطح دريا به ارتفاع مى‌رود، هرگز مثل فردى که در ارتفاعات به دنيا آمده و در آن بزرگ شده، به‌طور کامل سازگارى نمى‌يابد. اين امر به‌ويژه در ورزش‌هاى استقامتى نشان داده شده است.

سازگارى فيزيولوژيک با ارتفاع
يک پاسخ فيزيولوژيک فورى به ورزش در شرايط کم‌فشار يا کمبود اکسيژن، جبران تنفسى است. اين امر با افزايش حجم جارى (عمق تنفس) و / يا افزايش تعداد تنفس حاصل مى‌شود. افزايش عمق تنفس پاسخ اصلى است و به‌ويژه در ورزش‌هائى نظير شنا و دويدن که سرعت تنفس با الگوهاى حرکتى هم‌زمان مى‌باشد، نمود پيدا مى‌کند.
هيپرونتيلاسيون (افزايش تنفس) که در برخورد با ارتفاع رخ مى‌دهد، مشکلى ايجاد مى‌کند و آن اينکه دى‌اکسيد کربن بيشترى از خون ريه‌ها خارج مى‌شود. کاهش دى‌اکسيد کربن که يک اسيد ضعيف محلول در خون است، باعث مى‌شود که خون نسبت به حالت طبيعى قليائى‌تر شود که اين امر به خاطر فزونى يون‌هاى بى‌کربنات است. کليه‌ها در طى چند روز اين مسئله را جبران مى‌کنند که اين فرآيند به بازگشت اسيديتهٔ خون به حالت طبيعى کمک مى‌نمايد. نتيجه اين است که ذخيرهٔ قليائى کاهش مى‌يابد و بنابراين خون ظريف بافرى ضعيف‌ترى براى تحمل ورود اسيدهاى اضافى به داخل آن دارد. متعاقباً اسيد لاکتيک که در طى ورزش در ارتفاع از عضله به داخل خون منتشر مى‌شود، سخت‌تر خنثى مى‌گردد. به همين خاطر کارآئى انجام فعاليت شديد نسبت به سطح دريا سريع‌تر کاهش مى‌يابد و براى استمرار تمرين ورزشى هوازى لازم است که شدت آن کم شود.
فشار نسبى پائين اکسيژن اثر محسوسى بر روى برداشت اکسيژن توسط گلبول‌‌هاى قرمز ندارد، تا اينکه فشار اکسيژن به نقطهٔ خاصى افت کند. با اين وجود، با سازگارى با ارتفاع فشار اکسيژن بحرانى سقوط مى‌کند. اين امر از افزايش توليد ۲و۳بى‌فسفوگليسرات توسط گلبول‌هاى قرمز خون ناشى مى‌گردد و بدين جهت سودمند است که به برداشت اکسيژن از گلبول‌هاى قرمز خون در بافت‌ها کمک مى‌کند. ظرفيت حمل اکسيژن خون در اثر افزايش تعداد گلبول‌هاى قرمز خون بيشتر مى‌شود. اين روند پس از چند روز اقامت در ارتفاع آغاز مى‌شود و در اثر اريتروپويتين ترشح شده از کليه‌ها تحريک مى‌گردد که بعداً باعث افزايش توليد گلبول قرمز در مغز استخوان مى‌شود. در نتيجه مغز استخوان پس از حدود ۴۸ساعت اقامت در ارتفاع، برداشت آهن از هموگلوبين را افزايش مى‌دهد. در صورتى‌که فرد در ارتفاعات بالا باقى بماند، ۳-۲هفته طول مى‌کشد تا افزايش حقيقى در هموگلوبين تام بدن مشاهده شود و تعداد گلبول‌هاى قرمز تا يک سال يا بيشتر افزايش مى‌يابد، ولى به مقادير مشاهده شده در بوميان نواحى مرتفع نمى‌رسد. غلظت نسبى هموگلوبين نيز افزايش مى‌يابد و هماتروکريت زياد مى‌شود.
در برخورد اول با ارتفاع، افزايش ضربان قلب مشاهده مى‌شود. سپس سازگارى موفقيت‌آميز با ارتفاع باعث کاهش ضربان قلب به سطح نزديک طبيعى مى‌گردد.
ظرف چند روز پس از رسيدن به مکان مرتفع افزايش غلظت هموگلوبين پديدار مى‌گردد، ولى اين افزايش اوليه در هموگلوبين نتيجهٔ غلظت خون در اثر اُفت حجم پلاسما مى‌باشد. مع‌الوصف افزايش حقيقى تدريجى در هموگلوبين به‌وجود مى‌آيد که به خاطر تحريک مغز استخوان براى توليد بيشتر گلبول‌هاى قرمز در سير اريتروپوئز رخ مى‌دهد. اين امر مستلزم آن است که ذخاير آهن بدن کافى باشد و ممکن است نياز به استفاده از مکمل آهن قبل و در حين سکونت در ارتفاع داشته باشد.
پس از برگشت به سطح دريا چند روز طول مى‌کشد تا وضعيت اسيد و باز مجدداً متعادل شود. در اين حالت ديگر هيپوکسى باعث تحريک اريتروپوئز نمى‌گردد و گلبول‌هاى قرمز افزايش يافته به‌تدريج تقليل مى‌يابند. کاهش تمايل گلبول‌هاى قرمز به اکسيژن که برداشت اکسيژن به داخل نسوج فعال را از طريق فعال نمودن ۲و۳بى‌فسفوگليسرات تسهيل مى‌کند، به‌زودى پس از بازگشت به سطح دريا از بين مى‌رود. هرگونه بهره‌ورى از سازگارى خونى بايد به دقت زمان‌بندى شود تا قبل از برگشت تعداد گلبول‌هاى قرمز به حد طبيعى انجام پذيرد. طبيعى شدن شمارش گلبول‌ها تا ۶هفته زمان مى‌برد. در غيراين صورت تکرار اقامت در ارتفاع مورد نياز خواهد بود
به‌نظر مى‌رسد که سطح ارتفاع بر تحريک ترشح اريتروپويتين مؤثر است. در ارتفاع حدود ۱۹۰۰متر افزايش اريتروپويتين سرم بعد از ۲تا۳روز تقريباً ۳۰% بالاتر از سطح دريا مى‌باشد، ولى در ارتفاع ۴۵۰۰متر اين افزايش حدود ۳۰۰% است. غلظت اريتروپويتين سرم بعد از حدود يک هفته اقامت در ارتفاع کاهش مى‌يابد و اين امر ممکن است به خاطر افزايش اکيسژناسيون بافت‌ها در اثر ۲و۳بى‌فسفوگليسرات باشد. متوسط افزايش هموگلوبين قريب به ۱% در هفته مى‌باشد که حداقل در ارتفاعات ۳۰۰۰-۱۸۰۰متر به اين صورت مى‌باشد (Berglund, 1992).
سازگارى خونى مطلوب با ارتفاع حدود ۸۰روز طول مى‌کشد. اين فرآيند را مى‌توان با مراجعات دوره‌اى به ارتفاع بالاتر (تا حدود ۳کيلومتر) و نه تمرين در آنجا تسريع نمود. ناتوانى در تحمل تمرين شديد در ارتفاع ممکن است به افت آمادگى هوازى بيانجامد که اثرات مثبت اقامت موقتى در ارتفاع را زايل مى‌گرداند. بهترين روش ترکيب اقامت در ارتفاع طى يک دورهٔ مستمر، ولى بازگشت مکرر به ارتفاع نزديک به سطح دريا (حتى‌الامکان در همان حوالي) و تمرين ورزشى شديد در ارتفاع پائين مى‌باشد
تمرين در ارتفاع و متعاقب آن بهبود کارآئى در سطح دريا به‌نحو گسترده‌اى توسط ساکنين نقاط کم‌ارتفاع در تعدادى از ورزش‌ها استفاده مى‌شود. اين راه‌کار قانونى است و باعث شده که بسيارى از اردوهاى تمرينى در اماکن مرتفع برقرار گردند. فوائد سازگارى هماتولوژيک با ارتفاع به عوامل متعددى بستگى پيدا مى‌کند. اين عوامل عبارت از ماهيت ورزش، وضعيت تمرينى و تغذيه‌اى ورزشکار، مدت اقامت، دفعات اقامت در ارتفاع و زمان‌بندى برگشت به ارتفاع پائين‌تر مى‌باشند. البته سکونت در ارتفاع مستلزم توجه دقيق به جزئيات فيزيولوژيک است تا از بروز عوارض جانبى (نظير بيمارى حاد کوهستان) اجتناب شده و تمرين متناسب با قابليت معمول فردى انجام پذيرد.

اتاقک خواب (Sleep chamber)
در سال ۱۹۹۷ Igor Gamow استاديار مهندسى شيمى دانشگاه Colorado يک اتاقک خواب را اختراع نمود که ورزشکار خواب و استراحت خود را در آن انجام مى‌دهد. اين سيستم با کاهش فشار هوا سبب تحريک ساخت و ساز گلبول قرمز مى‌گردد، يعنى درست همان پديده‌اى که در ارتفاع در مقايسه با سطح دريا داريم که کمبود فشار و اکسيژن سبب ساخت و ساز و افزايش Hb و RBC در افرادى که در ارتفاع زندگى مى‌نمايند، مى‌گردد. روش مذکور اين امکان را فراهم مى‌سازد تا ورزشکارانى که در مکانى هم‌سطح دريا تمرين مى‌کنند، RBC مشابه با افراد ساکن ارتفاعات داشته باشند. اگر از اين روش به خوبى استفاده گردد (۶تا۸ساعت در روز به مدت ۲تا۳هفته) ميزان هموگلوبين مى‌تواند تا ۲۳% افزايش يابد و يا هموگلوبين از ۱۵به۵/۱۸برسد. اين روش طبيعي، بى‌خطر مى‌باشد.
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 10:53 AM
خون چیست ؟

خون بافت مایع بدن است كه كار تغذیه و تنفس سلول های بدن را به عهده دارد. قلب با عمـل تلمبـه ای ( پمپـاژ) خود ، این بـافت مایع را در رگ هـای بدن به جریان می اندازد . خون مواد غذایی و اكسیژن را به تمام سلول های بدن می رساند و مواد زائد آنها را ، جهت دفع به كلیه ها ، كبد و شش ها حمل می كند .

تركیب خون :

1- قسمت سلولی كه شامل گلبول های قرمز و سفید ، و پلاكتها می باشد و 45 درصد حجم خون را تشكیل می دهد .

2- قسمت مایع ( پلاسما) كه حاوی آب ، املاح ، هورمون ها ، عوامل انعقادی و مواد آلی ( چربی ، پروتئین و مواد قندی ) است و وظیفه حمل غذای جذب شده از دستگاه گوارش به بافت ها و سلول های بدن و نیز دفع مواد زائد را به كلیه ها و كبد به عهده دارد و 55 درصد از حجم خون را تشكیل می دهد.

عناصر سلولی خون چیست ؟

1- گلبول قرمز

2- گلبول سفید

3- پلاكت

گلبول قرمز :

گلبول های قرمز وظیفه انتقال اكسیژن به تمام سلول های بدن و بازگرداندن گاز كربنیك از سلول ها به ریه ها را به عهده دارند . عمر مفید گلبول های قرمز در بدن 120 – 110 روز است. تعداد آنها به طور طبیعی در مردها 6 – 5/4 و در زن ها 5/5 – 4 میلیون در هر میلیمتر مكعب خون است .

گلبول سفید :

گلبـولهـای سفیـد ، به دو دسته تك هستـه ای ( شامـل لنفوسیت هـا و منوسیت هـا ) و چند هسته ای ( شامل نوتروفیل ها ، ائوزینوفیل ها و بازوفیل ها ) تقسیم می شوند كه كار آنها دفاع از بدن در مقابل عوامل خارجی ( بیماری زا ) است . تعداد آنها به طور طبیعـی در بزرگسالان بیـن 10000 – 4000 ( به طـور متـوسط 7000 ) در هـر میلیمترمكعب خون است .

پلاكت :

پلاكت ها ، كوچكترین سلول بافت خون می باشند و در انعقاد خون نقش دارند . طول عمر آنها در بدن ، 18 - 10 روز است .

مواد پروتئینی پلاسما :

1- آلبومیـن ، كه با ایجـاد فشـار اُسمـزی مانع خروج پلاسمـای مـویـرگ هـا می شود.

2- گلوبولیـن ، كه بـاعث افـزایش مقاومت بدن در مقابل عوامل عفونی و بیگانه می گردد.


مقدار خون در بدن :

معمولاً مقدار خون در مردها كمی بیشتر از زنهاست .

یك سیزدهم وزن بدن یا به عبارت دیگر هفت تا هشت درصد وزن بدن را خون تشكیل می دهد یا می توان گفت:

در مردها به ازای هر كیلـوگرم وزن بدن 70 و در زن ها 65 میلی لیتر خون ، وجود دارد . یعنی یك شخص بالغ با وزن حدود 70 كیلوگرم ، به طور متوسط در حدود پنج لیتر خون در بدن دارد .
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 10:54 AM
سازمان انتقال خون ایران از سال 1353 برای تهیه و توزیع خون و فرآورده های سالم ، و انجام امور آموزشی، پژوهشی و كاربردی در زمینه انتقال خون به طور رسمی آغاز به كار كرده است.

مهمترین هدف انتقال خون در ایران تأمین خون و فرآورده های سالم آن با بهترین كیفیت استاندارد مطابق با موازین تعیین شده بین المللی برای بیماران و نیازمندان و همچنین ترویج طب انتقال خون است.

اهداف این سازمان به شرح ذیل می باشد:

- مشاركت در مراقبت از بیماران

- تأمین خون سالم و كافی

- بسیج اهدا كنندگان داوطلب

- همكاری با بیمارستان ها در حل مشكلات انتقال خون

- گسترش شبكه پایگاههای انتقال خون و…

خدمات سازمان انتقال خون شامل : جمع آوری و توزیع خون و فرآورده های آن از طریق مراكز اهدا خون در سراسر كشور است. این سازمان تنها مركز ارائه دهنده خون و فرآورده های خونی به بیمارستان ها و دیگر مراكز درمانی است.
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 10:55 AM
انتقال خون چیست؟


انتقال خون در پزشكی جنبه حیاتی دارد و در موارد خاص توسط پزشك معالج تجویز می گردد.

خون به اجزاء متفاوتی قابل تجزیه است كه ممكن است به تنهایی یا به طور كامل در شرایط مختلفی به بیماران تزریق گردد. اجزاء خون به طور عمده عبارت اند از:

گلبول های قرمز ( برای كم خونی ها یا خونریزی ها) ، پلاكت ها ( برای بیماری های خونریزی دهنده، هنگامی كه شمارش پلاكتی كاهش یافته است) و پلاسما ( كه برای تأمین پروتئین های خون به كار می رود).
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 10:56 AM
فواید اهدای خون چیست؟

مهمترین فایده اهدای خون ، نجات زندگی و كسب رضایت الهی و از فواید دیگر آن آگاهی از سلامت جسمانی می باشد كه از طریق كنترل های زیر انجام می پذیرد:

1- نجات جان انسانها

2- انجام معاینات پزشكی

3- كاهش بیماری های قلبی و عروقی ، و سكته قلبی و مغزی

4- كاهش اضطراب ، افزایش احساس پویایی و ایجاد تعهد فردی

5- فعال شدن مراكز خونساز بدن

6- تعیین گروه بندی RH وABO خون

7- انجام آزمایشات ایمنی از نظر بیماریهای ایدز ، هپاتیت C وB ، و سیفلیس

ضربان قلب , فشار خون ، دمای بدن ، تشخیص كم خونی و نوع گروه خونی .
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 10:57 AM
آیا انتقال خون ایمن است؟

سازمان انتقال خون در ایران كلیه اهداء كنندگان را مورد بررسی قرار می دهد تا ایمنی اهداء كنندگان و دریافت كنندگان تأمین گردد. تمامی خون های اهداء شده ، در آزمایشگاههای سازمان برای اطمینان از سلامت تحت آزمایشات ذیل قرار می گیرد:

1-HIV ( ایدز)

2- هپاتیتB

3- هپاتیتC

4- سیفلیس

5- گروه بندی خون

هنگام اهداء خون ، اهداء كننده باید به سؤالاتی كه در مورد وضعیت سلامت وی پرسیده می شود پاسخ دهد. این سؤالات برای تشخیص و بررسی اهداء كنندگان پر خطر طرح شده است.
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 10:58 AM
شرایط اهداء کننده خون :

1- سن بین 65 – 17 سال باشد .

2- وزن حداقل 50 كیلوگرم باشد .

3- فشارخون متعادل داشته باشد .

4- كم خون نباشد .

5- سابقه هپاتیت ویروسی ، برخی دیگر از بیماری های عفونی ، بیماری های مهم و جدی قلبی و ریوی را نداشته باشد .

6- معتاد به مواد تزریقی و الكل نباشد .

7- از آخرین اهدای خون قبلی وی حداقل هشت هفته گذشته باشد .
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 10:59 AM
اهدای اتولوگ چیست؟

روشی است كه در آن بیمار خون خود را اهداء می كند و خون تا زمانی كه وی به آن احتیاج دارد در شرایط مناسبی نگهداری می شود.

اتولوگ برای بیمارانی كه جهت عمل های جراحی اختیاری آماده می شوند، قابل انجام است. در این روش بیمار باید توسط پزشك

معاینه شود تا از سلامت خود اطمینان حاصل نماید. بیمارانی كه از خون خود استفاده می كنند ایمن ترین خون ممكنه را به خود تزریق

می كنند. خطرات احتمالی ( به واسطه اجزاء خون مانند گلبول های سفید، پلاكت ها و پروتئین سرم ) با تزریق خون اتولوگ حذف می

شود.

قبل از اهدای خون ، اهداء كنندگان چه كارهایی باید انجام دهند؟

اهدای خون تجربه لذت بخشی است ؛ پس باید به خاطر داشته باشید: قبل از اهدای خون یك غذای مناسب بخورید و میزان آب

بیشتری نسبت به روزهای گذشته میل كنید. اگر ممكن است از خوردن آسپرین به مدت 48 ساعت قبل از اهداء خودداری فرمائید.

نام و مقدار داروهای مصرفی خود را به یاد داشته باشید. خوردن دارو از اهدای خون جلوگیری نمی كند ولی علت مصرف آن ممكن

است از اهدای خون جلوگیری نماید.
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:00 AM
مراحل اهدای خون :

مقدمه : مراكز انتقال خون باید مطمئن شوند كه اهدای خون ، هیچگونه زیانی به شما نمی رساند و نیز می باید اطمینان حاصل شود كه خون شما برای شخصی كه آن را دریافت می نماید، كاملاً بی ضرر است .

1- قبل از اهدای خون ، پیام های مهم سازمان مطالعه شود .

2ـ در قسمت پذیرش ، مشخصات فردی در فرم مخصوصی ثبت گردد.

3ـ معاینات پزشكی : قبل از اهدای خون ، چندین سئوال در مورد تاریخچه پزشكی شما ، سلامت و روش زندگی شما در گذشته و حال پرسیده می شود. این سئوالات فقط به منظور حفظ سلامت شما و سلامت شخصی است كه خون شما را دریافت می نماید . هرگونه سئوال در مورد اطلاعات شخصی به صورت محرمانه حفظ شده و از آن به منظور دیگری استفاده نخواهد شد . به شما گفته می شود كه آیا برای اهدای خون مناسب هستید و اگر خیر ، آیا می توانید در آینده خون اهدا نمائید. در صورت نیاز، شما به یك مركز بهداشتی یا مشاوره برای مراقبت یا مشاوره بیشتر راهنمایی می شوید. معاینه پزشكی مختصری از شما به عمل می آید تا نبض ، فشارخون و وزن شما كنترل گردد . سپس پزشك مركز انتقـال خـون مشخص می كند شما می توانید خون اهدا نمایید یا خیر ؟ و مقدار خون اهدایی شما توسط پزشك مشخص می گردد.

4ـ خونگیری : سپـس روی تخـت راحتـی قـرار مـی گیـریـد پس از انتخاب رگ ( ورید) مناسب ، محل ورود سوزن و اطراف آن در ناحیه داخل آرنج شما با محلول های ضد عفونی كننده تمیز می شود . سپس یك خونگیر آموزش دیده ، سوزن استریل را كه به یك كیسه خون متصل است و برای اولین بار فقط جهت استفاده شما باز شده ، وارد ورید شما می نمـاید. زمـان جمـع آوری خون نباید بیشتر از 10 دقیقه طول بكشد.

5ـ استراحت و پذیرایی : پس از پایان خونگیری ، كمی استراحت نموده و پس از پذیرایی ، مركز انتقال خون را ترك می نمایید.

كل مراحل اهدای خون ، حداكثر 30 دقیقه طول می كشد.
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:01 AM
دستورالعمل برای اهداء كنندگان بعد از اهدای خون :

1 - چند ساعت بعد از اهدای خون میزان مایعات بیشتری نسبت به قبل بنوشید. ( بدون الكل )

2 – بعد از اهدای خون غذای سالمی میل كنید.

3 – برای نیم الی یك ساعت بعد از اهدای خون سیگار نكشید.

4 – اگر در محل اهدای خون خود ( بازو) خونریزی وجود دارد دست خود را 3 تا 5 دقیقه بالا بگیرید و فشار دهید.

5 – اگر حالت غش یا گیجی دارید به صورتی بنشینید كه سر شما بین زانوهایتان قرار گیرید. و یا به نحوی دراز بكشید كه سر شما پایین تر از بدنتان قرار بگیرد.

6 – فعالیت های معمول خود را می توانید بعد از نیم ساعت از سر بگیرید. در هر حال از هرگونه فعالیت شدید در ادامه روز خودداری كنید.

7 – اگر بعد از اهدای خون حال خوبی نداشتید ، می توانید با مركز انتقال خون محل خود تماس بگیرید و با پزشك یا پرستار حاضر در مركز مشاوره كنید.

8 – اگر خونمردگی یا خونریزی در زیر پوست مشاهده شد ، در 24 ساعت اول بعد از اهداء ، از كمپرس سرد برای محل مذكور استفاده كنید. بعد از 24 ساعت اول ، استفاده از كمپرس گرم در رفع علائم كمك می كند .
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:03 AM
ماجرای کشف گروه های خونی

انتقال خون یا اجزای خون از شخصی به شخص دیگر از صدها سال پیش انجام می‌شده است. بسیاری از بیماران پس از انتقال خون

می‌مردند تا این که در سال 1901، یک پزشک استرالیایی به نام " کارل لندشتاینر" گروه های خونی انسان را کشف کرد. از آن زمان به

بعد، انتقال خون ایمن تر شده است. فعالیت های لندشتاینر امکان تعیین گروه های خونی را فراهم کرد و به ما امکان داد انتقال خون را

با اطمینان بیشتری انجام دهیم. وی به خاطر این کشف بزرگ جایزه نوبل پزشکی سال 1930 را به خود اختصاص داد. ( می‌خواهم

بیشتر بدانم) مخلوط کردن خون دو فرد ممکن است به تجمع اجزای خون در کنار یکدیگر منجر شود. در این حالت خون " کپه کپه" به نظر

می‌رسد. گلبول های قرمزی که کنار هم جمع شده اند می‌توانند باعث واکنش های خطرناکی در بدن شوند. این واکنش‌ها می‌توانند

نتایج مرگ باری داشته باشند. لندشتاینر کشف کرد که کپه کپه شدن خون زمانی رخ می‌دهد که فرد دریافت کننده خون، پادتن ضد

گلبول های فرد دهنده را در خون خود داشته باشد.
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:04 AM
خون از چه اجزایی تشکیل شده است؟


یک انسان بالغ حدود 6-4 لیتر خون دارد که در سر تا سر بدنش در حال گردش است. خون کارهای مهمی انجام می‌دهد اما انتقال اکسیژن به بخش های مختلف بدن، مهم ترین کار آن است. خون از چند نوع سلول شناور و مایعی به نام پلاسما تشکیل شده است.

سلول های قرمز خون که گلبول های قرمز نیز نامیده می‌شوند حاوی هموگلوبین اند. این پروتئین به اکسیژن متصل می‌شود. گلبول های قرمز اکسیژن را به بافته های بدن می‌رسانند و دی اکسید کربن را از محیط آن‌ها دور می‌کنند.

سلول های سفید خون که گلبول های سفید نیز نامیده می‌شوند با عوامل عفونی مبارزه می‌کنند.

پلاکت ها. به لخته شدن خون کمک می‌کنند. برای مثال، وقتی جایی از بدنمان بریده می‌شود، آن‌ها با تسهیل لخته شدن خون مانع خونریزی شدید می‌شوند.

پلاسما. حاوی املاح و پروتئین های متنوعی است.
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:05 AM
گروه های خونی مختلف کدام اند؟


تفاوت خون های مختلف به وجود یا عدم وجود پروتئین های ویژه ای به نام پادتن و پادزا برمی گردد. پادزاها بر سطح گلبول های قرمز و

پادتن‌ها در پلاسمای خون قرار دارند. افراد مختلف، انواع متفاوت و ترکیب های متفاوتی از این مولکول‌ها را دارند. گروه خونی شما به

آن چه که از والدین خود به ارث برده اید وابسته است. امروزه بیش از 20 نوع نظام تعیین گروه خون وجود دارد. اما نظام ABO و RH

مهمترین آن‌ها هستند که برای انتقال خون استفاده می‌شوند. همه گروه های خونی با هم ناسازگار نیستند. مخلوط کردن گروه های

خونی ناسازگار به کپه کپه شدن خون می‌انجامد که برای بیمار خطرناک است.
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:06 AM
نظام ABO بر طبق این شیوه تعیین گروه خون، چهار نوع گروه خون وجود دارد:A ، B ، AB یا Oگروه خون A اگر گروه خون شما از نوع A باشد، شما بر سطح گلبول های قرمز خود پادزای A و در پلاسمای خود پادتن B را دارید.گرو خون B اگر گروه خون شما از نوع B باشد، شما بر سطح گلبول های قرمز خود پادزای B و در پلاسمای خود پادتن A را دارید.گروه خون AB اگر گروه خون شما از نوع AB باشد، شما بر سطح گلبول های قرمز خود هم پادزای A و هم پادزای B دارید. در پلاسمای خون شما پادتن A و پادتن B وجود ندارند.گروه خون O اگر گروه خون شما از نوع O باشد، شما بر سطح گلبول های قرمز خود پادزای A و B را ندارید. در پلاسمای خون شما هم پادتن A و هم پادتن B وجود دارند.


نظام Rh بسیاری از مردم بر سطح گلبول های قرمز عامل Rh نیز دارند. Rh پادزایی است که هر کس آن را داشته باشد،+Rh محسوب می‌شود. کسانی که این پادزا را ندارند،-Rh محسوب می‌شوند. شخصی که-Rh است به طور طبیعی در پلاسمای خون خود پادتن Rh ندارد ( اما می‌تواند پادتن A یا B را داشته باشد ). اما اگر شخصی-Rh خون+Rh دریافت کند، علیه آن پادتن Rh می‌سازد که در پلاسمای خونش ظاهر می‌شود. فرد+Rh بدون هیچ گونه مشکلی می‌تواند از فرد-Rh خون دریافت کند.
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:08 AM
نشانه های گروه خونی براساس نظام گروه خونی ABO که در بالا توضیح داده شد، شما ممکن است به یکی از گروه های خونی زیر تعلق داشته باشید.



+O Rh + ***AB Rh +*** B Rh +*** A Rh

- O Rh -**** AB Rh - ****B Rh - ***A Rh
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:09 AM
آیا شما می‌دانید که به کدام گروه خونی تعلق دارید؟

چگونه می‌توانیم گروه خون فردی را تعیین کنیم؟

1- نمونه خون فرد را با سه محلول مخلوط کنید که حاوی پادتن های A، B یا Rh هستند.

2- سپس به آن چه که رخ می‌دهد، توجه کنید. در کدام مخلوط، خون لخته می‌شود؟ لخته شدن خون نشان می‌دهد که خون با پادتن خاص واکنش داده است و بنابراین با خونی که آن نوع پادتن را دارد، سازگار نیست. اگر خون رسوب نکرد، می‌توان نتیجه گرفت که آن خون پادزایی را که به پادتن موجود در محلول متصل می‌شود، ندارد.

3- اگر شما بدانید که خون فرد چه پادزاهایی دارد، می‌توانید به سادگی گروه خون او را تعیین کنید.



وقتی خون لخته می‌شود یا به اصطلاح کپه کپه می‌شود، چه رخ می‌دهد؟

برای این که انتقال خون موفقیت آمیز باشد، باید دهنده و گیرنده خون از لحاظ گروه های خونی ABO و Rh با هم سازگار باشند. اگر آن‌ها سازگار نباشند، گلبول های قرمز خون دهنده کپه کپه یا لخته می‌شوند. گلبول های قرمز لخته شده می‌توانند رگ های خونی را مسدود کنند و از رسیدن خون به بخش های مختلف بدن جلوگیری کنند. به علاوه، گلبول های لخته شده، متلاشی می‌شوند و محتویات آن‌ها بیرون می‌ریزد. گلبول های قرمز هموگلوبین دارند که در خارج از گلبول قرمز حالت یک سم را پیدا می‌کند. این وقایع می‌توانند برای بیمار بسیار خطرناک باشند. پادزای A و پادتن B می‌توانند به هم دیگر متصل شوند و همین طور پادزای B و پادتن B می‌توانند به هم بپیوندند. اگر شخصی با گروه خونی B از فردی با گروه خونی A خون دریافت کند، این واقعه رخ می‌دهد. گلبول های قرمز به واسطه پادتن‌ها مانند حبه انگور به هم متصل می‌شوند. همان طور که گفتیم، تجمع گلبول‌ها و در نتیجه تشکیل لخته خون می‌تواند به مرگ منجر شود.


شخصی با گروه خون+A خون+B دریافت کرده است. پادتن های B ( زرد ) موجود در خون+A به گلبول های قرمز خارجی حمله می‌کنند و به آن‌ها متصل می‌شوند. پادتن های B خون+A با پادزاهای خون+B می‌پیوندند و لخته شدن رخ می‌دهد. این واقعه خطرناک است، زیرا گلبول های لخته شده متلاشی می‌شوند و محتویات آن‌ها به بیرون سلول می‌ریزد. در این حالت، این محتویات سمی می‌شوند.
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:12 AM
انتقال خون: چه کسی از چه کسی می‌تواند خون دریافت کند؟

شما می‌توانید به شخصی با گروه خون A، خون A و به شخصی با گروه خون B، خون B تزریق کنید و برای گروه های خونی دیگر نیز همین طور. البته، در برخی موارد می‌توانید از فردی با گروه خون متفاوت خون دریافت کنید یا به شخصی با گروه خونی دیگر خون بدهید. اگر فرد دریافت کنند خون، گروه خونی دارد که علیه پادزاهای گروه خون دهنده، پادتنی تولید نمی کند، انتقال خون می‌تواند با موفقیت انجام شود. اما اگر فردی که می‌خواهد خون دریافت کند، پادتن هایی دارد که با پادزاهای خون دهنده پیوند می‌شوند، گلبول های قرمز خون دهنده لخته خواهند شد.

افرادی که گروه خون آنان از نوع O است، دهنده عمومی و افرادی که گروه خون آنان از نوع AB است، گیرنده عمومی نامیده می‌شوند.

http://i34.tinypic.com/2n9x9cn.jpg
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:13 AM
سرخی خون ، زنده ترین رنگ طبیعت

خون سیالی است اعجاب آور كه شادمانه در رگ ها می دود و حیات و زندگی را به تساوی بیم همه سلولها تقسیم می كند ، سرخی آن پیام آور زندگی و زنده ترین رنگ طبیعت است . بی آن زندگی می میرد و در نقصان آن حیات می پژمرد ، و با آن زندگی به شكوفه می نشیند. ولی تا مدتها این مایع حیاتی برای بشر معمایی بزرگ و لاینحل بود ، اهدای خون ناشناخته بود و پس از اثبات آن به لحاظ پزشكی با مقاومت پیروان بعضی ادیان روبرو شد كه اهدای خون از فردی به فرد دیگر را گناهی نابخشودنی می دانستند . ولی امروزه هر كودك دبستانی با گروههای خونی آشناست ، هر نوجوان نحوه انتقال خون را در كتب درسی خود مطالعه كرده است و هر جوان حداقل یك بار اهدای خون را تجربه كرده است . ولی آیا در گذشته نه چندان دور قریب به یكصد سال قبل نیز چنین بود ؟ در این مقال می كوشیم به پیشینه انتقال خون در جهان و سپس ایران بپردازیم .

در فرهنگ های باستانی نشانه هایی از عقاید آنان نسبت به خون می یابیم به عنوان مثال :" گلادیاتورها خون سربازان مغلوب را به منظور تقویت می آشامیدند . " ویا مغولان معتقد بودند كه نباید خون شاهزادگان مغول در معرض آسمان و خورشید قرار گیرد . لذا شاهزادگان خاطی را یا به وسیله زه كمان خفه می كردند ویا اینكه او را در نمد پیچیده و آنقدر می مالیدند تا جان ببازد ." سران مغول به سربازان خود دستور می دادند كه برای تقویت ، از خون اسبان خود بنوشند . "و همچنین " شاهزادگان مصر (باستان) برای رفع عوارض پیری و خستگی به دستور ساحران ،خون حیوانات را آشامیده و حمام خون می گرفتند " این همه در كنار اعتقاد و باور به اینكه خون را نشانه شجاعت ، سلامتی وجوانی ابدی می دانستند ، از فرهنگ مردم گذشته حكایت می كند و هیچ نشانی از انتقال خون ندارد. اولین اشاره به انتقال خون را در میان افسانه ها می توان یافت " در حكایت اوید (Ovid) آمده كه مدآ (Medea) برای بازگشت جوانی به پدرش خون از رگ های او گرفته و به جایش خون فرد جوان ویا به روایت دیگر معجون عجیبی كه با خون ساخته بود جایگرین نمود." البته بی شك این تنها افسانه ایی است كه بازهم به خواص جوانی آفرینی خون اشاره دارد ؛ ولی نخستین اشاره به انتقال خون برای درمان بیماری " در یك نوشته قدیمی عبری ...مندرج است كه برای درمان جذام پادشاه خون او را عوض كردند " مورد دومی كه در این باره موجود است " در سال 1492 ...جادوگری برای بهبود پاپ هشتم كه از بیماری مزمن كلیه و پیری رنج می برد اقدام به تعویض خون وی با خون سه جوان نمود "

ولی هنوز بررسی علمی درباره خون انجام نمی گرفت . نخستین كسی كه جریان خون و چگونگی آن را توضیح داد پزشكی دمشقی بود " جریان خون ریوی به وسیله پزشكی از اهالی دمشق در اواسط قرن 13 میلادی كشف گردید . علاءالدین علی ابی الحزم قریشی معروف به ابن النفیس (1210- 1280 م ) ." وی معتقد بود كه خون برای تصفیه از بطن راست به وسیله شریان های ریوی به ریه ها رفته و درآنجا منتشر و با هوا مخلوط و تا قطره آخر پاك شده و سپس از طریق ورید ریوی به بطن چپ قلب باز می گردد. چنان كه به نظر می رسد ابن النفیس تا حدودی جریان خون از قلب به شش ها را برای مبادله گازهای تنفسی ( دفعco2 و جذبo2) را به درستی توضیح داده است .

ولی با این حال "افتخار كشف جریان خون نصیب ویلیام هاروی گردید . وی دراثر تجربیات خود درسال 1616 جریان خون را كشف نمود ." اما اولین جرقه انتقال خون در فكر فردی دیگری زده شد " فرانسیس پوتر(Francis Poter) به نقل از یكی از معاصران وی ...شاید اولین كسی باشد كه از سال 1639 به فكر انتقال خون بوده و بالاخره ده سال بعد با یك لوله و پر در مرغ انتقال خون انجام داده است . " در تمام این سالها وقتی بحث انتقال خون در میان است تنها به یك شكل و آن هم انتقال خون حیوان به انسان مورد قبول و یا عملی است .

"ریچارد لوور (Richard Lower ) در 14 نوامبر 1666 در انگلستان ابتدا تا سر حد امكان خون یك سگ را خارج نمود و با انتقال خون سگ دیگر آن را از مرگ نجات داد . لذا ویاولین كسی است كه نشان داده است در خونریزی های شدید مناسب ترین راه برای درمان انتقال خون می باشد" ولیدر قرن 17 به غیر از لوور كسی از مفید بودن انتقال خون در موارد خونریزی شدید صحبت ننمود و تنهااز انتقال خون برای درمان جنون ، بازگشت جوانی و یا حتی رفع اختلاف زن وشوهر استفاده می كردند!!. علاوه بر این در همین ایام به دلیل آنكه تنها انتقال خون حیوان به انسان به كار می رفت ، بعضی را نظر بر این بود كه انتقال خون حیوانی نظیر گاو موجب انتقال صفات آن حیوان مانند شاخ درآوردن در فرد گیرنده می شود .

در همین ایام مخالفت نسبت به انتقال خون چنان بالا گرفت كه پرو( pro)نماینده آكادمی علوم (فرانسه ) گفت مگر می شود خون را مانند پیراهن تعویض نمود ؟ بالاخره در اثر پیدا شدن عوارض عفونی كه در آن زمان ناشناخته بود پارلمان فرانسه درسال 1675 و به دنبال آن انجمن پادشاهی پزشكی لندن و سال بعد همپاپ عمل انتقال خون را ممنوع و حرام اعلام كرد. ادامه قرن 17 و تمام قرن 18 با ركود در تحقیقات انتقال خون همراه بود؛ بسیاری از پزشكان دراین مدت عمل انتقال خون را كار غیر دانشمندان تلقی كرده و عوارض روحی را از عواقب انتقال خون می دانستند .ولی همین دوره ركود سبب علمی شدن كار انتقال خون شد و " در اواخر قرن 18 دوران ماجراجویی انتقال خون سپری شد و با كارهای جیمز بلاندل (James Blundell) وارد مرحله نوینی گردید. " از نتایج تحقیقات و كوشش های بلاندل می توان به دو مورد زیر اشاره كرد :

به جای پیوند شریان به ورید ( كه تا آن هنگام انجام می شد ) انتقال خون در دو مرحله انجام گرفت .

با انتقال خون بین دو حیوان از دو نوع مختلف مخالفت شد .
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:15 AM
اولین انتقال خون انسان به انسان به وسیله بلاندلانجام گرفت : "

در 23 دسامبر ( یا اكتبر ) 1818 به مرد 35 ساله ای مبتلا به سرطان معده كه مشرف به موت بود در مدت 5 الی 6 دقیقه مقدار 325 گرم خون از چند نفر گرفته و تزریق نمود . بیمار به دنبال یك بهبود موقتی بعد از 56 ساعت در گذشت " و در همین ایام " از انتقال خون علاوه بر درمان موارد خونریزی شدید در درمان سوختگی ، سیفلیس و هاری هم استفاده می شد . " به دلیل آنكه اصول بهداشتی در انتقال خون رعایت نمی شد و یا دانش لازم در این زمینه وجود نداشت ، عوارض ناشی از عفونت در حین انتقال خون گسترش یافت .علاوه بر این اهدای خون به هیچ وجه عملی فراگیر نبود لذا از خون گوسفند برای انتقال به انسان استفاده می شد" در آن زمان ضرب المثلی رایج بود كه می گفتند برای انتقال خون 3 گوسفند لازم است : اهدا كننده ، بیمار دریافت كننده و پزشك"!
پزشكان در این قرن هنوز به دنبال جایگرینی برای خون در موارد اضطراری می گشتند لذا " در اواخر قرن 19 یك حركت كوتاه مدت برای استفاده از شیر به جای انتقال خون به وجود آمد ( 80-1873 ) و به خصوص در آمریكا مورد قبول قرار گرفت . ازشیر گاو ، بز وانسان استفاده می نمودند ولی در اواخر 1880 به علت عوارض مختلفی كه می داد متروك و نوبت به استفاده از محلول نمكی فیزیولوژیكی رسید " ولی چون این محلول كمبود گلبول های قرمز را جبران نمی كرد بازهم انتقال خون و استفاده از آن مطرح شد .

دراین زمان روش انتقال خون به صورت مستقیم وبازو به بازو بود . " ولی این روش باعث از بین رفتن عروق بیمار و اهداكننده خون شده و به علاوه گاهی عمل اتصال دو رگ برای انتقال خون مشكل تر از عمل اصلی درمان بیماربود و همچنین مقدار خون منتقل شده را نمی توانستند تعیین كنند و اغلب انتقال خون را تا زمانی كه اهدا كننده رنگ پریده می شد ادامه می دادند. " در این زمان به دلیل ناشناخته بودن گروههای خونی اغلب انتقال خون ها با عدم موفقیت همراه بود . تااینكه"كارل لاندشتاینر و همكارانش در سال 1900 چهار گروه خونیO, A,B,AB را كشف كردندو در سال 1930 فرد مزبور جایزه نوبل را به همین دلیل دریافت كرد . " با كشف گروههای خونی مشل دیگری رخ نمود و آن انعقاد خون بود چراكه انتقال خون مستقیم دیگر میسر نبود و در ذخیره سازی خون های اهدایی خون منعقد می شد " ژودن (Judin)در 1939 در مسكو پیشنهاد استفاده از خون كسانی كه در اثر جراحی و حادثه فوت نموده اند (را) مطرح نمود . مزیت آن این است كه با یك سوزن در حدود 2 تا 4 لیتر خون به دست می آید كه نیازی به مایع ضد انعقاد ندارد زیرا در اثر پدیده فیبرینولیز كه از 30 تا 90 دقیقه بعد از مرگ پیش می آید خون قابلیت انعقاد خود را از دست می دهد . در مدت دو سال در حدود 2500 مورد انتقال خون از این طریق انجام گرفت ولی به علل روانشناسی و اشكالات دیگر رونق به دست نیاورد. " تمام این رویدادها به تاسیس اولین بانك خون در آمریكا به سال 1937 منجر شد .

و اما از پیشینه انتقال خون در گذشته ایران اطلاعی در دست نیست ولی می توان عمل حجامت را كه هم اكنون نیز رواج دارد به نوعی درمان از طریق دریافت خون نامید ؛ در این روش معتقد بودن كه خون آلوده از این طریق خارج شده و بهبودی را به دنبال دارد . و اما در دوره معاصر : از سال 1324 به بعد انتقال خون های پراكنده در بیمارستان های مختلف انجام می گرفته است و " در سال 1331 به طور همزمان مركزخون ارتش توسط مرحوم دكتر محمدعلی شمس و مركز انتقال خون شیر خورشید سرخ (سابق) توسط مرحوم آقای دكتر احمد آژیر تاسیس و شروع به كاركردند ." در طی این مدت تا تاسیس سازمان انتقال خون اهدا كننده خون وجود نداشت و تنها افراد مستمند اقدام به فروش خون خویش می كردند ( كه البته این روش در تمام نقاط دنیا مرسوم بود وهنوز در بعضی كشورها، فروش خون وجود دارد و نه اهدای آن ) و درنهایتبه همت آقای دكتر فریدون علا در سال 1353 سازمان انتقال خون ایران تاسیس و شروع به كار كرد .

امروزه عمل اهدا خون ازسوی مردم كشورمان كاری خداپسندانه و انسانی تلقی می شود . در شبهای قدر و همچنین در روز عاشورا و دیگر مراسم مذهبی خیل عظیم مردمی كه برای اهدای خون خود به مراكز انتقال خون مراجعه می كنند ، و یا در حوادث غیر مترقبه نظیر زلزله بم صف های طولانی اهداكنندگان خون كه در سرمای زمستان منتظر نوبت می ایستند ، خود نشانگر شعور ، نوع دوستی و آزادگی مردم كشورمان دارد. خون سالم در این زمان گوهری بس ارزشمند است . قطرات این مایع حیات را از هم وطنانمان كه نیازمند خون سالمند دریغ نداریم .
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:18 AM
كم خونی ( Anaemia )


نشانه ها
- رنگ پریدگی پوست مخصوصاً در نوك انگشتان، لبها، دور چشم و زبان
- خستگی، بیحالی، ضعف

- تنگی نفس فعالیتی

- سرگیجه

- افزایش تعداد نبض

كم خونی (آنمی) یك بیماری ضعیف كننده بدن است كه به دلیل كم شدن تعداد گلبولهای قرمز خون یا كاهش مقدارهموگلوبین به وجود می آید. هموگلوبین، پروتئینی رنگی است كه اكسیژن را حمل می كند و از جمله تركیبات آن آهن می باشد و رنگ قرمز گلبولها را نیز موجب می شود. تولید ناكافی گلبولهای قرمز در مغز استخوان، نبودن آهن و دیگر مواد تشكیل دهنده خون، بیماریهایی از قبیل لوسمی، كم خونی داسی شكل، و تالاسمی، از دست رفتن خون به مقدار زیاد و عفونتها، همگی از جمله علتهای به وجود آورنده كم خونی هستند.

آیا بیماری خطرناك است؟
كم خونی خطرناك است، زیرا می تواند نشانه یك بیماری دیگر باشد و بنابراین تمام موارد باید تحقیق شوند.
ابتدا چه كار باید بكنید؟
بیمار شما بی حال و رنگ پریده است و خوب غذا نمی خورد به گونه ها، دهان، نوك انگشتان و زبان وی نگاه كنید و ببینید رنگ پریدگی در آنها نیز مشاهده می شود.
فعالیت بیمار خود را با دیگران مقایسه كنید بعد از ورزش و تمرینات بدنی و بازی به تنفس او توجه كنید ببینید آیا تنگی نفس و یا سرگیجه دارد؟

آیا مشورت با دكتر لازم است؟
اگر فكر می كنید به كم خونی مبتلا هستید به دكتر مراجعه كنید. كم خونی باید كاملاً توسط دكتر معالجه گردد و نباید تنها به درمانهای خانگی اكتفا كنید.
دكتر چه اقدامی انجام خواهد داد؟
ابتدا آزمایش خون می كند. اگر تشخیص كم خونی تأیید شود برای تحقیق كامل علت آن، بیمار را در بیمارستان بستری كرده و احتمالاً در صورت شدید بودن كم خونی اقدام به تزریق خون می كند.
اگر كم خونی به علت كمبود آهن باشد قرصهای آهن را تجویز خواهد كرد و به شما توصیه می كند از غذاهای سرشار از آن به بیمار خود بخورانید بعلاوه علت كمبود آهن باید توسط یك متخصص اطفال روشن شود. برای این كار بستری كردن بیمار در بیمارستان ضروریست.

شما چه كمكی می می توانید بكنید؟
حتماً غذاهایی را كه دكتر یا متخصص تغذیه تجویز می كنند به بیمار خود بدهید غذاهای سرشار از آهن عبارتند: از جگر، زرده تخم مرغ، سبزیجات و ویتامینCكه به جذب آهن كمك می كند و برای این كار مثلاً می توانید یك لیوان آب پرتقال با تخم مرغ به وی بدهید.
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:21 AM
سؤال:

فواید اهدای خون چیست؟جواب:از مهمترین فواید اهدای خون نجات زندگی و كسب رضایت الهی و از فواید دیگر آن آگاهی از سلامت جسمانی می باشد كه از طریق كنترل موارد زیر انجام می پذیرد:
ضربان قلب، فشار خون، دمای بدن، تشخیص كم خونی و نوع گروه خونی

سپس خون اهدا كننده در آزمایشگاههای سازمان انتقال خون برای اطمینان از سلامت مورد آزمایش قرار می گیرد.

آزمایشهای انجام شده به قرار زیر است:

Rh و سیستم ABO گروه بندی خون: شامل گروه بندی را نشان می دهد.

B عفونت فعلی یا ناقلین ویروس هپاتیت: HBsAg را نشان می دهد.

C آنتی بادی علیه عفونت ویروس هپاتیت:Anti-HCV

T فقط در استان خراسان انجام می شود و برای بررسی آنتی بادی علیه لوسمی لنفوسیتهای:Anti- HTLV I/II در بزرگسالان می باشد، عفونت با ویروس ایدز را نشان می دهد:Anti – HIV I/II

سیفیلس: جهت غربالگری بیماریهای مقاربتی می باشد.

اگر در آزمایشهای انجام شده مشكلی وجود داشته باشد نتایج بلافاصله به فرد اهدا كننده اطلاع داده خواهد شد تا برای انجام درمانهای مورد نیاز اقدام نماید.

سؤال:

انتقال خون چیست؟

جواب:

انتقال خون در پزشكی جنبه حیاتی دارد و در موارد خاص توسط پزشك معالج تجویز می گردد. خون به اجزای متفاوتی قابل تجزیه است كه ممكن است به تنهایی یا به طور كامل در شرایط مختلفی به بیماران تزریق گردد.اجزای خون به طور عمده عبارتند از: گلبولهای قرمز برای كم خونی ها یا خونریزیها، پلاكتها برای بیماریهای خونریزی دهنده هنگامی كه شمارش پلاكتی كاهش یافته است. و پلاسما كه برای تأمین پروتئینهای خون به كار می رود.

سؤال: آیا انتقال خون ایمن است؟

جواب:

سازمان انتقال خون ایران كلیه اهدا كنندگان را مورد بررسی قرار می دهد تا ایمنی اهدا كنندگان و دریافت كنندگان تأمین گردد. تمامی خونهای اهدا شده برای بیماریهای قابل انتقال از طریق خون بررسی می شوند و در هنگام اهدای خون اهدا كننده باید به سؤالاتی كه در ارتباط با وضعیت سلامت وی پرسیده می شود پاسخ دهد. این سؤالات برای تشخیص و بررسی اهدا كنندگان پرخطر طرح شده است. خون در داخل كیسه های یك بار مصرف جمع آوری شده و در دمای مناسب نگهداری می شود.

سؤال: خطرات انتقال خون چیست؟

جواب: هپاتیت:
با وجود اینكه آزمایشهایی برای كاهش احتمال انتقال هپاتیت از طریق خون در نظر گرفته شده است، ولی هنوز احتمال بسیار كمی در وجود هپاتیت منتقله از طریق خون وجود دارد چرا كه ویروس ممكن است در خون اهدا كننده وجود داشته باشد و توسط آزمایش تشخیص داده نشود باعث بروز بیماری ایدز می شود و خونHIVایدز: ایدز بیشترین علت ترس از انتقال خون است. ویروس افرادی كه مبتلا به بیماری ایدز بوده اند می تواند باعث انتقال بیماری شود. در هر حال غربالگری اهدا كنندگان و آزمایشهای موجود در تشخیص اهدا كنندگان آلوده بسیار مؤثر بوده است. از سال 1987 به طور روتین كلیه خونهای اهدا شده برای تشخیص بیماری آزمایش می شود و انجام این آزمایشها احتمال انتقال بیماری را به طور وسیعی قادر بهHIV كاهش داده است. البته هنوز ممكن است اهدا كننده خون دارای ویروس باشد ولی آنتی بادی علیه قابل تشخیص نباشد.
خطرات دیگر انتقال خون:
خون یك بافت زنده است و انتقال خون مانند دیگر پیوندها با خطراتی همراه است. این خطرات شامل ناهمخونی، واكنشهای آلرژیك و انتقال بیماریهای عفونی می باشد كه توسط آزمایشهای روتین قابل تشخیص نیستند

.سؤال: اهدای اتولوگ چیست؟
جواب:
روشی است كه در آن بیمار خون خود را اهدا می كند و خون تا زمانی كه وی به آن احتیاج دارد در شرایط مناسبی نگهداری می شود. در ابتدا بیمار باید توسط پزشك معاینه شود تا از سلامت خود اطمینان حاصل نماید. تمامی اهدا كنندگان بایستی شرایط ارائه شده از سوی سازمان انتقال خون ایران را دارا باشند.سؤال:قبل از اهدای خون اهدا كنندگان چه كارهایی باید انجام دهند؟
جواب:
اهدای خون تجربه لذت بخشی است پس باید به خاطر داشته باشید: قبل از اهدای خون یك غذای مناسب بخورید و میزانْ آب بیشتری نسبت به روزهای گذشته میل كنید. اگر ممكن است از خوردن آسپیرین به مدت 48 ساعت قبل از اهدا خودداری فرمایید. خوردن آسپیرین مانع اهدای خون نمی شود. ولی معمولاً متخصصین خوردن آن را پیشنهاد نمی كنند. نام و مقدار داروهای مصرفی خود را به یاد داشته باشید. خوردن داروها از اهدای خون جلوگیری نمی كند ولی علت مصرف آن ممكن است از اهدای خون جلوگیری نماید.


سؤال: بعد از اهدای خون چه كارهایی باید انجام داد؟
جواب:
24 ساعت بعد از اهدای خون، خوب غذا بخورید و میزان آب دریافتی خود را 24 تا 48 ساعت بعد از اهدای خون افزایش دهید. برای 30 دقیقه بعد از اهدای خون از كشیدن سیگار یا جویدن تنباكو خودداری كنید تا 2 ساعت بعد از اهدای خون از انجام فعالیتهای بدنی شدید یا بلند كرن اجسام سنگین خودداری فرمایید. بعضی از افراد بعد از اهدای خون احساس ناخوشایندی دارند (مثلاً سبكی سر)، در صورت بروز این مشكل دراز كشیده تا مشكل بر طرف شود. اگر بعد از برداشتن پانسمان بازو، خونریزی اتفاق افتاد كافیست محل خونریزی را فشار دهید و بازوی خود را 5-3 دقیقه بالا ببرید. اگر خونمردگی یا خونریزی در زیر پوست مشاهده شد در 24 ساعت اول بعد از اهدا از كمپرس سرد برای محل مذكور استفاده كنید، بعد از 24 ساعت اول، استفاده از كمپرس گرم در رفع علائم كمك می كند.در صورتی كه در مورد اهدای خون سؤالات دیگری داشتید می توانید با مركز انتقال خون منطقه خود تماس حاصل فرمایید.

سؤال:
چگونه یك واحد خون به نیازمندان خون كمك می كند؟
جواب:
یك واحد خون در صورتی كه به اجزاء تشكیل دهنده خود تجزیه شود می تواند به سه بیمار متفاوت تزریق شود. گلبولهای قرمز را به مدت 35 روز بعد از اهدا می توان نگهداری كرد و در تصادفات و جراحی ها قابل استفاده است. پلاسما به صورت یخ زده نگاه داشته می شود و به مدت یكسال به این حالت قابل نگهداری است و برای مثال در بیماران مبتلا به مشكلات انعقادی استفاده می شود. پلاكتها بیشتر از 5-1 روز در دمای آزمایشگاه نمی توانند زنده بمانند و در بیماران لوكمیك و پیوندی استفاده می شود

.سؤال: مراحل اهدای خون چگونه است؟
جواب:
اهدای خون یك روند ساده و ایمن است و تقریباً 45 تا 60 دقیقه زمان لازم دارد. وسایل مورد استفاده یكبارمصرف و استریل هستند. روند اهدای خون به صورت زیر است: ابتدا فرم ثبت نام توسط بیمار تكمیل می گردد. سپس بیمار به چند سؤال در ارتباط با سلامتی خود پاسخ می گوید و معاینه بالینی ساده شامل اندازه گیری فشارخون، دمای بدن و نبض به علاوه ی یك نمونه خون برای تشخیص كم خونی از بیمار انجام می شود. اهدا كننده روی تخت دراز كشیده و محل خونگیری توسط ماده آنتی سپتیك، ضد عفونی می شود. و سپس در عرض 6 تا 10 دقیقه خونگیری به عمل می آید.سؤال:خون از كجا فراهم می شود؟جواب:خون دارای عملكردهای فراوانی است كه این عملكردها توسط خون مصنوعی قابل انجام نیست. به همین علت برای انتقال خون از خون اهدا كنندگان انسانی استفاده می شود. در ایران سازمان انتقال خون ارائه دهنده سرویسهای مرتبط به انتقال خون است و تنها از اهدا كنندگان داوطلب خون دریافت می كند. همچنین اهدای خون اتولوگ برای بیمارانی كه برای عملهای جراحی اختیاری آماده می شوند قابل انجام است. این نكته قابل ذكر است كه خون و فرآورده های خونی كاملاً رایگان در اختیار نیازمندان به آن قرار می گیرد.

سؤال:
چه آزمایشهایی بر روی خون اهدا شده انجام می شود؟جواب:قبل از اینكه از خون اهدا شده استفاده شود آزمایشهای زیر بر روی آن انجام می شود:
HIV-I&II، (فقط در استان خراسان)B،C،HTLV-I&IIبررسی بیماریهای عفونی مانند: سیفلیس، هپاتیت كه در آزمایشگاههای انتقال خون انجام می پذیرد.

قبل از تزریق خون این آزمایشها توسط بیمارستانRh وABO گروه بندی خونی و انجام تستهای همخوانی مربوطه انجام می شود تا امكان ناسازگاری گروه های خونی كاهش یابد.

سؤال:
خطرات موجود در اهدای خون اتولوگ چیست؟
جواب:بیمارانی كه از خون خود استفاده می كنند ایمن ترین خون ممكنه را به خود تزریق می كنند. خطرات احتمالی به واسطه اجزای خون مانند گلبولهای سفید، پلاكتها و پروتئین سرم با تزریق خون اتولوگ حذف می شوند.


سؤال:
چگونه می توان خون خود را به عنوان خون اتولوگ اهدا كرد؟
جواب:

ابتدا با پزشك معالج خود مشاوره كنید تا او یك فرم تقاضا برای شما به سازمان انتقال خون ارسال كند. این فرم میزان خون مورد نیاز شما را به سازمان اطلاع خواهد داد. از طرف سازمان با شما تماس گرفته خواهد شد. تا زمانی را برای اهدای خون مشخص نمایند. زمان اهدای خون اتولوگ برای یك بیمار حداقل 7 روز بعد از آخرین اهدای خون اتولوگ قبلی می باشد. البته برای اهدا بایستی میزان هموگلوبین خون از حد طبیعی كمتر نباشد و در معاینات بالینی مشكلی وجود نداشته باشد. اگر از خون اهدا شده اتولوگ استفاده نشود 35 روز بعد از اهدا معدوم خواهد شد و برای فرد دیگری استفاده نخواهد شد.آفرزیس چیست؟ آفرزیس از یك لغت یونانی به معنی خارج كردن مشتق شده است. در این روش یك جزء از اجزای خون كامل جدا می شود (مثلاً پلاكت) و بقیه اجزاء به اهدا كننده بازگردانده می شود. (مثلاً گلبول قرمز و پلاسما) در این روش می توان بیش از یك جزء از اجزای خون را جدا نمود. همچنین آفرزیس توانایی جدا كردن پلاسما (قسمت مایع خون) و گلبولهای سفید خون را داراست.لازم به ذكر است كه مدت زمان اهدای خون آفرزیس از مدت زمان اهدای خون در حالت عادی بیشتر است. اهدای خون در حالت عادی تقریباً 10 تا 20 دقیقه به طول می انجامد در حالی كه اهدای خون آفرزیس ممكن است یك تا 2 ساعت طول بكشد. اهدا كنندگان انتخاب شده به مركز آفرزیس طبق زمان بندیهای انجام شده قبلی دعوت می شوند تا پلاسمای خود را برای تهیه فرآورده های خونی اهدا كنند.
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:21 AM
خون چگونه منعقد می‌شود؟

خون ما مخلوط پیچیده‌ای از قطعات جامد شناور درون مایع است. قطعات جامد آن همان گلبول‌های قرمز، سفید و پلاکت‌ها هستند. بخش مایع خون هم پلاسما نام دارد که بی‌رنگ است و عمده آن از آب تشکیل شده که البته پروتئین‌های مهمی چون پروتئین‌های مسئول انعقاد، غذا و املاح معدنی و البته گازهای دفعی به وسیله آن حمل می‌شوند.

وقتی یک رگ خونی در اثر آسیب وارده به پوست پاره می‌شود، یک دسته فعل و انفعلات پشت سر هم رخ می‌دهند تا خون‌ریزی را متوقف کنند. به همه این عواملی که دسته‌جمعی هدف مشترکی را دنبال می‌کنند و آن هدف، تشکیل لخته خون یا انعقاد خون است، فاکتورهای(عوامل) انعقادی می‌گوییم.

بیشتر عوامل انعقادی در کبد ساخته می‌شوند. برای مثال، پروتئینی در پلاسمای خون وجود دارد که مدام به وسیله سلول‌های کبدی ساخته می‌شود. این پروتئین موجب می‌شود مولکول‌هایی موسوم به "فیبرینوژن" که در پلاسما هستند، تکثیر پیدا کنند و به هم متصل شوند و رشته‌ای را به نام "فیبرین" بسازند. این رشته‌های فیبرین گلبول‌های قرمز، گلبول‌های سفید و پلاکت‌ها را در محل خون‌ریزی به دام می‌اندازند و در عرض چند دقیقه، توده‌ای نرم و ژله مانند به نام "لخته ی خون" به وجود می‌آید که محل پارگی رگ را پرُ می کند.


وقتی پوست‌مان آسیب می‌بیند و رگ خونی پاره می‌شود، باکتری‌ها در محل پارگی رگ، تجمع کرده و سعی می‌کنند از محل نشت خون وارد بدن شوند. برای همین گلبول ‌های سفید خون از جدار رگ خارج شده و به باکتری‌های مهاجم حمله می‌کنند.

شاید این سئوال در ذهن‌تان شکل بگیرد که «اگر آن پروتئین مسئول انعقاد خون، همواره در پلاسمای خون است، پس چرا خون همواره در گردش طبیعی است و منعقد نمی‌شود؟»


درست است. اما هم پلاکت‌ها و هم پروتئین پلاسما به صورت غیر فعال در خون ما قرار دارند و عامل محرکی لازم است تا آنها را فعال کند.
آن عامل محرک، آسیب به دیواره عروق(پارگی رگ) است، که یک پیغام از سوی بافت آسیب دیده به عوامل انعقادی می‌رساند تا روند انعقاد را شروع کنند. گاهی نیز آسیبی داخلی مانند آسیب به خود پلاکت‌ها و تخریب آنها موجب می‌شود ماده‌ای را از خود آزاد کنند که به فاکتورهای انعقاد خون، پیام شروع بدهد. اگر یکی از فاکتورهای انعقادی آن روز غایب باشد یا کارش را درست انجام ندهد، انعقاد خون به مشکل بر می‌خورد و خون زیادی از دست می‌دهیم.

بیماران هموفیلی یکی از فاکتورهای انعقاد خون را ندارند و برای همین دچار مشکل می‌شوند. از این گذشته چون عوامل انعقاد خون در کبد ساخته می‌شوند، اگر کبد، بیمار باشد مانند هپاتیت یا سیروز کبدی، روند انعقاد خون مختل می‌شود.

حتی کاهش ذخیره ویتامینی در کبد مانند کمبود ویتامین K ، می‌تواند به کاهش تولید عوامل انعقادی در کبد بیانجامد.
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:25 AM
لخته شدن خون




تحقیقات نشان می‌دهد چاقی خطر آمبولی(لخته ی خون متحرک) وریدی را افزایش می‌‌دهد.

به گزارش پایگاه اینترنتی یاهو؛ دانشمندان بیمارستان سن جوزف مرسی در میشیگان دریافته‌اند در افراد چاق خطر تشکیل لخته خون در وریدها بسیار زیاد است.این لخته‌های وریدی یا باعث انسداد عروق می‌شوند یا با کنده شدن از محل تشکیل در دستگاه گردش خون حرکت می‌کنند و سپس در مدخل عروق کوچک ‌گیر افتاده و باعث انسداد عروق می‌شوند.

براساس این مطالعه، خطر آمبولی‌های وریدی در افراد چاق زیر40 سال بسیار زیاد است. چاقی خطر آمبولی ریه را افزایش می‌دهد. خطر تشکیل لخته در عروق عمقی اندام‌ها در افراد چاق بیش‌تر است.

در این مطالعه اطلاعات 12میلیون فرد چاق و 700 میلیون فرد با وزن متعادل بررسی شد. نتایج این مطالعه نشان داد که خطر ابتلا به لخته عروق عمقی و آمبولی ریه در افراد چاق به ترتیب 5/2 و 21/2 برابر بیشتر از جمعیت عادی است. خطر تشکیل لخته در عروق عمقی در زنان چاق از مردان چاق بیشتر است.

اثر چاقی در تشکیل لخته عروق عمقی و هم‌چنین آمبولی در افراد جوان‌تر از 40سال تا 5برابر بیشتر از افراد مسن‌تر از 40سال است. خطر تشکیل لخته ی خون در یک زن چاق جوان‌تر از 40سال تا 6 برابر بیشتر از یک زن هم سن با وزن معمولی است.

این مطالعه به کلیه پزشکان هشدار می‌دهد خطر لخته را در افراد چاق زیر 40سال به‌خصوص زنان جدی بگیرند.


نقش مواد غذایی در ایجاد لخته خون




در مطلب قبلی، توصیه های لازم برای جلوگیری از ایجاد لخته ی خون در رگ های بدن را برای شما بیان کردیم. در این مقاله مواد غذایی مفید برای پیشگیری از این عارضه را نام برده و نقش آنها را توضیح می دهیم.




- روغن زیتون:
این روغن علاوه بر اثر حفاظتی بر روی سرخرگ های بدن، چسبندگی پلاکت‌های‌خون را به تأخیر می‌اندازد؛ زیرا مقدار ترومبوکسان را که از عوامل افزایش دهنده ی چسبندگی پلاکت‌هاست ، کاهش می دهد. نمونه‌ی بارز این اثر مفید رژیم غذایی مدیترانه‌ای می‌باشد که غنی از زیتون ، ماهی ، سیر یا حبوبات و سبزی‌جات می‌باشد و به همین علت است که آمار مبتلایان به بیماری‌های قلبی – عروقی در کشورهای حاشیه‌ی دریای مدیترانه به کمترین مقدار رسیده است.


- چای: چای چه به‌صورت سبز یا سیاه، با دارا بودن ترکیبات مفید و موثر ، مانع تجمع پلاکت‌ها و تولید ترمبوکسان گردیده و قابلیت حل شدن لخته‌های ایجاد شده را افزایش می‌دهد. از جمله‌ی ترکیبات تاثیرگذار در چای، می‌توان به نوع خاصی از تانن به‌نام کاتچین اشاره کرد که نه تنها هم تراز آسپرین از تجمع پلاکت‌ها جلوگیری می‌نماید، بلکه از تکثیر سلول‌های ماهیچه‌ای صاف دیواره‌ی شریان‌ها نیز که تحت تأثیر کلسترول-ldl افزایش یافته تولید می‌شود و منجر به تشکیل پلاک در دیواره‌ی سرخرگ‌ها می‌شود، تا اندازه‌ای جلوگیری می‌کند.

مصرف رژیم غذایی مدیترانه ای، میزان ابتلا به بیماری های قلبی-عروقی را خیلی کاهش می دهد.



- زنجبیل، زیره و جعفری:
این سه ادویه ی معطر، از تجمع پلاکت‌ها جلوگیری کرده و در رقیق کردن خون تأثیرگذارند، به‌ویژه اینکه بعضی از متخصصان، اثر جعفری را هم تراز نقش آسپرین می‌دانند و احتمال می‌دهند اوجنولeugenol)) موجود در جعفری خشک، حتی بعد از تشکیل لخته نیز اثر مفید خود را در کاهش حجم و بر طرف کردن بعضی از لخته‌ها از طریق سیستم پروستاگلاندین اعمال می‌کند. ماده‌ی فعال موجود در زنجبیل نیز جینجرولgingerol)) نام دارد که اثر مشابهی با آسپرین دارد(همانطور که می دانید آسپرین دارویی است که از لخته شدن خون در رگ ها جلوگیری می کند).
* از افرادی که در حال حاضر از داروهای ضد انعقادی مثل آسپرین استفاده می‌کنند، درخواست می کنیم قبل از شروع کردن به مصرف زنجبیل با پزشک معالج خود مشورت کنند.

استفاده‌ی مداوم از سیر، پیاز و سبزی ‌جات به ‌صورت خام یا پخته، ولی بدون افزودن روغن‌های حیوانی‌ یا روغن جامد و نمک زیاد، احتمال سکته‌های مغزی ناشی از لخته شدن خون یا خونریزی‌های ناشی از پاره شدن رگ‌های مغزی را به ‌نحو چشمگیری کاهش می‌دهد.



- فلفل قرمز تند:
مصرف فلفل قرمز تند، اثر کوتاه مدتی بر روی جلوگیری از لخته شدن خون از خود نشان می‌دهد.



- قارچ‌های سیاه یا گوش درخت:
این قارچ‌ها دارای مواد رقیق ‌کننده‌ی خون هستند، از جمله‌ی این مواد می‌توان از آدنوزین نام برد که در سیر و پیاز نیز موجود است.
*اگر شما نیز مثل بعضی از افراد با خوردن انواع ادویه‌جات دچار ناراحتی معده می‌شوید، از خوردن آن‌ها خودداری کنید.






- میوه‌ها و سبزی‌ها:
به‌طور کلی میوه‌ها و سبزی‌ها به‌علت دارا بودن ویتامین C و فیبرهای محلول و نامحلول، یک عمل حفاظتی در قبال افزایش غلظت خون و کاهش میزان فیبرینوژن(پروتئینی که تبدیل به لخته می شود) و افزایش فشار خون دارند. به همین علت افرادی که گیاه خوارند، نه تنها احتمال ابتلا به سرطان روده‌ی بزرگ را از خود دور کرده‌اند، بلکه دارای خون رقیق‌تر و فشارخون و فیبرونوژن پایین‌تری نسبت به افراد هم‌ سن و سال خود هستند.
از طرف دیگر استفاده‌ی مداوم از سیر، پیاز و سبزی ‌جات به ‌صورت خام یا پخته، ولی بدون افزودن روغن‌های حیوانی‌ یا روغن جامد و نمک زیاد، احتمال سکته‌های مغزی ناشی از لخته شدن خون یا خونریزی‌های ناشی از پاره شدن رگ‌های مغزی را به ‌نحو چشمگیری کاهش می‌دهد.


توصیه‌‌های مفید برای پیشگیری از لخته شدن خون




به‌‌ وجود آمدن لخته در سیستم گردش خون از عوامل عمده‌ی سکته‌های قلبی و مغزی است. عوامل مهم تأثیرگذار در ایجاد لخته عبارت‌اند از:

الف) استعداد و گرایش پلاکت‌های خون در جهت ایجاد لخته و غلظت بالای آن‌ها. (پلاکت‌های خون، سلول‌های کوچک و ریز‌نقشی هستند که با انباشتگی و چسبیدن به یکدیگر یا به دیواره‌ی رگ‌های بدن، زمینه‌ساز بوجود آمدن لخته می‌شوند).

ب) فیبرینوژن که از جنس پروتئین‌ها است و به‌عنوان سنگ بنای لخته‌های ایجاد شده، نقش آفرینی کرده و افزایش مقدار آن در جریان خون ،شاخصی در احتمال بروز لخته به‌حساب آورده می‌شود.

ج) سیستم فیبرنولیتیک: وظیفه‌ی عمده‌ی این سیستم، شکستن و حل کردن لخته‌های به ‌وجود آمده در شرایط مختلف است، تا از بروز ترومبوفیلبیت در اندام‌ها یا خطر سکته‌های احتمالی ناشی از لخته شدن، در شریان‌های‌خون ‌رسان مغز و قلب جلوگیری کند.

همراه با یک برنامه غذایی مناسب ، روزانه حداقل 5/2 لیتر مایعات به‌صورت شیر و لبنیات کم‌چرب، آب، چای، آب‌میوه‌های طبیعی و سبزی‌های مورد علاقه‌ی خود را مصرف کنید.
به‌طور قطع نقش و اثر مواد ‌غذایی مختلف نیز به ‌صورت بازدارنده یا مساعد کننده در فرآیند لخته شدن خون مهم شناخته شده‌اند. از شما یاران همراه و دوستان علاقمند درخواست می‌شود به توصیه‌های زیر توجه فرموده و علاج واقعه را قبل از وقوع، به‌عمل آورید.

1-از کاهش آب بدن جلوگیری کنید ؛ به‌خصوص تحت تأثیر تعریق در اثر افزایش درجه‌ی حرارت محیط یا تب، اسهال، استفراغ ، مصرف بی‌رویه‌ی داروهای مُدر( ادرار آور) یا در طی مسافرت‌های طولانی مدت با هواپیما. برای تامین و تضمین سلامتی خود در طی روز، به‌مقدار فراوان از آب و مایعات مختلف استفاده کنید، به‌خصوص صبح‌ها نوشیدن 2-1 لیوان آب به طور ناشتا بسیار تأثیرگذار است و در فاصله‌ی وعده‌های غذایی حتی بدون احساس تشنگی با نوشیدن چند لیوان آب به شادابی و سلامتی خود کمک کنید.

2- کاهش تدریجی اضافه وزن؛ طوری که :

- از دست دادن وزن در هفته حداکثر از 750 گرم تجاوز نکند؛

- هنگام اجرای رژیم لاغری، تحت هیچ شرایطی برای رسیدن سریع به‌ وزن مطلوب، هیچ ‌یک از گروه‌های غذایی را حذف نکنید؛

- به موازات بهره‌گیری از رژیم‌های متناسب، متنوع و غنی از مواد مغذی و حیاتی، به تامین آب و مایعات بدن نیز توجه نموده و حداقل 5/2 لیتر مایعات به‌صورت شیر و لبنیات کم‌چرب ، آب، چای، آب‌میوه‌های طبیعی و سبزی‌های مورد علاقه‌ی خود را استفاده کنید.

* توجه: افرادی که دچار بیماری قند هستند، در برنامه‌ی غذایی روزانه‌ی خود ترتیبی اتخاذ کنند که به افت شدید قندخون (هیپوگلیسمی) و یا کتواسیدوز مبتلا نشوند. مشاوره با یک متخصص تغذیه یا پزشک متخصص در این مورد، راه‌گشا می‌باشد و سلامتی و طول عمر شما را تضمین و تامین می‌کند.

3- اقدام به ‌موقع و حساب شده، در جهت کاهش چربی‌های خون، کلسترول و تری گلیسیرید بسیار اهمیت دارد.



4- استفاده از غذاهای کم چرب و کم کلسترول، ‌طوریکه دریافت اسیدهای چرب اشباع زیر7 درصد بوده و مصرف روغن جامد، روغن نارگیل و چربی‌های حیوانی غیر از ماهی، حذف یا بسیار محدود شود و مقدار کل چربی تعیین شده را نیز به‌طور متناسبی در وعده‌های خود غذایی تقسیم کنید.

5- محدود کردن پروتئین به 8/0 گرم برای هر کیلوگرم وزن بدن در روز و کاهش مصرف پروتئین‌هایی که منشا حیوانی دارد، به خصوص گوشت‌ قرمز. همچنین عدم استفاده یا مصرف خیلی کم منابع غذایی حاوی اسید آراشیدونیک فراوان مثل دل، قلوه، مغز و پیه ‌گاو و گوسفند.

6- استفاده‌ی بیشتر از مواد غذایی که منشا گیاهی دارد، به‌ویژه انواع سبزی و میوه‌ ها؛ ‌طوری که از طریق مصرف آن‌ها بیش از 20گرم فیبر به ازای هر 1000 کیلو کالری دریافتی وارد دستگاه گوارش شما شود. بدین ترتیب نه تنها از بروز یبوست می‌شود، بلکه جذب متعادل موادقندی و چربی‌ها و نیز خنثی‌سازی مواد سرطان ‌زا، توسط فیبر مصرفی صورت می گیرد. (درصورت استفاده از سبوس گندم جهت افزایش مقدار فیبر دریافتی، باید در طی روی آب زیادی بنوشید، زیرا درغیر این صورت خود این فیبر، باعث یبوست می‌شود).

برای کاهش لخته شدن خون از روغن جامد، روغن نارگیل ، چربی‌های حیوانی، گوشت قرمز، دل، قلوه، مغز ، پیه ‌گاو و گوسفند به مقدار خیلی کم مصرف کنید و به جای آن از لبنیات کم چرب، ماهی، سبزی و میوه ی فروان استفاده کنید.
7- استفاده از برنامه غذایی حاوی شیر و لبنیات کم چرب، ماهی ، میوه و سبزی فراوان، کاهش مصرف مواد غذایی شیرین، اقدامی در جهت دستیابی به ‌نشاط و شادابی شما تلقی خواهد شد.

8- استفاده‌ی بیشتر از منابع غذایی حاوی اسیدهای چرب اُمگا-3 مثل شاه‌ماهی،ماهی تن، ماهی‌آزاد، خال مخالی و ساردین ، همراه با محدود کردن مقدار مصرف چربی در برنامه‌ی غذایی روزانه.

9- مصرف 10- 5 گرم روغن ماهی و 150- 100 میلی‌‌گرم ویتامین E در روز، از لخته شدن خون جلوگیری می کند.

10- خوردن صبحانه و عدم حذف آن به‌مقدار قابل توجهی موجب کاهش لخته شدن خون و چسبندگی پلاکت‌ها می‌شود؛ چرا که میزان بتا ترومبوگلوبولین که نمایانگر فعالیت پلاکت‌ها برای ایجاد لخته است، در افرادی که صبحانه میل نمی‌کنند، 5/2 برابر افرادی است که صبحانه خورده اند. پس برای سلامت خود و فرزندانتان از همین امروز به‌ مصرف صبحانه در محیط گرم و صمیمی خانواده ی خود اقدام کنید تا ضمن کمک به سلامت قلب و عروق، به‌عنوان یک الگوی خوب برای عادت دادن فرزندان به دریافت منظم غذا در سه وعده‌ غذایی اصلی و میان وعده‌ها مطرح باشید.
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:26 AM
شرايط اهداي خون در برخي بيماري ها

آسم
بيمار اگر آسم شديد داشته باشد و دارو، خصوصا داروهاي کورتوني مصرف کند، از اهداي خون معاف است. ولي اگر آسم خفيف داشته باشد و در فواصل طولاني دچار حملات خفيف آسم شود، زماني که حالش خوب است مي تواند خون اهدا نمايد.

آلرژي(حساسيت)
کساني که سابقه حساسيت هاي شديد، به خصوص حساسيت هاي تنفسي مثل آسم شديد يا تب يونجه و Allergic Rhinitis دارند، از اهداي خون به طور دائم معاف اند.

ساير افراد دچار آلرژي، هنگامي که حال شان خوب باشد، مي توانند اهدا خون نمايند.

بيماري هاي انعقادي خون
اگر فردي سابقه ابتلا به بيماري هاي انعقادي مانند هموفيلي را دارد، از اهدا خون معاف مي باشد.

بيماري هاي جنسي
يک سال پس از درمان بيماري هاي جنسي(مقاربتي) فرد مي تواند خون اهدا نمايد.

تب خال
تب خال مانع اهدا خون نيست.

ديابت
اگر ديابت بيمار از نوع وابسته به انسولين نباشد(NIDDM) و قند بيمار خوب کنترل شده باشد، مي تواند خون اهدا نمايد.

سرماخوردگي و آنفلوآنزا
اگر طي هفته گذشته دچار سرماخوردگي يا طي دو هفته گذشته دچار آنفلوآنزا بوديد، نبايد خون اهدا نماييد.

کلسترول و تري گليسيريد بالا
کلسترول و تري گليسيريد بالا، مانع از اهداي خون نمي شود.

مالاريا
اگر طي سه سال گذشته مبتلا به مالاريا نبوده ايد يا داروهاي ضد مالاريا(جهت درمان يا براي پيشگيري) مصرف نکرده ايد، مي توانيد خون اهدا نماييد.

يک سال پس از مسافرت به مناطق مالاريا خيز در صورتي که فرد علامتي از ابتلا به مالاريا نداشته باشد، مي تواند خون اهدا نمايد.

مونونوکلئوز عفوني*
6 ماه پس از بهبودي کامل، بيمار مي تواند خون اهدا نمايد.

ايدز
اگر سابقه آلودگي به ويروس HIV داشته ايد، يعني مبتلا به بيماري ايدز بوده ايد، از اهداي خون به طور دائم معاف هستيد. اگر خود را در معرض ابتلا به ايدز مي دانيد، به خصوص تماس جنسي مشکوک داشته ايد، تا 12 ماه و انجام آزمايشات لازم براي اطمينان از سلامت خود، از اهداي خون خودداري کنيد.

بيماري هاي قلبي
سابقه ابتلا به بيماري هاي قلبي خصوصا عروق کرونر، که منجر به استفاده مکرر از دارو مي گردد، شما را از اهداي خون معاف مي کند. سابقه بيماري هاي ساده دريچه اي قلب مانند پرولاپس دريچه ميترال اگر همراه با نارسايي يا علائم قلبي شديد نباشد، مانعي جهت اهداي خون نمي باشد.

بيماري هاي نقص ايمني
اگر سابقه بيماري هاي خود ايمني مثل پُرکاري تيروئيد، بيماري هاي روماتيسمي ، لوپوس اريتماتوز و ... داريد، از اهداي خون به طور دائم معاف مي باشيد.

افسردگي و اضطراب
اگر در حال اهداي خون، حال شما خوب باشد و احساس کسالت روحي و يا اضطراب شديد نداشته باشيد و فقط از آرام بخش هاي ساده و مسکن استفاده کرده باشيد، مي توانيد خون اهدا نماييد.

بيماري هاي پوستي
جوش هاي ريز پوستي و آکنه(جوش غرور جواني) خفيف تا متوسط(به شرط عدم استفاده از دارو) مانع از اهداي خون نمي گردد. در مورد عفونت قارچي سطحي در محل خون گيري و يا عفونت هاي قارچي در ديگر نقاط پوست، مو يا ناخن( به شرط استفاده از داروي ضد قارچ) و نيز کهير، آکنه کيستيک شديد، تاول، زخم چرکي، کورک يا عفونت پوستي شديد پس از درمان و بهبودي کامل قادر به اهداي خون خواهيد بود.

تيروئيد
گواتر ساده(بدون تغييرات هورموني) و نيز کم کاري غده تيروئيد ، اگر علت آن اتوايمون(نقص ايمني) نباشد، مانع اهداي خون نمي گردد.

پُرکاري غده تيروئيد و نيز کم کاري تيروئيد از نوع اتوايمون باعث معافيت دائم از اهداي خون مي گردند.

هپاتيت
اگر بعد ازسن 10 سالگي سابقه ابتلا به هپاتيت عفوني(ويروسي) داشته ايد، از اهداي خون به طور دائم معاف هستيد. ولي اگر علت هپاتيت شما چيز ديگري باشد(مصرف دارو، بيماري ژيلبرت، مصرف الکل، ضربه، سنگ کيسه صفرا) با شرايط خاص مي توانيد خون اهدا کنيد.

همچنين اگر با کسي که مبتلا به هپاتيت عفوني(ويروسي) مي باشد، تماس نزديک داشته ايد(تماس جنسي، زندگي در يک خانه، استفاده مشترک از آشپزخانه و دستشويي) تا 12 ماه بعد از آخرين تماس، نمي توانيد خون بدهيد.

سرطان
اگر سابقه ابتلا به سرطان داريد، از اهداي خون به طور دائم معاف مي باشيد، به جز سه مورد:

* سرطان دهانه رحم

* سرطان پاپيلري تيروئيد

* سرطان هاي محدود پوستي مانند BCC و SCC

به شرطي که با عمل جراحي کاملا برداشته شده باشند و شخص به طور کامل درمان شده باشد.

سل
دو سال پس از بهبود کامل و قطع کليه داروها، مي توانيد خون اهدا نماييد.

صرع – تشنج
در صورت داشتن سابقه صرع و تشنج از اهداي خون معاف مي باشيد، مگر اين که در سه سال گذشته، بدون استفاده از دارو، دچار حملات صرع و تشنج نشده باشيد، در اين صورت مي توانيد خون اهدا کنيد.

عفونت ها
تا وقتي که داراي علائم فعال عفونت و تب مي باشيد، از اهداي خون خودداري نماييد. سابقه ابتلا به بعضي از عفونت ها مثل هپاتيتC ، ايدز ، هپاتيت B ، شاگاس، بابزيوسيس ، ليشمانيوز احشايي، تب Q و جذام باعث معافيت دائم از اهداي خون مي گردد.

فشار خون
براي اهدا خون فشار سيستوليک بايد بين 90 تا 180 ميلي متر جيوه و فشار دياستوليک بين 50 تا 100 ميلي متر جيوه باشد. سابقه فشار خون بالا يا پايين به تنهايي نمي تواند منعي براي اهداي خون باشد.

پي نوشت:

*مونونوکلئوز عفوني: اين بيماري بين نوجوانان و جوانان شايع است، در کودکان به ندرت مشاهده مي شود و ابتلاي به آن قبل از سه سالگي امري استثنايي است. عامل آن نوعي ويروس است و اصولا از طريق بزاق منتقل مي گردد. علائم باليني آن شامل: خستگي شديد و تب، گلو درد و برجستگي غدد لنفاوي در گردن، گاهي نيز تراوشات پوستي است.
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:27 AM
شرايط اهداي خون در موارد خاص

آندوسکوپي
يک سال پس از انجام آندوسکوپي با دستگاه قابل انعطاف(Flexible) همراه با بيوپسي، مي توان خون اهدا کرد.

بارداري
خانم هاي باردار حداقل شش هفته پس از زايمان مي توانند خون اهدا نمايند.

پيوند اعضا
پس از پيوند عضو(خصوصا قرنيه) فرد از اهداي خون معاف مي باشد.

تزريق خون و فرآورده هاي آن
اگر طي 12 ماه گذشته خون يا فرآورده هاي خوني به شما تزريق نشده است، مي توانيد خون اهدا نماييد.

حجامت
يک سال پس از حجامت مي توانيد خون اهدا کنيد.

خال کوبي
يک سال پس از خال کوبي مي توانيد خون اهدا کنيد.

سن
افراد بين سنين 17 تا 65 سال مي توانند خون اهدا نمايند.

سقط جنين
خانم باردار يک سال پس از سقط جنين مي تواند خون اهدا نمايد.

سوراخ کردن گوش
يک سال پس از سوراخ کردن گوش فرد مجاز به اهداي خون مي باشد.

شيردهي
پس از پايان دوران شيردهي فرد مي تواند خون اهدا نمايد.

وزن
اگر وزن شما بالاتر از 50 کيلوگرم باشد، مي توانيد خون اهدا نماييد.

قاعدگي
اگر قاعدگي شما شديد، دردناک و همراه با خونريزي زياد نمي باشد و احساس مي کنيد که حالتان خوب است، مي توانيد خون بدهيد.

فواصل اهداي خون
فاصله بين دو اهداي خون حداقل 8 هفته مي باشد، به شرطي که بيش از 4 بار در سال براي آقايان و 3 بار در سال براي خانم ها نشود. فاصله بين دو اهداي پلاکت خون، 3 روز مي باشد.

مواد مخدر
در صورت مصرف کوکائين يا هر گونه مواد مخدر استنشاقي ديگر و يا داشتن سابقه تزريق مواد مخدر(حتي براي يک بار)، تا آخر عمر از اهداي خون معاف مي باشيد.

هورمون درماني
خانم هايي که از هورمون هاي جايگزين(استروژن و پروژسترون يا قرص هاي ضد بارداري خوراکي) استفاده مي کنند، مي توانند خون اهدا نمايند.

سابقه استفاده از هورمون رشد، باعث معافيت دائم فرد از اهداي خون مي گردد.

هموگلوبين و هماتوکريت
اگر هموگلوبين شما بالاتر از 12 باشد، مي توانيد خون اهدا نماييد.

اگر هماتوکريت شما 38 تا 54 درصد(براي آقايان) و 38 تا 48 درصد(براي خانم ها) باشد، مي توانيد خون خود را اهدا نماييد.

دندانپزشکي
اعمال ساده دندانپزشکي مثل پُر کردن درجه 1 و 2 دندان، در صورتي که همراه با تزريق داروي بي حسي نباشد، مانع اهداي خون نمي گردد.

در صورت داشتن تزريق داروي بي حسي و يا جرم گيري، سه روز بعد و در صورت کشيدن دندان يک هفته بعد مي توانيد جهت اهدا خون اقدام نماييد.

عمل جراحي
5/1 تا 2 ماه بعد از عمل جراحي کوچک مثل برداشتن آپانديس، هموروئيد، جا انداختن شکستگي هاي کوچک، فتق، لوزه و ... و همچنين 6 ماه بعد از اعمال جراحي بزرگ مثل برداشتن کيسه صفرا، برداشتن رحم، برداشتن تيروئيد، لاپاراتومي(شکافتن شکم براي پي بردن به بيماري) و ...(به شرطي که حين عمل خون تزريق نکرده باشيد) مي توانيد خون اهدا نماييد.

داروها
مصرف برخي داروها، تداخلي با اهداي خون ندارد، ولي برخي از داروها در هنگام مصرف و حتي تا مدتي پس از قطع مصرف، موجب بروز اختلالاتي در خون مي گردند که در اين مدت نبايد خون اهدا نمود.

الف) هنگام مصرف داروهاي زير مي توانيد خون اهدا کنيد:

ويتامين ها، داروهاي ضد بارداري خوراکي ، داروهاي ضد احتقان(دکونژستان ها)، آرام بخش هاي خوراکي ضعيف، سايمتيدين، فنوباربيتال، متيل دوپا(آلدومت)

ب) پس از قطع مصرف داروهاي زير، مي توانيد خون اهدا نماييد:

انسولين، کورتون هاي موضعي(در محل خونگيري)، پروپرانول(ايندرال)

ج) در مورد داروهاي زير، پس از طي مدت ذکر شده براي هر دارو، مي توانيد خون اهدا نماييد:

- آنتي بيوتيک هاي خوراکي، 2 روز پس از قطع دارو

- آنتي بيوتيک هاي تزريقي، 4 هفته پس از قطع دارو

- پيروکسيکام، 3 روز پس از قطع دارو

- آسپيرين، 3 روز پس از قطع دارو

- پماد ترتينوئين (رتين A)، يک هفته پس از قطع دارو

- داروهاي کورتوني، يک هفته پس از قطع دارو

- فنسترايد(پروسکار، پروپشيا)، يک ماه پس از قطع دارو

- ايزوترتينوئين(راکوتان ، آکوتان)، يک ماه پس از قطع دارو

- کلوميفن، 3 ماه پس از قطع دارو

واکسيناسيون
الف) تزريق واکسن هاي زير مانعي جهت اهداي خون نمي باشد:

کزاز، آنفلوآنزا، هاري(جهت پيشگيري)، ديفتري، هپاتيت A، سياه سرفه، سياه زخم، فلج اطفال(تزريقي)، تيفوئيد(تزريقي)، طاعون، وبا، پنوموکوک، هپاتيت B

ب) دو هفته بعد از تزريق واکسن هاي زير مي توانيد خون اهدا نماييد:

سرخک، اريون، فلج اطفال(خوراکي)، تب زرد ، تيفوئيد(خوراکي)

ج) چهار هفته بعد از تزريق واکسن هاي زير مي توانيد خون اهدا نماييد:

سرخجه، آبله مرغان ، MMR

د) يک سال پس از تزريق واکسن هاي زير مي توانيد خون اهدا نماييد:

هاري(به صورت درماني پس از گزيدگي توسط حيوان)، ايمونوگلوبين هپاتيت B
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:29 AM
تفاوت خون حجامت با خون اهدا شده

پاسخگوی سئوالات زیر آقای حسین خیراندیش، رئیس انجمن تحقیقات حجامت ایران می باشد.




1- جناب آقای خیراندیش، بفرمایید با وجود شتاب علم در دنیای امروزی، می توانیم از "حجامت" به عنوان یك روش درمانی استفاده كنیم؟
هر روش درمانی كه سابقه ی بیشتری داشته باشد، از نظر علمی معتبرتر به حساب می آید، زیرا تجربیات درمانی مثبت یا منفی به معنای حیات انسان ها یا اتلاف جان انسان هاست.

وقتی گفته می شود یك روش درمانی هزار ساله یا هفت هزار ساله، یعنی میلیاردها انسان در طول سال های متمادی، این روش درمانی را تجربه كرده اند و از آن بهره گرفته اند، بنابراین ما حق نداریم تجربیاتی را كه به قیمت جان انسان ها تمام شده است، به راحتی زیر پا یا كنار بگذاریم.

این كه برخی می گویند روش درمانی قدیمی به جرم قدیمی بودن منسوخ است، از نظر علمی استدلال غیرعقلایی و غیرعلمی است، زیرا اگر بخواهیم هر روشی را جایگزین كنیم، باید دوباره جان انسان ها را ملاك تجربه قرار دهیم تا بعد از سال ها بفهمیم این روش درمانی مفید هست یا خیر؟




2- در بین روش های طب سنتی، چه روشی می تواند برای درمان همواره مورد استفاده قرار گیرد؟
در بین مجموعه ی روش های طبی كه شامل استفاده از گیاهان دارویی، داروهای معدنی و حیوانی و رفتارهای درمانی است، تنها رفتار استراتژیك، فراگیر و عمیق مورد استفاده در تمامی طول عمر از طفولیت تا كهنسالی، "حجامت" است كه به منظور درمان یا پیشگیری انجام می شود.


انسان برای پیشگیری از ابتلا به بیماری ها می تواند با سالی حداقل یك یا دو مرتبه حجامت کردن، بسیار كمتر در معرض بیماری قرار گیرد و برای درمان به تناسب نوع بیماری، مزاج و طبع خود می تواند از یک نوع حجامت خاص به صورت حجامت گرم و خشك (بادكش) یا حجامت تر(خون گیری) استفاده کند.


در مؤسسه ی تحقیقات حجامت ایران بیش از40 طرح برای حجامت گرم و خشك و حدود 70 طرح برای حجامت تر طراحی شده و هم اكنون توسط پزشكان اجرا می شود.

بنابراین اولاً همه ی حجامت ها خون گیری نیست. ثانیاً میزان دفع خون نقش اساسی در درمان ندارد، به طوری كه حتی با گرفتن تنها 3 سی سی خون می توانیم به درمان برسیم و بالاترین حجم خون در حجامت 30 تا 50 سی سی است و جریان خون بعد از آن قطع می شود.

پس نگرانی در مورد كاهش حجم خون بی مورد است. ضمن این كه درمان به وسیله ی حجامت برای بیماری های مختلف فرق دارد. مثلاً حجامت بیمار مبتلا به سردرد میگرنی با بیمار دیابتی یا بیمار دارای دیسكوپاتی (بیماری های مربوط به دیسک) با بیمار سیاتالژی(مربوط به عصب سیاتیک) متفاوت است.




3- با اهدای خون، گردش خون بهتر انجام می شود و خون اهدا شده هم مورد استفاده قرار می گیرد، در حالی كه خون حجامت دور ریخته می شود؟ آیا خون ورید(اهدا شده) با خون حجامت تفاوتی دارد؟
در طرحی پژوهشی كه در بیمارستان لقمان حكیم تهران انجام شد، فاكتورهای بیوشیمی موجود در خون وریدی(خون اهدا شده) را با خون حجامت، هم زمان مقایسه کردیم كه تفاوت های فاحشی مشاهده گردید. طوری كه فقط میزان كلسترول خون حجامت، 5/2 برابر بیشتر از خون ورید بود، بنابراین برای كاهش میزان كلسترول خون، انجام حجامت بسیار مفید است.

هم زمان سم موجود در خون حجامت را با سم خون وریدی مقایسه كردیم كه دریافتیم سم موجود در خون حجامت 23 برابر سم خون وریدی بود كه با توجه به فراوانی مسمومیت های غذایی، شیمیایی، آلرژیك و تنفسی كه بر اثر پراكندگی سرب و آلاینده های دیگر در محیط های صنعتی و عمومی و شهرهای بزرگ وجود دارد، حجامت برای مقابله با این تهدیدات جانی كافی است.

جالب است بدانید كه پیامبراكرم(ص)، حضرت علی(ع) و امام صادق(ع) این موضوع را متذكر شده اند كه "سم از هر كجا وارد بدن شود، از محل حجامت خارج می شود" یا "از موضع حجامت، چیزی جز سم دفع نمی شود".


میزان كلسترول خون حجامت، 5/2 برابر بیشتر از خون وریدی است، بنابراین برای كاهش میزان كلسترول خون، انجام حجامت بسیار مفید است. همچنین سم موجود در خون حجامت 23 برابر سم خون وریدی است.





4- آیا حجامت می تواند برای مجروحان و مصدومان شیمیایی، مفید باشد؟
ما كشوری هستیم كه به اشكال مختلف در معرض تهاجم دشمن قرار داریم و جنگ های قرن بیستم به بعد جنگ های میكروبی و شیمیایی است كه روش جدید پزشکی در مقابله با این جنگ ها هیچ راه جلوگیری ندارد.

در زمان جنگ تحمیلی، بسیاری از جانبازان شیمیایی كه حتی به آلمان اعزام شدند در همان جا شهید شدند و الآن هم هر روز شاهد شهادت جانبازان شیمیایی هستیم.در حالی كه ما تجربه كردیم كسانی كه موقع شیمیایی شدن حجامت كردند به طور كلی ریه آنها پاك شد و متخصصان ریه ی ُبُرنش مشاور مؤسسه ی تحقیقات حجامت ایران می گویند: تنها كسانی از مرحله ی درمان ما خارج می شوند كه حجامت كرده باشند.

بنابراین اگر خدای نكرده بمبی شیمیایی و میكروبی در شهری یك میلیونی منفجر كنند چه كاری می توانیم كنیم؟ ما می گوییم در این لحظه هر كسی می تواند دیگری را بلافاصله حجامت كند كه به گفته رسول خدا(ص) "سم از محل حجامت خارج می شود" و ما این را در تحقیقات و پژوهش های خود ثابت كرده ایم.


بر اساس طب سنتی انسان های دارای مزاج دموی، صفراوی و معتدل بیشتر به حجامت تر (خون گیری)، انسان های بلغمی به حجامت گرم و خشك (بادكش) و انسان های سوداوی مزاج با تمهیدات دارویی به حجامت تر نیاز دارند.


نمونه های دیگری از بیماری ها وجود دارد که با حجامت درمان شده اند؛ مثلاً برای درمان یک كودك 2 ساله که دارای بیماری هیدروسفالیك (سر بچه بزرگ می شود و در طب كلاسیك با گذاشتن "شنت" آب مغز را به طور مستمر دفع می كنند) بود، سه مرحله حجامت در طول سه ماه، با حجم خون گیری 3 سی سی در هر مرحله انجام شد و كودك درمان گردید.

در مورد دیگری حجامت باعث تقویت هورمون رشد برای افزایش قد در 50 نفر شد.

بسیاری از پزشكان تعجب می كنند و می گویند: " مگر می شود چنین بیمارانی را درمان كرد؟" جواب این است كه بله، این کار شدنی است.

بنابراین حجامت روشی به ظاهر ساده و در واقع فوق العاده پیچیده است كه مزاج فرد، موضع حجامت، تعداد خراش، میزان خراش، میزان بادكش، زمان حجامت و تمهیدات آن نقش مهمی در درمان و پیشگیری از بیماری دارند.

بر اساس طب سنتی انسان های دارای مزاج دموی، صفراوی و معتدل بیشتر به حجامت تر (خون گیری)، انسان های بلغمی به حجامت گرم و خشك (بادكش) و انسان های سوداوی مزاج با تمهیدات دارویی به حجامت تر نیاز دارند.
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:31 AM
به‌ هم‌ خوردن‌ تعادل‌ كلسیم‌ خون‌

كلسیم‌ یكی‌ از اجزای‌ معدنی‌ خون‌ است‌ كه‌ به‌ تنظیم‌ ضربان‌ قلب‌، انتقال‌ پیام‌های‌ عصبی‌، انقباض‌ عضلات‌ و تشكیل‌ استخوان‌ و دندان‌ها كمك‌ می‌ كند. افزایش‌ یا كاهش‌ غلظت‌ كلسیم‌ خون‌ می ‌تواند مشكلات‌ جدی‌ و گاهی‌ تهدید كننده‌ زندگی‌ به‌ بار آورد، به‌ نحوی‌ كه‌ غشاهای‌ تمام‌ سلول‌های‌ بدن‌، عضلات‌، استخوان‌ها، غدد پاراتیروئید و هورمون‌های‌ پاراتیروئیدی‌ (كه‌ تنظیم‌ كننده‌ جذب‌ و استفاده‌ از كلسیم‌ هستند) همگی‌ تحت‌ تأثیر قرار می ‌گیرند.

كاهش‌ غلظت‌ كلسیم‌ خون‌:

علایم‌ شایع‌ كاهش‌ غلظت‌ كلسیم‌ خون‌:

اسپاسم‌، پرش‌، یا كرامپ‌ عضلانی‌

بی ‌حسی‌ و سوزن‌ سوزن‌ در دست‌ها و پاها

تشنج‌

نامنظمی‌ ضربان‌ قلب‌

افزایش‌ فشار خون‌

علل‌ كاهش‌ غلظت‌ كلسیم‌ خون‌:

كاهش‌ فعالیت‌ غدد پاراتیروئید به‌ علت‌ بیماری‌ یا آسیب‌ به‌ هنگام‌ جراحی‌ در گردن‌

دریافت‌ ناكافی‌ كلسیم‌ و ویتامین‌ D در رژیم‌ غذایی‌

سوءجذب‌ از دستگاه‌ گوارشی‌ (معمولاً بدون‌ علت‌ مشخص‌)

پانكراتیت‌ (التهاب‌ لوزالمعده‌)

نارسایی‌ كلیه‌

سوختگی‌ یا عفونت‌ شدید

كاهش‌ غلظت‌ منیزیم‌ خون‌

عوامل‌ افزایش‌ دهنده‌ خطر كاهش‌ غلظت‌ كلسیم‌ خون‌:

مصرف‌ بعضی‌ از داروها، از جمله‌ دیورتیك‌های‌ تیازیدی‌ و مسدود كننده‌های‌ كانال‌ كلسیمی‌

آسیب‌، سرطان‌، یا جراحی‌ غده‌ تیروئید یا غدد پاراتیروئید

افراط‌ در مصرف‌ الكل‌ كه‌ باعث‌ نامناسب‌ بودن‌ تغذیه‌ می ‌شود.


افزایش‌ غلظت‌ كلسیم‌ خون‌:

علایم‌ شایع‌ افزایش‌ غلظت‌ كلسیم‌ خون‌:

افسردگی‌، دلیریوم‌ (دلیریوم عارضه عصبی است كه با اختلال كامل در فعالیتهای مغزی مشخص شده و فرد آگاهی و توجه به محیط اطراف را از دست می دهد.) ، گیجی‌

تشنج‌ و اغماء (تنها در بدترین‌ موارد)

بی‌حالی‌ و خواب ‌آلودگی‌

بی‌اشتهایی‌

استفراغ‌ و اسهال‌

كم آبی‌ بدن‌ و تشنگی‌

نامنظمی‌ ضربان‌ قلب‌

كاهش‌ فشار خون‌

علل‌افزایش‌ غلظت‌ كلسیم‌ خون‌:

وجود شكستگی‌های‌ متعدد و استراحت‌ طولانی‌ مدت‌ در تخت‌

تومورهای‌ خوش‌خیم‌ یا بدخیمی‌ كه‌ استخوان‌ را تخریب‌ می ‌كنند.

پركاری‌ غدد پاراتیروئید

میلوم‌ متعدد

عوامل‌ افزایش‌دهنده‌ خطر افزایش‌ غلظت‌ كلسیم‌ خون‌:

تغذیه‌ نامناسب‌، به‌خصوص‌ مصرف‌ بیش‌ از اندازه‌ محصولات‌ لبنی‌ یا آنتی‌اسیدهای‌ حاوی‌ كلسیم‌ زیاد

عدم‌ فعالیت‌ یا استراحت‌ طولانی ‌مدت‌ در رختخواب‌ به‌ هر علت‌

تزریق‌ مكرر خون‌ حاوی‌ سیترات‌

بیماری‌ مزمن‌ كلیه‌

پیشگیری‌

- از آنتی‌اسیدهای‌ حاوی‌ كلسیم‌، به‌ صورت‌ مرتب‌ استفاده‌ نكنید.

- داشتن‌ یك‌ رژیم‌ طبیعی‌ و متعادل‌

- هیچ‌گاه‌ الكل‌ ننوشید.

عواقب‌ مورد انتظار

اغلب‌ موارد با درمان‌ در عرض‌ یك‌ هفته‌ معالجه‌ می ‌شوند، مگر اینكه‌ علت‌ به‌ هم‌ خوردن‌ تعادل‌ كلسیم‌ خون‌، سرطان‌ باشد.

عوارض‌ احتمالی‌

ایست‌ قلبی‌

شكستگی‌ استخوان‌های‌ ضعیف‌

سنگ‌ كلیه‌ (در موارد افزایش‌ غلظت‌ كلسیم‌ خون‌)

زخم‌ معده‌ و اثنی‌عشر (در موارد افزایش‌ غلظت‌ كلسیم‌ خون‌)

اصول‌ كلی‌ درمان

آزمایشات‌ تشخیصی‌ ممكن‌ است‌ شامل‌ آزمایش‌ خون‌ از نظر سطح‌ كلسیم‌، نوار قلب‌، و عكس برداری‌ از استخوان‌ها باشد.

پیش‌ از اینكه‌ برنامه‌ درمانی‌ برای‌ پیشگیری‌ از عود مشكل‌ طرح‌ ریزی‌ شود، باید علت‌ زمینه ‌ساز معلوم‌ شود.

داروها

در حالت‌ كاهش‌ غلظت‌ كلسیم‌ خون‌، گلوكونات‌ یا كربنات‌ كلسیم‌ وریدی‌

در حالت‌ افزایش‌ غلظت‌ كلسیم‌ خون‌، محلول‌ سالین‌ داخل‌ وریدی‌ و دیورتیك‌های‌ قوس‌ هنله‌ (مثل‌ فورسماید -لازیكس‌ و اسید اتاكرینیك‌)

فعالیت‌

پس‌ از شروع‌ درمان‌، با رو به‌ بهبود گذاشتن‌ علائم‌، فعالیت‌های‌ عادی‌ خود را از سر گیرید.

رژیم‌ غذایی‌

در موارد كاهش‌ خفیف‌ غلظت‌ كلسیم‌ خون‌، از مكمل‌ كلسیمی‌ و ویتامین‌d استفاده‌ نمایید. شیر و محصولات‌ لبنی‌ نیز بیشتر مصرف‌ كنید.

در موارد افزایش‌ خفیف‌ غلظت‌ كلسیم‌ خون‌، مصرف‌ محصولات‌ لبنی‌ و آنتی‌اسیدهای‌ حاوی‌ كلسیم‌ را محدود كنید.

در این‌ شرایط‌ به‌ پزشك‌ خود مراجعه‌ نمایید:

اگر شما یا یكی‌ از اعضای‌ خانواده‌ تان علایم‌ به‌ هم‌ خوردن‌ تعادل‌ كلسیم‌ خون‌ را دارید.

اگر پس‌ از آغاز درمان‌، علائم‌ بدتر شوند یا رو به‌ بهبود نگذارند.
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:33 AM
چگونه فشار خون را كنترل كنیم؟


افزایش فشار خون از بزرگترین عوامل تهدید كننده سلامت در كشورهای صنعتی به شمار می رود.

این بیماری نقش عمده ای در بروز بیماریهای عروق كرونر، سكته مغزی، نارسایی قلبی، نارسایی كلیوی و مرگ ناشی از این بیماریها در پی دارد. تغییر رژیم غذایی نیز ممكن است بتواند جایگزین درمان دارویی شود و یا در صورت نیاز به درمان، باعث شود كه درمان با داروهای كمتر و دوزهای پایین تری انجام شود.

رگهای خونی موسوم به سرخرگها ، خون را از قلب به اندام های گوناگون بدن می رساند. هر بار كه قلب منقبض می شود ، خون را با فشار وارد سرخرگها می كند بنابراین فشار خون، حاصل مقاومت عروق در برابر ضربانهای قلب است.

فشاری كه در عروق خونی در پی ضربان قلب پدید می آید فشار خون " سیستولیك" نام دارد و فشاری كه به هنگام استراحت قلب یعنی بین دو ضربان پدیدار می شود فشار خون "دیاستولیك" است.

در بزرگسالان میزان طبیعی فشار خون "سیستولیك" 120 میلی لیتر جیوه و فشار خون " دیاستولیك" 80 میلی لیتر جیوه است كه اغلب 120 روی 80 خوانده می شود.

فشار خون طبیعی در كودكان كمتر از ده سال 90 روی 60 و در بزرگسالان 120 روی 80 و در میانسالان 130 روی 85 میلی متر جیوه است.

بنا به تعریب در صورتی كه یك شخص بالغ فشار خون سیستولیك برابر یا بیشتر از 140 میلی لیتر جیوه یا فشار خون دیاستولیك برابر با 90 میلی متر جیوه داشته باشد ، به پرفشاری خون مبتلا است.

در 90 تا 94 درصد از بیماران علت مشخصی برای افزایش فشار خون یافت نمی شود و این افراد به عنوان مبتلایان به فشار خون اولیه شناخته می شوند.

الگوی فامیلی در افزایش فشار خون اولیه شایع است و مطرح كننده اهمیت عوامل ژنتیك است. هر چند كه عوامل چاقی، زندگی كم تحرك و مصرف نمك در افزایش فشار خون موثرند.

در 5 درصد بیماران، علت ثانویه ای برای افزایش فشار خون وجود دارد . در این اشخاص بررسی های بالینی ضروری است. شایعترین علل افزایش فشار خون ثانویه، بیماری كلیوی و تیروئیدی، تومورهای مغزی و حاملگی به شمار می روند.

مصرف نمك، استفاده از كربوهیدراتهای ساده و خوردن غذاهای چرب از عوامل موثر در افزایش فشار خون هستند.

توصیه پزشكان برای جلوگیری و درمان فشار خون عبارتند از:

1- كاهش انرژی دریافتی برای رسیدن به وزن مطلوب و نگهداری آن.

2- كاهش مصرف نمك به چهار تا شش گرم در روز.

3- استفاده از كربوهیدراتهای كمپلكس به جای غذاهایی كه دارای روغنهای اشباع و كلسترول بالا هستند.

4- افزایش نسبی در پتاسیم دریافتی با استفاده متعادل از میوه های تازه و سبزی.

5- مصرف كلسیم كافی روزانه.

6- فعالیت فیزیكی منظم مانند پیاده روی سریع 20 تا 40 دقیقه در روز، سه تا پنج بار در هفته.

7- ترك سیگار.
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:35 AM
تاثیر میوه ها، حبوبات و... بر فشار خون بالا


گریپ فروت و لیمو ترش:
گریپ فروت و لیمو ترش مفید به عنوان سردسته‌ ای برای مرکبات معرفی شده‌اند. در حقیقت بالا بودن میزان ویتامین C و املاح معدنی در آنها موجب شده تا از دیرباز برای کاهش فشار خون مورد استفاده قرار گیرند. استفاده از این میوه‌ها در میان وعده‌ها می ‌تواند به سایر عوامل، در پایین‌ نگه داشتن سطح فشار خون کمک کند.




خرما:
جداول علمی تعیین کرده است که نیاز روزانه بدن انسان به ماده ی معدنی منیزیم در حدود 250 میلی ‌گرم است، در حالی‌ که هر صد گرم خرما 63 میلی‌ گرم از این ماده‌ ی معدنی مفید را داراست.

بنابراین این میوه با دارا بودن طیف وسیعی از مواد‌ معدنی که خاصیت کاهش فشار خون را دارند، به راحتی می‌ تواند به عنوان جایگزین شیرین کننده‌های تصفیه شده مثل قند و شکر قرار گیرد.




گلابی:
این میوه ی مفید و خوش ‌طعم دارای ویتامین‌های A، B1، B2 و Pp یا B3 و مقداری پروتئین می باشد. همچنین حاوی چربی، قند طبیعی، منگنز، کلسیم و آهن است. تانن و املاح پتاسیمی که در گلابی وجود دارد، برای مبتلایان به فشار خون بالا مفید است.




زیتون و برگ زیتون:
زیتون حاوی ویتامین‌های A و C و پیش ساز ویتامین A (بتا کاروتن) است. روغن زیتون در به تعادل رساندن چربی‌های خون، اثر فوق‌العاده‌ای دارد.

دم کردن برگ زیتون نیز به مقدار یک قاشق غذاخوری در یک فنجان آب، یکی از بهترین داروهای معالج فشار خون بالا و انسداد مجاری صفراوی به شمار می ‌آید. بدین طریق که روزانه 3 الی 4 فنجان از این دم کرده را به فواصل بنوشند.

با صحبت در رابطه با میوه‌ها و سبزی‌ها به این نتیجه رسیدیم که هر نوع سبزی و میوه ی تازه، سرشار از مواد معدنی و ویتامین‌های مورد نیاز و ضروری برای سلامت دستگاه‌های بدن است و استفاده ی روزانه 7-6 وعده از آنها می ‌تواند از بروز بیماری‌های قلبی- عروقی (فشار خون بالا- چربی خون بالا) و انواع سرطان‌ها جلوگیری کند.

علاوه بر این می توان آنها را بدون پختن و حرارت دادن مصرف کرد. بنابراین مصرف میوه و سبزیجات خام (حتی الامکان) و پخته را در برنامه ی غذایی خود داشته باشید.






حبوبات:
حبوبات منابع بسیار خوب و غنی‌ فیبرهای محلول در آب هستند و استفاده از آنها برای کاهش دادن فشار خون بالا نافع است. همچنین برخی از حبوبات از جمله عدس و لوبیا و نخود، منابع خوبی برای به دست آوردن پروتئین(به جز منابع حیوانی) به شمار می ‌آیند و در عین حال از آنها سوپ‌ و آش‌ مقوی تهیه می ‌شود که می‌ تواند جایگزین غذای اصلی شود.

همچنین افزودن موادی مثل رب انار، آب نارنج، آب غوره و ما‌ست‌های کم چرب به عنوان چاشنی برای سوپ‌ها و آش‌ها دارای اثرات مفید تغذیه ‌ای خواهد بود.




سویا:
اسید آمینه های موجود در پروتئین‌ سویا ، عاملی برای تنظیم فشار خون است. مقادیر کم گوگرد و پروتئین‌های سولفوره ی موجود در پروتئین‌های سویا، باعث افزایش دفع نمک از کلیه و کاهش دفع کلسیم می ‌شود.

کلسیم ماده‌ای است که علاوه بر ساخت، نگهداری و سلامت استخوان‌ها و دندان‌ها، در تنظیم فشار خون نیز نقش مهمی را ایفا می‌ کند. افزودن حداقل 25-20 گرم محصولات پروتئینی دانه ی کامل سویا(مثل آجیل سویا) فشار خون را تا حد زیادی پایین می ‌آورد.






مواد لبنی:
همان طور که بارها گفته شده است شیر، ماست، پنیر و کلاً محصولات لبنی با دارا بودن مقدار زیادی کلسیم و به همراه ویتامین‌ها از منابع غذایی سرشار از مواد مغذی به شمار می ‌آیند، اما شرط بهره بردن از آنها در یک رژیم سالم استفاده از انواع کم چرب آنهاست، بنابراین مصرف 3-2 وعده شیر یا ماست کم چربی یا 3-2 قوطی کبریت پنیر کم نمک و کم ‌چربی را به شما توصیه می ‌کنیم.






گوشت:
مصرف گوشت‌های قرمز به دلیل وجود چربی در لابلای بافت و همچنین به دلیل افزایش دادن میزان اوره، چندان توصیه نمی‌ شود، ولی از آنجایی که منابع خوب آهن و روی و ویتامین B12 به شمار می ‌آیند، استفاده از انواع بی ‌چربی آنها را حداکثر 2 بار در هفته و هر بار حداکثر 180 گرم توصیه می ‌کنیم. اما در رابطه با مرغ و ماکیان در صورتی که پوست آنها گرفته شده باشد، تا 250 گرم در هر بار هم قابل قبول است.

ماهی بهترین گزینه در رابطه با گوشت‌ها به حساب می ‌آید و جالب است بدانید که چربی موجود در بافت‌های ماهی، نه تنها موجب افزایش کلسترول و سایر چربی‌های نامطلوب خون و عوارض قلبی- عروقی نمی ‌شود، بلکه کلسترول خون را کاهش داده و به سلامت قلب و عروق کمک می ‌کند. ماهی علاوه بر اسیدهای چرب امگا 3 (که تأثیرات شگرفی در کاهش فشار خون، به دلیل جلوگیری از گرفتگی عروق دارد)، دارای مواد مغذی بسیار مفیدی است که این مواد در حفظ سلامتی عروق خونی، تأثیر قابل توجهی دارند.

این روزها برخی از افراد از کپسول‌های امگا 3 برای تعدیل چربی‌های خون استفاده می‌ کنند، این کپسول‌ها غالباً در دوزهای 300میلی ‌گرمی در بازار موجود است و همچنان مصرف آنها جای بحث دارد.

توصیه اکید وجود دارد که امگا 3 مورد نیاز خود را به جای کپسول از ماهی تأمین کنید، زیرا عناصر سودمندی در ماهی وجود دارد که در مکمل‌های دارویی موجود نیست. به علاوه مصرف این قرص‌ها هرگز به مبتلایان به فشار خون و قند خون بالا توصیه نمی ‌شود، زیرا خطرات زیادی را برای این افراد به همراه دارد.

همچنین در بعضی متون به نقش افزایش دهنده ی فشار خون در سفیده ی تخم ‌مرغ اشاره گردیده است، اما از آنجایی که تحقیقات گسترده‌ای در این زمینه صورت نگرفته است و همچنین سفیده ی تخم‌ مرغ از منابع عالی پروتئینی به شمار می ‌آید نمی ‌توان منع مصرف آن را توصیه کرد، اما احتیاط در مصرف آن می ‌تواند عاقلانه باشد.
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:37 AM
ارتباط قلب و رگ های خونی



قلب اساساً یک پُمپ عضلانی تو خالی است که بدون توقف، خون را به سراسر بدن پُمپ می ‌کند. اگر چه قلب چندان بزرگ تر از مُشت دست نیست، ولی در طول مدت عمر در حدود 300 میلیون لیتر خون را پمپ می ‌کند.

(با کلیک کردن بر روی تصاویر می توانید آنها را بزرگ تر و واضح تر مشاهده کنید)


رگ‌های خونی بزرگی که به قلب متصل‌اند، خون را به ریه‌ها و بدن می‌ برند و باز می ‌گردانند. رگ‌ های خونی کوچک تری که روی سطح قلب قرار دارند، غذا و اکسیژن را به آن رسانده و محصولات دفعی، از قبیل دی اکسید کربن را از آن خارج می ‌کنند.


در داخل قلب، چهار بخش یا محفظه ی جداگانه وجود دارد. سمت راست قلب که از دهلیز راست و بطن راست تشکیل می ‌شود، خون کم اکسیژن را دریافت می ‌کند. در سمت چپ قلب، دهلیز چپ و بطن چپ خون تازه و پُر اکسیژن را دریافت می ‌کند.

قلب بین دو ریه، بر روی دیافراگم (ورقه ی عضلانی گنبدی شکلی که سینه و شکم را از هم جدا می ‌کند) قرار دارد.

حدود دو سوم قلب در سمت چپ بدن قرار دارد. ماهیچه ی قدرتمند قلب به طور مداوم منقبض می ‌شود و خون را از قلب به دیگر قسمت‌های بدن می ‌راند. این نوع خاص ماهیچه هیچ ‌گاه خسته نمی ‌شود و فقط در قلب وجود دارد.




تپش قلب و سرعت آن:
قلب در تمام مدت عمر با سرعت بیش از یک بار در ثانیه می ‌تپد. خون از رگ‌ های خونی که «سیاهرگ» نامیده می ‌شوند به درون قلب می ‌ریزد. ماهیچه ی‌ قلبی خون را به سختی فشرده و خون تحت فشار به درون رگ ‌های دیگری که به «سرخرگ» موسومند رانده می ‌شود. همان گونه که ذکر گردید قلب از نوع خاصی ماهیچه ساخته شده است که هیچگاه خسته نمی ‌شود.این ماهیچه 80-60 بار در دقیقه فشرده و رها می ‌شود. وقتی که ورزش می‌ کنیم، این تعداد می‌ تواند تا 100 بار در دقیقه افزایش یابد.






رگ‌های خونی:
خون وقتی که از قلب خارج می ‌شود، به همه جا نمی‌ ریزد. بلکه به آرامی وارد لوله‌هایی به نام رگ ‌های خونی می ‌شود. نخست خون به داخل لوله‌هایی به نام سرخرگ‌ ها جریان می ‌یابد. سرخرگ‌ هایی که قلب را ترک می ‌کنند، لوله‌های ضخیمی هستند. بزرگ ترین آن ها "آئورت" نام دارد که قطر آن 5/2 سانتی‌متر است. سرخر‌گ‌ ها بلافاصله به لوله‌های کوچک تر زیادی تقسیم و شاخه شاخه می ‌شوند.

این رگ ‌های خونی، خون را به همه ی قسمت‌های بدن حمل می‌ کنند. هر چه از قلب دورتر می‌ شوند، رگ‌ های خونی بیشتری و با اندازه‌های کوچک تری وجود دارد.

باریک ترین رگ‌ های خونی، «مویر‌گ‌» نام دارند که برای دیدن آن ها نیاز به میکروسکوپ است. مویرگ‌ها به یکدیگر ملحق می ‌شوند و رگ‌ های بزرگ تری را بوجود می‌ آورند. این رگ‌ ها، خون را به سمت قلب بر می ‌گردانند. این رگ ‌ها سیاهرگ نامیده می ‌شوند که هر چه به سمت قلب نزدیک ‌تر می ‌شوند، تعدادشان کمتر و اندازه‌شان بزرگ تر می ‌شود. بزرگ ترین سیاهرگ‌ ها، خون را به داخل قلب تخلیه می‌ کنند.

در واقع رگ ‌ها، خون بدن را در یک چرخه حمل می‌ کنند. سرخر‌گ ‌ها خون را از قلب دور می ‌کنند، مویرگ‌ ها به قسمت‌های مختلف بدن خون رسانی می‌ کنند، سیاهرگ ‌ها خون را به قلب برمی‌ گردانند. قلب و رگ‌ های خونی را سیستم گردش خون می‌ نامند که موجب گردش خون در تمام بدن می ‌شوند. در واقع قلب بهترین پمپی است که در این امر دخالت دارد.
________________________________________
bidastar
13-09-2008, 11:39 AM
اهمیت اندازه ‌گیری قند خون


در بیماری دیابت؛ قند خون،هموگلوبین و فشار خون باید به طور مرتب کنترل شود.

اهمیت اندازه ‌گیری مرتب قند خون در منزل چیست؟
همان طور که قبلاً گفته شد تغذیه ی صحیح، ورزش ، کنترل روزانه ی قند خون و مصرف داروها از اجزای اصلی درمان دیابت هستند.

دستگاه‌های اندازه‌گیری قند خون یا " گلوکومترها"، به افراد دیابتی و پزشکان این امکان را می ‌دهند تا بتوانند به تنظیم این اجزا بپردازند. شاید بتوان درمان دیابتِ بدون اندازه ‌گیری مرتب قند خون را، به رانندگی در جاده با چشمان بسته تشبیه کرد.


اهمیت استفاده از گلوکومتر در پیشگیری از عوارض دیابت مخصوصاً در دیابت نوع 1 در تحقیقات متعددی به اثبات رسیده است. این تحقیقات نشان داده‌اند که در افراد دیابتی که قند خونشان را به طور مرتب اندازه می ‌گیرند و از نتیجه ی این آزمایشات برای تنظیم روش درمانی خود استفاده می ‌کنند، عوارض دیابت به نحو قابل ملاحظه ‌ای کمتر دیده می ‌شود.
آزمایش هموگلوبین A1c چیست و چه اهمیتی دارد؟
آزمایش هموگلوبین A1c که به صورت درصد بیان می ‌شود، نشان می ‌دهد که در طول 3- 2 ماه گذشته چند درصد از هموگلوبین خون (که یکی از پروتئین‌های موجود در گلبول‌های قرمز است)، با قند ترکیب شده است.هر چه این درصد بالاتر باشد، بیانگر این است که معدل قند خون طی 3-2 ماه پیش بالاتر از حد طبیعی بوده است. این آزمایش وسیله ی بسیار خوبی برای تصمیم‌گیری در مورد موفقیت روش درمانی فعلی می‌ باشد.

در واقع وقتی می ‌توان درمان یک فرد دیابتی را موفق دانست که درصد هموگلوبین A1c او در حد قابل قبول ‌باشد.


مقدار قابل قبول هموگلوبینa1c زیر 8 و ترجیحاً زیر 7 درصد است.آزمایش هموگلوبین A1c را باید ترجیحاً هر 3 ماه یا حداکثر هر 6 ماه یک بار انجام داد.

مطالعات متعددی نشان داده‌اند که نگه داشتن هموگلوبین A1cزیر 7 درصد، نه تنها از پیدایش عوارض دیابت در چشم‌ها، کلیه‌ها و اعصاب جلوگیری می ‌کند، بلکه حتی در صورت وجود این عوارض باعث بهبود آنها شده و از پیشرفت شان جلوگیری به عمل می ‌آورد.




منظور از اصطلاح "کنترل سختگیرانه ی دیابت" چیست؟

کنترل سختگیرانه ی دیابت روشی است که در آن 5 پایه ی اصلی درمان دیابت؛ یعنی آموزش، کنترل روزانه، تغذیه صحیح ، فعالیت جسمانی و داروها به طور هم زمان مورد استفاده قرار می‌ گیرد و لازمه ی آن مشارکت فعال فرد دیابتی در طرح درمانی ارائه شده توسط "تیم مراقبت از دیابت" شامل پزشک معالج، پرستار آموزش دیده و متخصص تغذیه می‌ باشد. یکی از ملزومات این روش انجام آزمایشات مکرر قند خون در منزل و به کارگیری نتایج آنها در تنظیم داروها و نحوه ی تغذیه و فعالیت بدنی می ‌باشد.
با وجودی که روش کنترل سختگیرانه ی دیابت ممکن است در ابتدا مشکل و پُر هزینه به نظر برسد، ولی دارای نتایج بسیار عالی در زمینه ی بهبود کیفیت زندگی افراد دیابتی و پیشگیری از عوارض دیابت (که خود بسیار هزینه‌ بر هستند) می ‌باشد. انجام تزریقات متعدد انسولین (حداقل 4 بار در روز) یکی از روش‌های مشهور انسولین درمانی در کنترل سختگیرانه ی دیابت، مخصوصاً دیابت نوع 1 است.

اهمیت کنترل فشار خون در افراد دیابتی چیست؟
تحقیقات جدید نشان داده‌اند که اهمیت کنترل فشار خون بالا در افراد دیابتی به منظور پیشگیری از عوارض دیابت به اندازه ی اهمیت کنترل قند خون است.

به همین خاطر دیابتی‌ها باید فشار خون خود را به دقت کنترل کنند.

فشار خون ایده‌آل برای این افراد شامل فشار ماکزیمم کمتر از 130 و مینیمم کمتر از 80 میلی‌متر جیوه است.
عوامل دیگری که به کنترل بهتر فشار خون کمک می ‌کنند عبارتند از:

کاهش وزن (در صورت وجود چاقی)، کاهش مصرف نمک، ورزش مرتب، ترک سیگار و مصرف نکردن الکل.
________________________________________
saeed-d
21-09-2008, 08:25 PM
ببخشيد ميتونم بپرسم من كه 14/5 سالمه ميتونم خون بدم.وزنم هم 65kg هست.
اگه اطلاعات ديگه اي خواستين ميدم.
ممنون
________________________________________
دل تنگم
22-09-2008, 05:29 AM
به گفته مسئولان سازمان انتقال خون، هر سال در 2 دهه ابتدايي ماه رمضان اهداي خون كاهش مي‌يابد

اما به هرحال، بيماران تحت شيمي درماني، جراحي و همچنين تالاسمي‌ها در همه ماه‌هاي سال نيازمند خون هستند و در ماه رمضان با كاهش اهداي خون چاره‌اي جز استفاده از ذخاير خوني كشور كه براي حوادث غيرمترقبه ذخيره شده است، نمي‌ماند. از سوي ديگر در فصل تابستان نيز معمولا به‌دليل گرماي هوا تعداد مراجعه‌كنندگان براي اهداي خون كاهش مي‌يابد و امسال نيز تلاقي ماه مبارك رمضان با فصل گرما سبب شده كه ذخاير خوني مقداري كاهش يابد. البته به گفته متخصصان، درصورت خوردن سحري، اهداي خون تا ساعات قبل از ظهر مشكلي براي اهدا‌كنندگان ايجاد نمي‌كند.

مقاله زير به 9 نكته درباره اهداي خون اشاره مي‌كند؛ نكاتي كه دانستن آنها شايد ما را هم وادار كند همين امروز به يك پايگاه انتقال خون سري بزنيم!

حقيقت 1

انتقال خون باعث نجات زندگي مي‌شود، اما ميليون‌ها بيمار نيازمند خون در هنگام نياز، به خون سالم و مطمئن دسترسي پيدا نمي‌كنند. تمام كشورها بايد مطمئن شوند خون كافي تامين شده و ذخيره خون نيز به مقدار مورد نياز وجود دارد. همچنين خون‌هاي تهيه شده از نظر عوامل عفوني مانند عامل ايجاد بيماري ايدز، ويروس‌هاي هپاتيت B و C و ساير عفونت‌هاي مزمن كه مي‌توانند از طريق انتقال خون ناسالم منتقل شوند آزمايش شده و پاك هستند.

حقيقت 2

در كشورهاي پيشرفته، انتقال خون بيشتر در درمان‌هاي حمايتي وسيع، اعمال جراحي مانند عمل قلب باز و پيوند عضو كاربرد دارد. در كشورهاي در حال توسعه، تزريق خون بيشتر در موارد مرتبط با عوارض حاملگي و كم خوني‌هاي حاد كودكان صورت مي‌گيرد. همانطوري كه نياز به خون به‌طور مداوم افزايش مي‌يابد، كمبود خون نيز بيشتر احساس مي‌شود.

حقيقت 3

در كشورهاي در حال توسعه و كشورهاي در حال گذار به صنعتي شدن كه از لحاظ مادي دچار مشكل هستند، بيشتر بيماران به‌دليل عدم دسترسي به خون سالم، حتي در مراكز در ماني شهري جان خود را از دست مي‌دهند. در مناطق جنوبي آفريقا، بيش از 20 درصد مرگ مادران و 15 درصد مرگ كودكان به علت كم خوني حاد ناشي از ابتلا به بيماري مالارياست. درمان اين نيازمندان، اغلب به تزريق خون سالم و به موقع وابسته است.

حقيقت 4

بيش از 529 هزار مادر، هر ساله حين حاملگي يا در زمان زايمان جان خود را از دست مي‌دهند كه 99 درصد آنها در كشور‌هاي در حال توسعه زندگي مي‌كنند. مهم‌ترين عامل مرگ مادران در سطح جهاني خون ريزي همراه با از دست دادن خون بوده و بيش از 44درصد مرگ مادران در منطقه صحراي آفريقا به اين علت است.

حقيقت 5

سالانه بيش از 5 ميليون نفر از ساكنان زمين به علت حوادث، خشونت‌ها و تصادفات جان خود را از دست مي‌دهند. حوادث رانندگي و جاده‌اي دومين علت مرگ و عامل اصلي ايجاد جراحات حاد در افراد در سنين 5 تا 29 سال است. تزريق خون ايمن و سالم يكي از عوامل مهم درماني براي ياري رساني به صدمات اورژانس و فوري جهت كاهش ميزان مرگ و ايجاد معلوليت در افراد حادثه ديده است.

حقيقت 6

خون گرفته شده در سازمان‌هاي انتقال خون بايد در مورد عوامل عفوني ايجاد‌كننده بيماري ايدز، هپاتيت B، هپاتيت C و سيفليس آزمايش شود، اما در 31 كشور (از 133 كشوري كه در سال 2006 اطلاعات خود را گزارش كرده اند) همه خون‌هاي اهدايي، در مورد اين عوامل عفوني آزمايش نشده‌اند. انجام آزمايش‌هاي فوق در بيشتر كشورها به‌دليل كمبود كاركنان آموزش ديده، كيفيت پائين كيت‌هاي مورد مصرف، عدم تامين مستمر و پيوسته اين كيت‌ها و نيز پايين بودن سطح كيفي آزمايشگاه‌ها قابل اعتماد نيست. در بيشتر كشورهاي در حال توسعه و يا در حال گذار به صنعتي شدن، اقدامات فوق الذكر به‌دليل فقر مالي مقرون به صرفه نبوده و اين كشورها از عهده تامين هزينه انجام اين آزمايش‌ها بر نمي‌آيند.

حقيقت 7

داشتن ذخيره مناسب و مطمئن از خون سالم فقط مي‌تواند از راه اهدا ي خون مستمر توسط داوطلبان بدون چشمداشت مادي حاصل شود. ميزان شيوع عفونت‌ها با منشا خوني در گروه داوطلبان اهداي خون مستمر در پائين‌ترين حد است. اين ميزان در اهدا‌كنندگان جايگزين فاميلي كه خون خود را در موقع نياز بستگان و دوستان خود مي‌دهند و به ويژه در ميان كساني كه خون خود را در مقابل پول يا كالا مي‌فروشند، بالاتر است.

حقيقت 8

هر روز كه مي‌گذر كشورهاي بيشتري به سمت اهداي خون داوطلبانه پيش مي‌روند. در سال 2006 سه كشور جديد به آمار100درصد اهداي خون داوطلبانه رسيدند. با اين وجود 38 كشور حدود 25 درصد خون مورد نياز خود را از طريق اهداي خون داوطلبانه و بدون چشمداشت مادي به دست مي‌آورند. متأسفانه دهندگان خون جايگزين فاميلي و فروشندگان خون، هنوز هم يك منبع مهم براي تامين خون در بسياري از كشورها هستند.

حقيقت 9

بيشتر موارد تزريق خون در مواقعي انجام مي‌گيرد كه درمان‌هاي جايگزين ساده و ارزان‌تري كه ممكن است به همان ميزان خون مؤثر باشند، وجود دارد. بايد توجه داشت كه تزريق خون ممكن است برخي بيماران را در معرض خطر عفونت‌ها يا عوارض حاد تزريق خون كه به علت ناسازگاري گروه‌هاي خوني است، قرار دهد. استفاده صحيح و به موقع از خون، پايه اصلي براي انتقال خون ايمن است تا به معناي واقعي، انتقال خون، نجات دهنده زندگي با كمترين خطر باشد.

who.int
________________________________________
Wisdom
22-09-2008, 06:05 AM
ببخشيد ميتونم بپرسم من كه 14/5 سالمه ميتونم خون بدم.وزنم هم 65kg هست.
اگه اطلاعات ديگه اي خواستين ميدم.
ممنون

افراد بين سنين 17 تا 65 سال مي توانند خون اهدا نمايند.
وزن حداقل 50 كيلوگرم باشد.

شرایط اهدای خون

!!!! برای مشاهده محتوا ، لطفا ثبت نام کنید / وارد شوید !!!!
________________________________________
دل تنگم
05-11-2008, 04:20 PM
با برگزاري موفقيت‌ آميز كارگاه بين‌المللي ارتقاي استانداردهاي كيفي جمع‌آوري خون و پلاسما در ايران، زمينه همكاري با سازمان جهاني بهداشت گسترش مي‌يابد.

کارگاه GMP که با شرکت نمايندگان کشورهاي مديترانه شرقي درايران برگزار شد، دستاوردهاي مغتنمي براي سازمان انتقال خون ايران به همراه داشت.

اين کارگاه در اثبات توانمندي‌هاي بين المللي ايران در زمينه آموزشي و فني يکي از برترين فرصتها بود که به خوبي از آن استفاده شد.

با برگزاري موفقيت آميز اين کارگاه، ايران به هدف همکاري با سازمان جهاني بهداشت به عنوان مرکز همکاري‌هاي بين المللي انتقال خون نزديک شده است. سازمان انتقال خون ايران طي مدت سه سال در اين زمينه تلاشهاي زيادي صورت داده است.

با انتخاب ايران به عنوان مرکز همياري‌هاي بين المللي انتقال خون منطقه، ايران همکاري هاي علمي آموزشي خود را در 21 کشور ديگر منطقه مديترانه شرقي گسترش خواهد داد.

معرفي ايران به عنوان يک مرکز علمي انتقال خون در منطقه مديترانه شرقي و همچنين پيش‌بيني زمينه هاي همکاري بيشتر با سازمان جهاني بهداشت در زمينه پالايش پلاسما به صورت سه جانبه با کشور برزيل از ره آوردهاي اين کارگاه بود.

گفتني است، کارگاه ارتقاي رويه‌هاي مطلوب جمع آوري خون و پلاسما كه پذيراي 35 شركت‌كننده از هفده كشور منطقه مديترانه شرقي و شش مدرس از سازمان جهاني بهداشت بود، شب گذشته چهاردهم آبان به کار خود پايان داد.
________________________________________
re_live_01
14-02-2009, 11:52 PM
سلام به تمام دوستان


براي آنكه شما بتوانيد خون خود را اهدا كنيد بايد واجد شرايطي باشيد كه بواسطه آن ؛اهداي خون؛نه براي سلامتي بدن شما عوارضي داشته باشد ونه براي فردي كه قرار است خون شما به وي تزريق گردد.



شرايط عمومي اهداي خون به قرار زير هستند:

1 - ارائه كارت شناسايي عكس دار توسط داوطلب اهداخون

2-حداقل سن 17 سال و حداكثر 65 سال.چنانچه اولين نوبت اهدا خون مي باشد حداكثرسن جهت اهدا

60 سال است .

3-حداقل وزن 50كيلو گرم.

4-رعايت فاصله زماني حداقل 8 هفته بين دو نوبت اهداي خون؛با اين شرط كه دفعات اهدا ي خون از 4 بار در سال تجاوز ننمايد.البته بهتر است آقايان با فواصل 3 ماهه ؛و خانمها با فواصل 4 ماهه نسبت به اهداي خون اقدام نمايند.

5- تندرستي ؛بدان معني كه علاوه بر احساس سلامتي؛توانايي انجام فعاليتهاي معمول زندگي خود را داشته باشيد.خوب است بدانيد ؛كه در رابطه با اهداي خون؛حتي يك فرد ديابتي يا مبتلا به پرفشاري خون ؛كه بيماري وي تحت كنترل و در سير درمان قرار داشته باشد نيز تندرست محسوب مي شود.

-اهداكنندگان طي 6-4 ساعت قبل از اهداي خون ،غذاميل كرده باشند.

- اهداكنندگان مراجعه به دندانپزشكي نداشته باشند.

- اهداكنندگام مبتلا به سرماخوردگي ياگلودردنباشند.

- اهداكنندگان طي يكسال گذشته بستري در بيمارستان ياجراحي نداشته باشند.

-اهداكنندگان طي يكسال گذشته تزريق خون ،واكسيناسيون ياتزريق هورمون رشدنداشته باشند.

درصورتيكه اهداكنندگان از دارويي استفاده مي كنند دررابطه با مواردزيرباپزشك مشورت كنند:

*چه دارويي وبه چه علت مصرف كرده ايد؟

*آيادوره كامل دارورامصرف كرده ايد؟

*چه زماني مصرف دارو به پايان رسيده است؟

*آياآسپرين ياداروي حاوي آسپرين مصرف كرده ايد؟چه زماني ؟

*آياداروهاي آنتي بيوتيك خوراكي ياتزريقي مصرف نموده ايد؟

-اهداكنندگان طي يكسال گذشته حجامت ،خالكوبي ،الكتروليزطب سوزني ياسوراخ كردن گوش يا آندوسكوپي نداشته باشند.

-در صورتيكه مبتلا به بيماري خاص مثل قلبي -عروقي -مغزي -نخاعي -گوارش -تيروئيد-خوني -متابوليك -كليوي -ريوب -اتوايميون -

ديابت -روماتيسم -تب روماتيسمي واختلالات انعقادي مي باشيدباپزشك مشورت فرمائيد.

- درصورتيكه طي يكسال گذشته سفربه مناطق مالارياخيزداشته ايدبمدت يك سال از اهداي خون معاف مي باشيد.

-اهداكنندگاني كه طي 12ماه گذشته تشخيص سوزاك ياسيفليس براي آنها گذاشته شده است از اهداي خون بمدت 12 ماه معاف هستند.

-درصورتيكه رفتارهاي مخاطره آميزداشته ايد(روابط جنسي پرخطر-اعتيادتزريقي -اقامت درزندان )باپزشك مشورت نمائيد.



مراحل اهداي خون

1- ثبت نام: شامل ثبت مشخصات فردي شما نظير نام,سن,مليت,آدرس و...

2-غربالگري پزشكي: شامل مصاحبه پزشك و انجام معاينات ساده(اندازه گيري وزن,فشار خون,نبض و درجه حرارت بدن) با هدف تاييد صلاحيت پزشكي شما براي اهداي خون.

دراينجا پرسش هايي از طرف پزشك,در مورد تاريخچه سلامتي و بيماري هاي قبلي شما مطرح مي شود كه پاسخگويي دقيق و صحيح به اين سئوالات , منجر به ارتقاي سلامت خون هاي اهدايي و حفظ سلامت خود شما , در حين اهداي خون خواهد گرديد.

3- آزمايشات كم خوني و غلظت خون: با نظر پزشك مستقر در واحد اهداي خون,آزمايشات ساده اي براي اندازه گيري هموگلوبين خون شما و همچنين غلظت آن انجام مي گيرد.

4- خودحذفي: در اين مرحله شما از طريق مطالعه جزوات ويژه خود حذفي وراهنمايي هاي پزشك معاينه,از مواردي كه سلامت خون و فرآورده هاي خوني را به خطر مي اندازد مطلع خواهيد شد تا در صورت هرگونه شكي در مورد سلامت خونتان,از اهداي خون انصراف نماييد.

5- خونگيري : شامل استريل كردن ناحيه چين آرنج مي باشد. كل مرحله خونگيري از زمان خوابيدن شما روي تخت تا خارج كردن سوزن خونگيري , حدود 10 تا 20 دقيقه طول مي كشد.

6- نيرو بخشي : شامل دقايقي استراحت همراه با مراقبت كادر پزشكي ازشما و پذيرايي مختصر با آب ميوه و شيريني است.



توصيه هاي پس از اهداي خون

اهدا كننده گرامي, اكنون شما به جامعه نيكو كاران و ايثار گران هميار سازمان انتقال خون ايران پيوسته ايد. كسب فيض معنوي ,اجر اخروي و تقويت روحيه نوعدوستي را به شما تبريك مي گوييم.خواهشمند است براي حفظ سلامتي خود به توصيه هاي پزشكان و كارشناسان ما توجه كنيد:

• بعد از اهداي خون به مدت 10 تا 15 دقيقه بر روي تخت خونگيري استراحت كنيد . به راهنمايي هاي كارشناسان ما توجه داشته , قبل از اجازه ايشان از تخت خونگيري بلند نشده و محل خونگيري را ترك نكنيد.

• به هنگام بلند شدن, از تخت بعنوان تكيه گاه استفاده نكنيد و با تكيه بر دستي كه از طريق آن خون اهدا كرده ايد بلند نشويد. همكار ما براي بلند كردن شما از روي تخت به شما كمك مي كند.

• بعد از استراحت, پذيرايي مختصري با شربت و شيريني انجام مي شود كه اولاً با تطابق بدن شما با حجم خوني كه اهدا كرده ايد كمك مي كند و دوم آنكه بعد از اهداي خون, باعث توقف بيشتر شما براي دقايقي ديگر , در محل خونگيري مي شود . كه زماني مناسب براي مراقبت هاي پزشكي و انتقال توصيه هاي بهداشتي توسط كارشناسان ما به شما فراهم مي سازد.

• بعد از اهداي خون مي توانيد بلافاصله به كار و زندگي روزمره خود برگرديد و حتي مي توانيد فعاليتهاي بدني روزانه , نظير پياده روي را نيز انجام دهيد. منوط به آنكه تا 24 ساعت به دستي كع از طريق آن خونگير يانجام شده است, فشار وارد نكنيد و از انجام كارهاي سنگين و بلند كردن اجسام سنگين بپرهيزيد , تا ناحيه سوزن دچار كبودي و يا خونريزي نشود.

• تا 24 ساعت اقدام به انجام ورزش (بغير از پياده روي) و تمرينات بدني سنگين نكنيد.

• در صورتيكه خلبان وخدمه پروازي هواپيماهاي مسافري ،خلبانان وخدمه پروازي جنگي ،رانندگان جرثقيل وكليه وسايط نقليه سنگين وغواصان ،كسانيكه درآتش نشاني كارمي كنند ،ورزشكاراني كه ورزش سنگين وحرفه اي انجام مي دهند ،افراديكه از نردبان بالا ميروند يا

درساختمانهاي مرتفع روي داربست كارمي كنند،رانندگان قطاروكوهنوردان بايدحداقل 24-12 ساعت بين اهداي خون و برگشت به كار وشغل شان فاصله باشد.

• تا چند ساعت, برچسبي را كه در محل ورود سوزن خونگيري زده شده است بر نداريد .

• در طي 24 ساعت آينده و بويژه 2 ساعت اول , مايعات بيشتري صرف كنيد.

• بعد از اهداي خون , مصرف اضافي هيچ گونه مواد غذايي مكمل و مقوي ضرورت ندارد, و حجم و سلولهاي خون شما بطور خودكار جايگزين مي شود. بهر حال در صورتي كه تمايل داريد سلولهاي خوني شما سريعتر جبران شود, مصرف محدود قرص هاي حاوي تركيبات آهن و ويتامين ث در طي روزهاي بعد از اهداي خون , با مجوز پزشك مستقر در واحد اهئاي خون و با ميزاني كه ايشان تعيين مي كند, بلامانع است. بايد دانست كه حجم مايع خون اهدايي شما در طي 24 ساعت , و تعداد گلبولهاي قرمز خون شما نيز حداكثر در عرض 2-4 هفته , توسط بدن شما جبران مي شود.

• اگر سيگاري هستيد , حداقل تا يك ساعت پس از اهداي خون سيگار نكشيد.

• ممكن است بعداً مقداري كبود شدگي جزئي در ناحيه ورود سوزن ايجاد شود , كه بدليل جمع شدن اندكي خون, در بافت هاي اطراف محل خونگيري مي باشد . جاي نگراني نيست چون اين كبودي در عرض 2-3 روز ,خودبخود بر طرف خواهد گرديد .

• اگر از محل خونگيري , هر گونه خونريزي مشاهده گرديد, كافي است دست خود را بالا نگه داشته و به كمك يك گاز استريل و يا پارچه هاي تميز و با نيروي برآمدگي گوشتي كف دست خود به آن فشار آوريد , تا خونريزي متوقف شود. در صورت ادامه يافتن خونريزي , به پايگاه اهدا خون مراجعه كنيد.

• اگر در طي روز يا روزهاي بعد, در ناحيه ورود سوزن خونگيري دردي احساس كرديد, در صورت نياز مي توانيد مسكن هاي معمولي نظير استامينوفن و يا بروفن استفاده كنيد( بروفن با با شكم خالي مصرف نكنيد). اگر درد شديد بود به پايگاه انتقال خون مراجعه كنيد.

• اگر در طي 2 هفته پس از اهداي خون ,‌دچار هر نوع بيماري عفوني شديد, حتماً به پايگاه انتقال خون اطلاع دهيد.شايد لازم باشد تا از ورود خون اهدايي شما به چرخه مصرف خون جلوگيري شده و يا آزمايشات تكميلي بطور رايگان توسط سازمان انتقال خون بر روي خون شما انجام شود.

• اگر در طي 6 ماه پس از اهدا خون, دچار يرقان و يا هر نوع بيماري عفوني منتقله از راه خون و تماس جنسي نظير ايدز, سيفليس و... شديد , حتماً پايگاه انتقال خون را در جريان قرار دهيد.

• عده اي از اهدا كنندگان , در مورد كاهش وزن بواسطه اهداي خون سئوال مي كنند.بايد دانست كه با اهداي خون, تا نيم كيلو گرم از وزن بدن بطور موقت كم مي شود كه مربوط به حجم خون اهدا شده است و اين كاهش خفيف وزن م بلافاصله با مصرف آبميوه و شيريني و يا مصرف غذا در همان روز جبران مي شود.

• بر روي خون اهدايي شما به طور روتين آزمايشاتي با هدف رديابي بيماري هاي منتقله از راه خون , نظير ايدز, هپاتيت,سيفليس و... نيز تعيين گروه خوني انجام مي شود , و نتيجه حاصله , در قالب كارت خون , به آدرس شما ارسال مي شود. اطفاً در مراجعه هاي بعدي خود به پايگاه هاي اهداي خون, كارت خون قبلي خود را بهمراه بياوريدو در صورتي كه به هر دليلي كارت خون به دست شما نرسيد,حتماً با پايگاه اهداي خون تماس بگيريد, تا رد صورت لزوم, كارت المثني صادر شود.


انواع اهدا خون

1 - اهدا خون غيرخودي (آلوژنيك )

انواع اهداكنندگان اهدا خون غيرخودي (آلوژنيك ) :

الف - اهداكنندگان پولي : اين افراد در ازاي دريافت پول خون اهدا مي نمايند . از آنجاييكه اين افراد ممكنست به خاطر دريافت پول به سوالات مربوط به رفتارها وسلامت خود پاسخ صحيح ندهند نمي توانند بعنوان منبع تامين خون سالم معرفي شوند.

ب - اهداكننده جايگزين/فاميلي:اين افراد در زماني كه خون آنها مورد نيز يكي از اعضاء خانواده يا آشنايان مي باشد خون اهدا مي نمايند .اين افراد ممكنست به خاطر تحت فشار بودن از طرف اعضاي خانواده ويا نگراني براي خود بيمار به سوالات پاسخ صحيح ندهندوباعث انتقال آلودگي به فرد گيرنده خون شوند. همچنين بستگان بيمار نيازمند به خون ممكن است افرادي را با پرداخت پول تشويق به اهداي خون به جاي خود نمايند .

ج - اهداكنندگان داوطلب : اين افراد به صورت كاملا داوطلبانه وبدون در نظر گرفتن پاداش مادي خون خود را اهدا مي نمايند .

انگيزه اصلي اين افراد كمك به ديگران است . دلايل اندكي جهت پنهان كردن اطلاعات مربوط به آن بخش از سلامت و روش زندگي فرد كه آنهارا براي اهداي خون به طور موقت نامناسب مي نمايد دارند وخون سالمتري را مي توانند اهدا كنند.

اهداكنندگان داوطلب به سه گروه تقسيم مي شوند :

- اهداكننده بار اول : اهداكننده اي است كه براي اولين بار به مراكز اهداي خون مراجعه كرده وسابقه هيچگونه اهداي خوني ندارد .

- اهداكننده با سابقه : به اهداكننده اي اطلاق مي شود كه سابقه اهداي خون را دارد ولي از آخرين باري كه اهداي خون نموده بيش از يكسال مي گذرد . اين تعريف در بر گيرنده اهداكنندگاني است كه در سال كمتر از 2 بار خون اهدا مي نمايند.

- اهداكننده مستمر : اهداكننده اي كه سالانه حداقل دو بار خون اهدا مي كند.

2 - اهدا خون خودي (اتولوگ )


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
فردا ديراست همين امروز به جمع اهداكنندگان مستمر سازمان انتقال خون بپيونديد.

آيا مي دانيد كه :

هر3 ثانيه ،يك بيمار نياز به خون و فراورده هاي آن پيدا مي كند.

از هر 3نفريك نفردرطول زندگي نياز به خون پيدا مي كند.

يك واحدخون اهدايي شما كه فقط اندكي از خون موجود در بدن شماست مي تواند جان 3 نفررا از مرگ حتمي نجات دهد.

فراموش نكنيد كه : هميشه چشمان يك بيمارنيازمند به خون منتظرشماست.

خون سالم جان مرا نجات دادآيا خون شما بود؟

يك نفر جان مرا نجات داد آيا شما بوديد؟

اهداكننده مستمرمناسب ترين فردبراي اهداي خون ميباشد.
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
________________________________________
s2010
02-04-2009, 12:56 AM
در پی اعلام نظردانشمندان زیست شناسی که خصلت ، منش ، رفتار ، توان ، کارائی ، خلاقیت و خلق و خوی هر فرد بستگی به گروه خونی وی دارد.

درکشورهای صنعتی غرب به ویژه ژاپن هنگام استخدام و انتصاب توجه به گروه خونی فرد در اولویت است. توجه به گروه خونی در مورد ازدواج هم اینک بیش از هر زمان دیگر شده است و برای جلوگیری از طلاق و ناسازگاری ، دختر وپسرنه تنها لازم است از بیماری های ارثی دو خانواده آگاه شوند ودخت ، رفتار خانواده مادر پسرراباهمسرانشان مورد مطالعه قرار دهد بلکه از گروه خونی یکدیگر با خبر شوند. توشینا کانومی (toshinakanomi) پژوهشگر ژاپنی در رساله ای که شش میلیون نسخه آن توسط افراد و شرکتها خریداری شده و همزمان ، توسط الکساندر بشر ( Besher ) به انگلیسی ترجمه گردیده و به صورت یک دستورالعمل و راهنما درآمده است خصلت های گروه های خونی را به این شرح مشخص ساخته است.

گروه خونی A:
افرادی آرام ، منظم ، مطیع قانون و قاعده و بدون اعمال خشونت هستند ، اما انعطاف ناپذیر، تودار ، خودخواه و مشکل پسندند. این افراد در کارهای حسابداری و هر گونه امور اقتصادی ، مالی ، کامپیوتر و مهندسی شایستگی بیشتری دارند.

گروه خونی B :
افرادی انعطاف پذیر، مستقل ، عاطفی ، صریح اللهجه ، حساس و در عین حال با پشتکار هستند ، ولی ناشکیبا،غیر قابل پیش بینی و در کارهاییکه مورد علاقه اشان نیست تنبل هستند و دهانشان چفت و بست ندارد و نمی شود اسرار و کارهای محرمانه را با آنها در میان گذارد. این افراد شایسته روزنامه نگاری ، نویسندگی، هنر و کارهای فکری هستند.

گروه خونی AB :
افرادی منطقی ، حسابگر ، امین و روراست ، سازمان دهنده ، مطیع و در عین حال نیرومند هستند . این افراد به آسانی کسی را نمی بخشند ، گاهی خشمگین می شوند ، اغماض را دوست ندارند ، محافظه کار هستند و نمی شود آنها را به آسانی شناخت و دستشان را خواند . اینان برای مدیریت ، قضاوت ، نمایندگی ، کارگری و کارفرمایی (هر دو ) مناسبترند.

گروه خونی O :
افرادی سالمتر ، دارای هدف مشخص آینده نگر و اندیشمند هستند ولی در عین حال بیش از دیگران حسود و مقام طلب هستند و پر حرفی می کنند. افراد این گروه سیاست مداران ، وزیران و همچنین ورزشکاران خوبی می توانند بشوند.
گروه خونی یک فرد نشان دهنده نوع آنتی ژن یا نوع ماده ای است که در سطح گلبول قرمز آن فرد وجود دارد.افراد دارای آنتی ژن A از گروه خونی A و مردمان دارای آنتی ژنB از گروه خونی B و افراد دارای هر دو نوع آنتی ژن از گروه خونی AB هستند و کسانی که دارای آنتی ژن A و B نیستند از گروه خونی O هستند.

گروه های خون، تعیین گروه خون و انتقال خون

http://www.iranhall.com/health/upload/382915-2009-1-13-12-17-11.gif

ماجرای کشف گروه های خونی انتقال خون یا اجزای خون از شخصی به شخص دیگر از صدها سال پیش انجام می‌شده است. بسیاری از بیماران پس از انتقال خون می‌مردند تا این که در سال 1901، یک پزشک استرالیایی به نام " کارل لندشتاینر" گروه های خونی انسان را کشف کرد. از آن زمان به بعد، انتقال خون ایمن تر شده است. فعالیت های لندشتاینر امکان تعیین گروه های خونی را فراهم کرد و به ما امکان داد انتقال خون را با اطمینان بیشتری انجام دهیم. وی به خاطر این کشف بزرگ جایزه نوبل پزشکی سال 1930 را به خود اختصاص داد. ( می‌خواهم بیشتر بدانم) مخلوط کردن خون دو فرد ممکن است به تجمع اجزای خون در کنار یکدیگر منجر شود. در این حالت خون " کپه کپه" به نظر می‌رسد. گلبول های قرمزی که کنار هم جمع شده اند می‌توانند باعث واکنش های خطرناکی در بدن شوند. این واکنش‌ها می‌توانند نتایج مرگ باری داشته باشند. لندشتاینر کشف کرد که کپه کپه شدن خون زمانی رخ می‌دهد که فرد دریافت کننده خون، پادتن ضد گلبول های فرد دهنده را در خون خود داشته باشد.

http://www.iranhall.com/health/upload/395122-2009-1-13-12-17-49.gif

خون از چه اجزایی تشکیل شده است؟یک انسان بالغ حدود 6-4 لیتر خون دارد که در سر تا سر بدنش در حال گردش است. خون کارهای مهمی انجام می‌دهد اما انتقال اکسیژن به بخش های مختلف بدن، مهم ترین کار آن است. خون از چند نوع سلول شناور و مایعی به نام پلاسما تشکیل شده است.

سلول های قرمز خونکه گلبول های قرمز نیز نامیده می‌شوند حاوی هموگلوبین اند. این پروتئین به اکسیژن متصل می‌شود. گلبول های قرمز اکسیژن را به بافته های بدن می‌رسانند و دی اکسید کربن را از محیط آن‌ها دور می‌کنند.

سلول های سفید خونکه گلبول های سفید نیز نامیده می‌شوند با عوامل عفونی مبارزه می‌کنند.

پلاکت هابه لخته شدن خون کمک می‌کنند. برای مثال، وقتی جایی از بدنمان بریده می‌شود، آن‌ها با تسهیل لخته شدن خون مانع خونریزی شدید می‌شوند.

پلاسما.حاوی املاح و پروتئین های متنوعی است.

http://www.iranhall.com/health/upload/4390-2009-1-13-12-19-39.gif

گروه های خونی مختلف کدام اند؟
تفاوت خون های مختلف به وجود یا عدم وجود پروتئین های ویژه ای به نام پادتن و پادزا برمی گردد. پادزاها بر سطح گلبول های قرمز و پادتن‌ها در پلاسمای خون قرار دارند. افراد مختلف، انواع متفاوت و ترکیب های متفاوتی از این مولکول‌ها را دارند. گروه خونی شما به آن چه که از والدین خود به ارث برده اید وابسته است. امروزه بیش از 20 نوع نظام تعیین گروه خون وجود دارد. اما نظام ABO و RH مهمترین آن‌ها هستند که برای انتقال خون استفاده می‌شوند. همه گروه های خونی با هم ناسازگار نیستند. مخلوط کردن گروه های خونی ناسازگار به کپه کپه شدن خون می‌انجامد که برای بیمار خطرناک است.

نظام ABO بر طبق این شیوه تعیین گروه خون، چهار نوع گروه خون وجود دارد:A ، B ، AB یا Oگروه خون A اگر گروه خون شما از نوع A باشد، شما بر سطح گلبول های قرمز خود پادزای A و در پلاسمای خود پادتن B را دارید.گرو خون B اگر گروه خون شما از نوع B باشد، شما بر سطح گلبول های قرمز خود پادزای B و در پلاسمای خود پادتن A را دارید.گروه خون AB اگر گروه خون شما از نوع AB باشد، شما بر سطح گلبول های قرمز خود هم پادزای A و هم پادزای B دارید. در پلاسمای خون شما پادتن A و پادتن B وجود ندارند.گروه خون O اگر گروه خون شما از نوع O باشد، شما بر سطح گلبول های قرمز خود پادزای A و B را ندارید. در پلاسمای خون شما هم پادتن A و هم پادتن B وجود دارند.

http://www.iranhall.com/health/upload/475277-2009-1-13-12-20-56.gif


نظام Rhبسیاری از مردم بر سطح گلبول های قرمز عامل Rh نیز دارند. Rh پادزایی است که هر کس آن را داشته باشد،+Rh محسوب می‌شود. کسانی که این پادزا را ندارند،-Rh محسوب می‌شوند. شخصی که-Rh است به طور طبیعی در پلاسمای خون خود پادتن Rh ندارد ( اما می‌تواند پادتن A یا B را داشته باشد ). اما اگر شخصی-Rh خون+Rh دریافت کند، علیه آن پادتن Rh می‌سازد که در پلاسمای خونش ظاهر می‌شود. فرد+Rh بدون هیچ گونه مشکلی می‌تواند از فرد-Rh خون دریافت کند.

http://www.iranhall.com/health/upload/252193-2009-1-13-12-21-46.gif
style="border: 1px solid #FFFFFF">


آیا شما می‌دانید که به کدام گروه خونی تعلق دارید؟
تعیین گروه خون:
چگونه می‌توانیم گروه خون فردی را تعیین کنیم؟
- نمونه خون فرد را با سه محلول مخلوط کنید که حاوی پادتن های A، B یا Rh هستند.

2- سپس به آن چه که رخ می‌دهد، توجه کنید. در کدام مخلوط، خون لخته می‌شود؟ لخته شدن خون نشان می‌دهد که خون با پادتن خاص واکنش داده است و بنابراین با خونی که آن نوع پادتن را دارد، سازگار نیست. اگر خون رسوب نکرد، می‌توان نتیجه گرفت که آن خون پادزایی را که به پادتن موجود در محلول متصل می‌شود، ندارد.

3- اگر شما بدانید که خون فرد چه پادزاهایی دارد، می‌توانید به سادگی گروه خون او را تعیین کنید.

وقتی خون لخته می‌شود یا به اصطلاح کپه کپه می‌شود، چه رخ می‌دهد؟
برای این که انتقال خون موفقیت آمیز باشد، باید دهنده و گیرنده خون از لحاظ گروه های خونی ABO و Rh با هم سازگار باشند. اگر آن‌ها سازگار نباشند، گلبول های قرمز خون دهنده کپه کپه یا لخته می‌شوند. گلبول های قرمز لخته شده می‌توانند رگ های خونی را مسدود کنند و از رسیدن خون به بخش های مختلف بدن جلوگیری کنند. به علاوه، گلبول های لخته شده، متلاشی می‌شوند و محتویات آن‌ها بیرون می‌ریزد. گلبول های قرمز هموگلوبین دارند که در خارج از گلبول قرمز حالت یک سم را پیدا می‌کند. این وقایع می‌توانند برای بیمار بسیار خطرناک باشند. پادزای A و پادتن B می‌توانند به هم دیگر متصل شوند و همین طور پادزای B و پادتن B می‌توانند به هم بپیوندند. اگر شخصی با گروه خونی B از فردی با گروه خونی A خون دریافت کند، این واقعه رخ می‌دهد. گلبول های قرمز به واسطه پادتن‌ها مانند حبه انگور به هم متصل می‌شوند. همان طور که گفتیم، تجمع گلبول‌ها و در نتیجه تشکیل لخته خون می‌تواند به مرگ منجر شود.

انتقال خون: چه کسی از چه کسی می‌تواند خون دریافت کند؟
شما می‌توانید به شخصی با گروه خون A، خون A و به شخصی با گروه خون B، خون B تزریق کنید و برای گروه های خونی دیگر نیز همین طور. البته، در برخی موارد می‌توانید از فردی با گروه خون متفاوت خون دریافت کنید یا به شخصی با گروه خونی دیگر خون بدهید. اگر فرد دریافت کنند خون، گروه خونی دارد که علیه پادزاهای گروه خون دهنده، پادتنی تولید نمی کند، انتقال خون می‌تواند با موفقیت انجام شود. اما اگر فردی که می‌خواهد خون دریافت کند، پادتن هایی دارد که با پادزاهای خون دهنده پیوند می‌شوند، گلبول های قرمز خون دهنده لخته خواهند شد.

http://www.iranhall.com/health/upload/644863-2009-1-13-12-30-28.gif

افرادی که گروه خون آنان از نوع O است، دهنده عمومی و افرادی که گروه خون آنان از نوع AB است، گیرنده عمومی نامیده می‌شوند.

http://www.iranhall.com/health/upload/658611-2009-1-13-12-48-4.gif


واژه نامه:
Antibody: پادزا؛ مولکولی که باعث تولید پادتن می‌شود
Antigen: پادتن؛ مولکولی از جنس پروتئین که به Antibody (پادزا) متصل می‌شود. پادتن‌ها نقش مهمی در مقابله با عوامل بیگانه برعهده دارند.
RBC( Red Blood Cell): گلبول قرمز
WBC( White Blood Cell): گلبول سفید
Platelet : پلاکت
Transfusion : انتقال خون




منبع خبر : سايت تخصصي ايرانيان
________________________________________
GMitW
04-04-2009, 09:51 PM
اينا كه تو هر گروه هر چي خصوصيت بود رو گفتن!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1
________________________________________
shahla2464
04-05-2009, 12:54 PM
با سلام
سوالي كه براي من پيش آمده در ارتباط با رژيم غذايي در گروهاي خوني است .
آيا براي گروهاي خوني متفاوت رژيم غذايي خاصي وجود دارد .
مثلا" گروه خوني o بايد كمتر از گندم استفاده كنند ؟
با توضيحاتي كه مي دهيد راهنماييم كنيد.
موفق باشيد.
________________________________________
raz72592
07-05-2009, 10:31 AM
من خلاف این فرمول زیاد سراغ دارم.

اما مطلب جالب رو زحمت کشی ده بودی.خسته نباشید
________________________________________
Rahe Kavir
10-08-2009, 08:46 AM
نکته بهداشتی روز: درمان بریدگی سطحی

http://hamshahrionline.ir/images/upload/news/posa/8805/bleedingfinger.jpg

آموزش- همشهری آنلاین:


حتی بریدگی‌ها و خراش‌های سطحی باید برای پیشگیری از عفونت درمان شوند. این نکات را در مورد زخم سطحی‌ که در حال خونریزی است، رعایت کنید:

دست‌های‌تان را با آب و صابون بشویید تا هنگام پانسمان زخم، میکروبی به آن منتقل نشود.
به آرامی زخم را با آب گرم و صابون بشویید، و بعد آن را خشک کنید.
شخص مجروح باید دراز بکشد و اندام زخمی‌شده کمی بالا نگهداشته شود.
با یک باند استریل فشار ملایمی بر روی زخم اعمال کنید تا خونریزی متوقف شود.
هنگامی که خونریزی متوقف شد، با گاز استریل زخم را پانسمان کنید.
اگر خون از پانسمان گذشت،‌ باند قبلی را برندارید، بلکه یک باند دیگر روی آن قرار دهید.
در صورتی که خونریزی متوقف نشد، به دنبال کمک پزشکی برآیید.
در موارد خوریزی شدید،‌ خونریزی داخلی یا بروز نشانه‌های شوک باید فرد مجروح فورا به اورژانس منتقل شود
عکس :دختر هندی خون می گريد


خون، كثيف است و تمامي لباس‌هاي من هميشه خون‌آلوده هستند، در مدرسه هيچكس به من نزديك نمي‌شود، تا با هم بازي كنيم.
ایسنا: يك دختر 13 ساله هندي به جاي اشك، خون گريه مي‌كند و علاوه بر اين، از تمامي منافذ بدنش خون مي‌چكد.
به گزارش خبرگزاري شينهوا، «تونيكل دوي ودي» دختر نوجوان هندي است كه بدون هيچ خراش يا زخمي بر روي پوست بدنش، خونريزي دارد.
هنگامي كه گريه مي‌كند، به جاي اشك، خون از غدد اشكي چشمانش مي‌چكد.
علاوه بر اين از گردن، بيني و كف پاهايش نيز خون ترشح مي‌شود.
اين دختر 13 ساله مي‌گويد: اين موضوع اولين بار باعث ترس من شد، اما بعد به آن عادت كردم.
خون، كثيف است و تمامي لباس‌هاي من هميشه خون‌آلوده هستند، در مدرسه هيچكس به من نزديك نمي‌شود، تا با هم بازي كنيم.
من هيچ وقت نمي‌توانم گريه كنم و هميشه جلوي گريه خودم را مي‌گيرم، تا خون جاري نشود.
بر اساس گزارشات و آزمايشات صورت گرفته به روي اين دختر، وي از ژوئيه سال 2007 ميلادي براي اولين بار از راه دهانش خونريزي داشت و از همان زمان اين خونريزي ادامه دارد.
ابتدا پزشكان گمان كردند، خون‌ها از زخمي ناشي مي‌شود، اما چند هفته بعد اين خونريزي از منافذ پوست سر وي هم ادامه يافت.
پزشكان انستيتو تحقيقاتي هند بر اين عقيده‌اند كه اين دختر به بيماري كمبود پلاكت خون مبتلاست و بر همين دليل بدنش قادر به تامين پلاكت به ميزان كافي نبوده و از اين روست كه خون از منافذ بدنش ناخواسته خارج مي‌شود.
«تونيكل» 13 ساله همراه با سه خواهر و والدينش در روستاي عالم باغ در شهر لاك نو در ايالت اوتارپرادش هند زندگي مي‌كند.
گردآوری : پایگاه اینترنتی پرشین وی
www.persianv.com
تاریخ ارسالOctober 4, 2008 07:52 PM تعداد مشاهده: 1500
برخی لامپ ها سردرد ایجاد می كنند
انجمن میگرن بریتانیا اخیرا در گزارشی اعلام كرد: نسل جدید لامپ های فلورسنت و كم مصرف به علت آنكه نور ثابت و با شدت مناسی ایجاد نمی كنند و نور آنها به صورت لرزشی یا در اصطلاح سوسو زننده است ، ممكن است عامل شروع سردرد در مبتلایان به سردردهای میگرانی باشد.

به گفته كارشناسان: انواع قدیمی تر لامپ های كم مصرف كه این مشكل را نداشتند ، باعث بروز حملات میگرن نمی شوند و بهتر است مبتلایان به میگران از این نوع لامپ ها به جای لامپ های كم مصرف و فلورسنت جدید استفاده كنند.
شبكه خبر
نظرات ( 3 نظر )
لینک
شنبه، 15 دى، 1386 - ميگرن
لامپ‌هاي كم مصرف فلورسنت عامل تشديد ميگرن هستند
نتايج يك تحقيق نشانگر احتمال تشديد بيماري ميگرن در استفاده‌كنندگان از لامپ‌هاي كم مصرف فلورسنت است.
موسسه علمي و خيريه "انجمن اقدام عليه ميگرن" در بريتانيا اعلام كرد، شمار زيادي از بيماران عضو يا مراجعه‌كننده به اين موسسه گفته‌اند استفاده از لامپ‌هاي فلورسنت باعث افزايش سردردهاي شديد و ميگرني آنان شده است.
كارن منينگ" سخنگوي انجمن اقدام عليه ميگرن در اين‌باره گفت: از دولت مي‌خواهيم بر اساس گزارش تهيه شده توسط اين موسسه، تصميم براي گسترش فروش لامپ‌هاي كم مصرف فلورسنت و ممنوعيت فروش لامپ‌هاي معمولي را به تاخير اندازد.
"هيلاري بن" وزير محيط زيست بريتانيا اعلام كرده بر پايه توافق بعمل آمده با اتحاديه‌هاي فروشندگان لوازم الكتريكي، تا سال ‪ ۲۰۱۱‬با تصويب قانوني از فروش و عرضه لامپ‌هاي معمولي جلوگيري خواهد شد.
پيش از اين نيز برخي موسسات علمي و خيريه بيماري صرع در بريتانيا از احتمال افزايش خطر ابتلا به اين بيماري يا شدت گرفتن مشكل مبتلايان در صورت قرار گرفتن در معرض تابش نور لامپ‌هاي كم مصرف فلورسنت خبر داده بودند.
بر اساس آمارهاي رسمي، حدود شش ميليون نفر در بريتانيا در سطوح مختلف از بيماري ميگرن رنج مي‌برند.
در همين ارتباط و در واكنش به گزارش مربوط به ميگرن، انجمن توليد و عرضه‌كنندگان محصولات روشنايي اعلام كرده‌اند نوع پيشرفته و جديد لامپ‌هاي كم مصرف فلورسنت فاقد مشكل سو سو زدن نور به عنوان عامل اصلي تشديدكننده بيماري ميگرن هستند.
آنها اعلام كرده‌اند، تنها اندكي از موارد قبلي اين گونه لامپ‌ها مشكل زا بوده‌اند. ایرنا
نظرات ( 2 نظر )
لینک
پنجشنبه، 13 دى، 1386 - ميگرن
تزریق دارو به گردن علائم میگرن را کاهش می دهد.
محققان ایتالیایی گزارش کرده اند که تزریق یک بی حس کننده موضعی به نقاط محرک فعال در پایین گردن-- ستون فقرات گردن-- علایم میگرن را بهبود می بخشد.
دکتر ماریا عادل گیامبراردینو از دانشگاه جی دانونزیو چیتی به خبرنگار بخش سلامت رویترز گفت: «درمان موضعی نقاط محرک می تواند کاربرد داروهای میگرن را کاهش داده و بنابراین به پیشگیری از سردردهای ایجاد شده در اثر مصرف بیش از حد داروها کمک کند.»
به خواندن ادامه دهید
نظرات ( 2 نظر )
لینک
چهارشنبه، 12 دى، 1386 - ميگرن
زنان مبتلا به ميگرن بيشتر استرس دارند
دكتر محمدي، روانشناس
زنان مبتلا به ميگرن نسبت به سايرين استرس بيشتري را تجربه مي كنند و نگرش هاي ناكارآمد آنها نسبت به مردان مبتلا به ميگرن بالاتر است.
ميگرن جز بيماري هايي است كه استرس نقش مهمي را در شكل گيري آن ايفا مي كند. ميگرن كه در رده يكي از بيماري هاي ناتوان كننده انسان قرار دارد، 18 درصد در زنان و شش درصد در مردان بروز مي كند.
ميزان بالاتر شيوع ميگرن در زنان به نوسانات ميزان هورمون جنسي زنانه يا استروژن ارتباط دارد كاهش ميزان استروژن در پيش از قاعدگي ماهانه باعث تحريك و بروز ميگرن قاعدگي مي شود كه نسبت به اشكال ديگر ميگرن شديدتر و طولاني تر است.
تغييرات آب و هوايي، خستگي، اختلالات خواب و مصرف بيش از حد داروهاي مسكن را از علل شايع آغاز حمله‌هاي ميگرن بوده و هم اكنون داروهاي بسياري در دست است كه از حمله ميگرن جلوگيري مي كند و باعث فروكش كردن سر درد آغاز شده مي شوند و بيماران مي توانند با مراجعه به پزشك متخصص از درمان هاي موجود استفاده كنند.
باشگاه خبرنگاران
نظرات ( 4 نظر )
لینک
دوشنبه، 10 دى، 1386 - ميگرن
ساخت دستگاه هشدار دهنده بروز حملات ميگرني
محققان دستگاهي ساختند كه در آينده به بيماران مبتلا به ميگرن بروز حملات شديد ميگرني را اطلاع مي دهد.
روانشناسان آلماني سازنده اين دستگاه هشدار دهنده زود هنگام حملات ميگرني اعلام كردند، در افراد مبتلا به عارضه سردرد هاي ميگرني تازه زماني كه سيستم جلوگيري از درد بدن ناتوان مي شود حملات بروز مي كند.
و اين در حالي است كه دو روز پيش از بروز اين حملات فعاليت مغز تغيير ميكند كه دستگاه جديد اين محققان موسوم به EEG اين تغييرات را مشخص مي كند.
اين دستگاه قابل حمل بوده و افراد مبتلا مي توانند هر روز و هر زمان جريانات مغزي خود را با كمك آن اندازه گيري كنند.
در صورت مشاهده تغييرات مغزي، مبتلايان به ميگرن مي توانند از روش هاي تشنج زدايي و تكنيك هاي آرام بخش براي جلوگيري از بروز حملات خود استفاده كنند.
تا پيش از وارد شدن اين دستگاه به بازار بايد مراحل آزمايشي مختلفي بر روي آن انجام شود.
باشگاه خبرنگاران به نقل از خبرگزاري آلمان،
نظرات ( 3 نظر )
لینک
دوشنبه، 10 دى، 1386 - ميگرن
شيوه درماني اميد بخش براي ميگرن
محققان از درماني نويد بخش براي بيماري ميگرن خبر دادند.
به نوشته شماره امروز روزنامه اينديپندنت در اينترنت:يک پزشک انگليسي سرپرستي تلاش ها براي ازمايش دارويي
را بر عهده دارد که ممکن است پايان بخش رنج هزاران مبتلايان به ميگرن باشد.
جان چمبرز متخصص قلب در بيمارستان گاي در لندن ميگويد نتيجه ازمايش داروي ضد لخته کلوپيدوگرل بر روي پنج بيمار مبتلا به ميگرن در برخي موارد بسيار خوب بود.
اکنون ازمايش وسيع تري بر روي دويست و هشتاد بيمار در جريان است که انتظار مي رود نتايج ان سال اينده منتشر شود.اگر اين دارو موثر از اب درايد مي تواند به معناي خاتمه سردرد،تهوع و حساسيت به نور باشد که ناشي از
حمله ميگرني است.
حد اقل يک نفر در هر ده نفر در انگليس به ميگرن مبتلا هستند و حملات ميگرني ممکن است تا سه روز طول بکشد و مبتلايان پس از هر حمله تا دو روز بي حال اند.مبتلايان به ميگرن به طور متوسط به سيزده حمله در سال دچار مي شوند.
درمان ابداعي دکتر چمبرز بر اين فرضيه مبتني است که ممکن است علت ميگرن لخته هاي کوچک خون باشد که در قلب تشکيل مي شوند،به مغز مي روند و جريان خون را مختل و موجب بروز علايم درد در يک طرف سر ، تهوع و حساسيت به نور مي شوند.
داروي کلوپيدوگرل براي بيماران قلبي تجويز مي شود تا پلاکت هاي خون انها چسبندگي کمتري داشته باشند.پلاکتها پس از گلبولهاي قرمز و سفيد خون اجزاي اصلي سازنده خون هستند که به لخته شدن ان به هنگام اسيب ديدن يک رگ خوني کمک مي کنند.اما اگر پلاکت ها بيش از حد چسبنده باشند خطر ايجاد بي علت لخته هاي خون در رگهاي خوني وجود دارد که با رفتن به ريه ها و مغز مي توانند موجب سکته مرگبار يا امبولي شوند.
دکتر چمبرز معتقد است پلاکت ها نقش مهمي در پيدايش ميگرن در برخي بيماران دارند.
لینک خبر
نظرات ( 3 نظر )
لینک
پنجشنبه، 6 دى، 1386 - ميگرن
دلایل اصلی سردرد های میگرنی
نتایج به دست آمدهازتحقیقات گوناگون درحال نزدیک شدن به کشف دلایل اصلی سردردهای میگرنی است .
تیمی از متخصصان فرانسه فعالیت های بخش هیپوتالاموس مغز را دلیلاصلی ایجاد سردردهای میگرنی می دانند.
بخش هیپوتالاموس مغز مسئول کنترل واکنش های فیزیکی بوده و بر اساس تحقیقات گرسنگی و سردرد از مواردی است که کنترل آن توسط این بخش انجام می شود.
پزشکان امیدوارند این کشف منجر به ارائه راه های درمان بهتری برای بیماران میگرنی شود.
بر اساس تحقیقات، حملات میگرنی(سردردهای شدید) ابتدا به دلیل فعالیت هیپوتالاموس آغاز شده و معمولا حدود سه ساعت ویابیشتر به طول می انجامد .این حملات در برخی افراد به صورت مکرر ودر وقفه های زمانی مشخص می باشد.پیش ازاین سردرد های میگرنی را نوعی اختلال مغزی به حساب می آوردند ،اما امروزه معلوم شده فعالیت نادرست چند سیستم بدن به طور همزمان عامل ایجاد این سردردهاست
ایسکانیوز
نظرات ( نظر بدين )
لینک
چهارشنبه، 5 دى، 1386 - ميگرن
رازهای جدید میگرن
محققان با تلاش‌های مستمر توانسته‌اند عللی را برای ابتلا به بیماری میگرن پیدا کنند.
تیم فرانسوی که روی علل ابتلای بیماران به میگرن تحقیق می‌کند توانسته است سرنخ‌هایی را در رابطه با این نوع سردرد شدید بدست آورد.
با وجود اینکه سالهای سال است تحقیق روی این بیماری آغاز شده است تاکنون هیچ توضیح علمی در مورد علت ابتلا به این سردرد که به انواع مختلف ظاهر می‌شود وجود نداشت اما اکنون محققان فرانسوی ادعا کرده‌اند که مشکلاتی در "هیپوتالاموس" مغز می‌تواند موجب ابتلا به میگرن شود.
با وجود کشف این موضوع پزشکان امیدوارند تا بتوانند راه حلی را برای این سردرد شایع پیدا کنند.
پیش از این، فعالیت سیستم‌های عصبی نقاط مختلف مغز و اینکه میگرنی ها مغزهای ضخیم تری دارند و لایه‌های کورتکس مغزشان ضخیم است، علت پیدا شدن درد میگرن در بیماران عنوان شده بود.
افرادی که سردردهای میگرنی دارند معمولا این درد را هر روز و یا در ماه چندین بار تجربه می کنند که گاهی اوقات حتی منجر به اختلال در مغز و یا خودکشی می‌شود.
محققان فرانسوی ادعا ‌کرده‌اند بر خلاف آنچه که تا به حال تصور می‌شده سردردهای میگرنی تنها مشکل خاص مغزی است اکنون به این نتیجه رسیده‌اند که این دردر بر اثر یک سری اختلالات در سیستمهای مغز است.همشهری آنلاین
نظرات ( نظر بدين )
لینک
چهارشنبه، 5 دى، 1386 - ميگرن
ورزش كردن حملات ميگرن را كاهش مي‌دهد
دكتر اسماعيلي متخصص مغز و اعصاب:
انجام منظم و روزانه فعاليتهاي ورزشي مي‌تواند از بروز حملات ناشي از ميگرن جلوگيري كند.
با انجام ورزشهاي منظم و دوره‌اي مي‌توان روند بيماري ميگرن را كاهش داد و تعداد دفعات ابتلا به حملات ميگرن را در طول ماه كم کرد.
عادات غذايي و پيروي از رژيم غذايي مناسب هم در كاهش دفعات حملات ميگرن نقش مهمي دارد.
افرادي كه از ميگرن رنج مي‌برند بيشتر در معرض افسردگي قرار دارند همچنین خواب خوب هم از شدت سردردهاي ميگرني مي‌كاهد در ضمن كساني كه خواب خوب، منظم و كافي دارند تا 20 درصد از شدت سردردهاي ميگرني آنان كاسته مي‌شود.
باشگاه خبرنگاران
نظرات ( 1 نظر )
لینک
دوشنبه، 3 دى، 1386 - ميگرن
ميگرن ارثي است
متخصصان مي گويند،برخي از انواع ميگرن ناشي از يك نقص ژنتيكي است كه ارثي است.
به گفته محققان هلندي ميگرن هاي "همي پلژي" كه با فلج همراه است در خويشاوندان خوني بروز مي كند و با بررسي ژنتيكي مي توان آن را ثابت كرد.
ميگرن هاي "همي پلژي" با فلج شدن يك طرف بدن و اختلالات حركتي مشخص مي شود.
بر اين اساس افرادي كه هنگام بروز سردردهاي ميگرني دچار فلج مي شوند مي توانند آزمايش ژنتيكي انجام دهند در افراد مبتلا به سردردهاي ميگرني "همي پلژي" نامنظم جهش ژنتيكي متفاوتي وجود دارد كه از طريق آزمايش ژنتيكي مشخص مي شود و به درمان بهتر اين بيماران كمك مي كند.
ميگرن ارثي است
.-. میکروسکوپ دیجیتال .-.با محصولات DINO تلویزیون و رایانه خود را به میکروسکوپ دیجیتال تبدیل کنید !! میکروسکوپ دیجیتال یکی از تکنولوژیهای جدی
با محصولات DINO تلویزیون و رایانه خود را به میکروسکوپ دیجیتال تبدیل کنید !! میکروسکوپ دیجیتال یکی از تکنولوژیهای جدید می باشد که به تازگی به بازار معرفی گردیده است.کاربردهای وسیعی چون :مراکز علمی و تحقیقاتی ،دانشگاهی ،مراکز آموزشی، آزمایشگاههای تحقیقاتی ،اساتید،دانشجویان،محققان،باستان شناسان،مراکزپوست و مو،موزه ها،کتابخانه ها،مدیریت تولید و کنترل کیفیت،صنعت چاپ،طلا و جواهرسازی،نساجی،گیاه پزشکی و حشره شناسی،اسناد جعلی و هویت شناسی،آزمایشگاههای الکترونیکی و موارد بسیار دیگر گوشه ای از کاربردهای این محصول جدید را شکل می دهند.امید است تا با ارائه جدیدترین تکنولوژیهای روز دنیا سهم اندکی در پیشرفت کشورعزیزمان داشته باشیم. میکروسکوپ های دیجیتال Dino-Lite AM- T میکروسکوپ دیجیتال قابل حمل کیفیت تصویر . مگا پیکسل خروجی USB . بزرگنمایی X~ X و حد اکثر X قابلیت اندازه گیری با ویژگی کالیبره شامل لامپ LED سفید(با امکان خاموش و روشن بوسیله نرم افزار) امکان برداری با کلید لمسی بر روی میکروسکوپ AM- M/MT میکروسکوپ دیجیتال قابل حمل بدنه فلزی (پوششی از آلیاژ آلومینیوم) کیفیت تصویر . مگا پیکسل خروجی USB . بزرگنمایی X~ X و حد اکثر X قابلیت اندازه گیری با ویژگی کالیبره قابلیت پخش یکنواخت نور شامل لامپ LED سفید (با امکان خاموش و روشن بوسیله نرم افزار) امکان برداری با کلید لمسی بر روی میکروسکوپ AM- TL میکروسکوپ دیجیتال قابل حمل قابلیت استفاده در فواصل مختلف (LWD) کیفیت تصویر . مگا پیکسل خروجی USB . بزرگنمایی X~ X و حد اکثر X قابلیت اندازه گیری با ویژگی کالیبره شامل لامپ LED سفید (با امکان خاموش و روشن بوسیله نرم افزار) امکان برداری با کلید لمسی بر روی میکروسکوپ AM- T- FVW میکروسکوپ دیجیتال قابل حمل کیفیت تصویر . مگا پیکسل خروجی USB . قابلیت اندازه گیری با ویژگی کالیبره شامل نوع نور سفید و ماوراء بنفش(قابل کنترل از طریق نرم افزار) شامل لامپ LED فرا بنفش و لامپ LED سفید (با امکان خاموش و روشن بوسیله نرم افزار) امکان برداری با کلید لمسی بر روی میکروسکوپ AMH - RUT IrisScope Iriscope دیجیتال کیفیت تصویر . مگا پیکسل خروجی USB . بزرگنمایی X~ X قابلیت اندازه گیری با ویژگی کالیبره شامل لامپ LED سفید (با امکان خاموش و روشن بوسیله نرم افزار) AM- میکروسکوپ دیجیتال قابل حمل کیفیت تصویر x پیکسل بزرگنمایی X~ X و حد اکثر X قابلیت اتصال به تلویزیون و کلیه خروجی های AV به صورت (NTSC یا PAL) شامل لامپ LED سفید (با امکان خاموش و روشن بوسیله نرم افزار) AMH-EUT/AMH-EAP Earscope Otoscope دیجیتال ویژه متخصصان گوش، حلق و بینی و شنوایی سنجی کیفیت تصویر . مگا پیکسل همراه با سایز اس پی کولن خروجی USB . (در مدل AMH-EUT) قابلیت اتصال به تلویزیون (در مدل AMH-EAP) بزرگنمایی X~ X قابلیت اندازه گیری با ویژگی کالیبره شامل لامپ LED سفید(با امکان خاموش و روشن بوسیله نرم افزار) AMK- - C میکروسکوپ دیجیتال قابل حمل همراه با مانیتور . LCD اینچ امکان نصب حافظه خارجی SD Card قابلیت ضبط و ثبت تصاویر به صورت و بر روی کارت حافظه قابلیت ضبط و پخش صدا قابلیت اتصال به تلویزیون ورودی USB بزرگنمایی X~ X و حد اکثر X شامل لامپ LED سفید باطری لیتیوم، یونی . ولت دسته بندی
از ویکی‌پدیا، دانشنامهٔ آزاد
پرش به: ناوبری, جستجو


یک میکروسکوپ الکترونی عبوری
میکروسکوپ الکترونی به دسته‌ای از میکروسکوپ‌ها گفته می‌شود که از اشعه الکترونی برای تصویرسازی استفاده می‌کنند.
فهرست مندرجات
[نهفتن]
• ۱ تاریخچه
• ۲ قوی‌ترین میکروسکوپ الکترونی
• ۳ انواع
• ۴ پانویس‌ها

[ویرایش] تاریخچه
میکروسکوپ الکترونی نوعی میکروسکوپ مرکب است. اولین میکروسکوپ مرکب، احتمالاً در سالهای ۱۶۰۰ میلادی توسط دو نفر هلندی به نام هانس و زاکاریاسن ساخته شد. درسال ۱۸۷۳ ارنست آبه ثابت کرد که برای تشخیص دقیق دو ذره نزدیک به هم، طول موج نور نباید بیشتر از دو برابر فاصله دو ذره از یکدیگر باشد. در سال ۱۹۳۹ اولین میکروسکوپ الکترونی ساخته شد.
[ویرایش] قوی‌ترین میکروسکوپ الکترونی
قوی‌ترین میکروسکوپ الکترونی دنیا با نام پیکو در سال ۲۰۰۹ در مدرسه عالی فنی آخن در آلمان ساخته شده و توان نمایش ذراتی به اندازه ۵۰ پیکومتر (پنج صدم نانومتر) و تصاویری از اجزای اتم و حرکت اتم‌ها را دارد. این میکروسکوپ دو برابر دقیق‌تر از میکروسکوپی‌ست که سال قبل در دانشگاه برکلی ساخته شده بود[۱].
[ویرایش] انواع
بستن


کلوب آی دی : __mohandes__
نام : f-u-all
تولد : 6 اسفند 1367
محل سکونت : Iran آذربایجان-شرقی تـبریز
زن ، مجرد
f-u-all (9)i
.-. میکروسکوپ دیجیتال .-.
با محصولات DINO تلویزیون و رایانه خود را به میکروسکوپ دیجیتال تبدیل کنید !!

میکروسکوپ دیجیتال یکی از تکنولوژیهای جدید می باشد که به تازگی به بازار معرفی گردیده است.کاربردهای وسیعی چون :مراکز علمی و تحقیقاتی ،دانشگاهی ،مراکز آموزشی، آزمایشگاههای تحقیقاتی ،اساتید،دانشجویان،محققان،باستان شناسان،مراکزپوست و مو،موزه ها،کتابخانه ها،مدیریت تولید و کنترل کیفیت،صنعت چاپ،طلا و جواهرسازی،نساجی،گیاه پزشکی و حشره شناسی،اسناد جعلی و هویت شناسی،آزمایشگاههای الکترونیکی و موارد بسیار دیگر گوشه ای از کاربردهای این محصول جدید را شکل می دهند.امید است تا با ارائه جدیدترین تکنولوژیهای روز دنیا سهم اندکی در پیشرفت کشورعزیزمان داشته باشیم.
میکروسکوپ های دیجیتال Dino-Lite
AM- 413T
• میکروسکوپ دیجیتال قابل حمل
• کیفیت تصویر 1.3 مگا پیکسل
• خروجی USB 2.0
• بزرگنمایی 10X~50X و حد اکثر 200X
• قابلیت اندازه گیری با ویژگی کالیبره کردن
• شامل 8 لامپ LED سفید(با امکان خاموش و روشن کردن بوسیله نرم افزار)
• امکان عکسبرداری با کلید لمسی بر روی میکروسکوپ

AM- 413M/MT
• میکروسکوپ دیجیتال قابل حمل
• بدنه فلزی (پوششی از آلیاژ آلومینیوم)
• کیفیت تصویر 1.3 مگا پیکسل
• خروجی USB 2.0
• بزرگنمایی 10X~70X و حد اکثر 230X
• قابلیت اندازه گیری با ویژگی کالیبره کردن
• قابلیت پخش یکنواخت نور
• شامل 8 لامپ LED سفید (با امکان خاموش و روشن کردن بوسیله نرم افزار)
• امکان عکسبرداری با کلید لمسی بر روی میکروسکوپ


AM- 413TL
• میکروسکوپ دیجیتال قابل حمل
• قابلیت استفاده در فواصل مختلف (LWD)
• کیفیت تصویر 1.3 مگا پیکسل
• خروجی USB 2.0
• بزرگنمایی 10X~20X و حد اکثر 90X
• قابلیت اندازه گیری با ویژگی کالیبره کردن
• شامل 8 لامپ LED سفید (با امکان خاموش و روشن کردن بوسیله نرم افزار)
• امکان عکسبرداری با کلید لمسی بر روی میکروسکوپ


AM- 413 T- FVW
• میکروسکوپ دیجیتال قابل حمل
• کیفیت تصویر 1.3 مگا پیکسل
• خروجی USB 2.0
• قابلیت اندازه گیری با ویژگی کالیبره کردن
• شامل 2 نوع نور سفید و ماوراء بنفش(قابل کنترل از طریق نرم افزار)
• شامل 4 لامپ LED فرا بنفش و 4 لامپ LED سفید (با امکان خاموش و روشن کردن بوسیله نرم افزار)
• امکان عکسبرداری با کلید لمسی بر روی میکروسکوپ

AMH - RUT IrisScope
• Iriscope دیجیتال
• کیفیت تصویر 1.3 مگا پیکسل
• خروجی USB 2.0
• بزرگنمایی 10X~20X
• قابلیت اندازه گیری با ویژگی کالیبره کردن
• شامل 2 لامپ LED سفید (با امکان خاموش و روشن کردن بوسیله نرم افزار)

AM- 412
• میکروسکوپ دیجیتال قابل حمل
• کیفیت تصویر 640x480 پیکسل
• بزرگنمایی 10X~50X و حد اکثر 200X
• قابلیت اتصال به تلویزیون و کلیه خروجی های AV به صورت (NTSC یا PAL)
• شامل 8 لامپ LED سفید (با امکان خاموش و روشن کردن بوسیله نرم افزار)


AMH-EUT/AMH-EAP Earscope
• Otoscope دیجیتال
• ویژه متخصصان گوش، حلق و بینی و شنوایی سنجی
• کیفیت تصویر 1.3 مگا پیکسل
• همراه با 3 سایز اس پی کولن
• خروجی USB 2.0 (در مدل AMH-EUT)
• قابلیت اتصال به تلویزیون (در مدل AMH-EAP)
• بزرگنمایی 20X~30X
• قابلیت اندازه گیری با ویژگی کالیبره کردن
• شامل 4 لامپ LED سفید(با امکان خاموش و روشن کردن بوسیله نرم افزار)


AMK- 412- C200
• میکروسکوپ دیجیتال قابل حمل
• همراه با مانیتور 3.5 LCD اینچ
• امکان نصب حافظه خارجی SD Card
• قابلیت ضبط و ثبت تصاویر به صورت عکس و فیلم بر روی کارت حافظه
• قابلیت ضبط و پخش صدا
• قابلیت اتصال به تلویزیون
• ورودی USB
• بزرگنمایی 10X~50X و حد اکثر 200X
• شامل 8 لامپ LED سفید
• باطری لیتیوم، یونی 3.7 ولت



دسته بندی : تجهیزات پزشكی
کشور : Iran
شهر : آذربایجان-شرقی
ايميل :
تلفن : 04113378472
آدرس :
تاريخ ارسال آگهي : 30 آبان 1388
تاريخ انقضا : نامحدود
قیمت :
تعداد بازدید : 448 بار

نرم افزار تقويت امواج مغز
+
كتاب خواب و اختلالات
شما هم مي توانيد يك شرلوك هولمز باشيد!!!
آيا مي دانيد دليل جذابيت جهاني آقاي شرلوك هولمز چيست؟
تمركز و دقت فوق العاده بر محيط اطراف و داشتن حافظه فوق العاده قوي
اين راز جذابيت جهاني شرلوك هولمز است
با داشتن حافظه قدرتمند و تمركز بالا همه را مبهوت توانايي خود خواهيد كرد!

نظرتان راجع به شخصيتي با مشخصات زير چيست؟
كسي كه فقط با يك بار حضور در يك مهماني تك تك افراد را با تمام مشخصات ظاهري و اسم و فاميل به خاطر مي سپارد و در هر ملاقات ديگر بدون هيچ مشكلي آنها را به اسم صدا مي زند
كسي كه پيچيده ترين موضوعات علمي و فرمول هاي محض را به سرعت به ذهن مي سپارد و با تكيه به حافظه فعال و غني خود از بزرگترين آزمون هاي هوش سربلندبيرون مي آيد.
كسي كه هر شماره و عددي ( شماره تلفن افراد ـ پلاك اتومبيل ـ شماره حساب ـ شماره سريال ها و ....) بلافاصله در ذهن خود بطور دائم ثبت ميكند.
كسي كه در هر ساعت تا 150 لغت جديد هر زبان بيگانه اي را براي هميشه به خاطر ميسپارد! اين يعني يادگيري يك زبان جديد در هر ماه!
كسي كه بدون نياز به روخواني از روي كاغذ ، ساعتها به طور منطقي و معني دار سخنراني ميكند و همگان را مبهوت توان رهگيري اعجاب آور حافظه خود در يادآوري سريع موضوعات مي نمايد.
شما هم مانند يك حرفه اي آنگونه كه انتخاب كرده ايد دنيا را مي بينيد و حس مي كنيد
ما در اين مجموعه روش كسب اين تواناييها را به شما آموزش مي دهيم
روش جذابيت با استفاده از تواناييهاي ذاتي
4 CD + Book

*بدون نياز به ثبت در سررسيد به طور دقيق ساعات قرار
ملاقات هاي خود را در ذهن خود مرتب و ذخيره نمائيد.

قيمت : 7000 تومان
مجازترين و عالي ترين دوپينگ حافظه و ذهن براي مطالعه! چيزي به زمان آزمون باقي نمانده است و تنها چيزي كه مي تواند عقب ماندگي را جبران كند ، سرعت بخشيدن به جذب مطالب توسط مغز است. اين امر ميسر نمي شود مگر مغز انسان به طور مستمر در حالت فوق هشيار و سرزندگي كامل فعاليت كند. اما امواج مزاحم و افكار و توهمات دروني وبيروني به مغز مجال نمي دهند كه ساعتي بيشتر در حالت فوق هشياري باقي بماند. درنتيجه با وجودي كه هنوز حدود چهارده هفته تا كنكور باقي است ولي در هر روز مغز بيشتر از يكساعت كشش درك سريع و جذب كامل مطالب را ندارد.چاره كار تحريك مغز و وادار سازي آن به ثبات در حالت فوق هشياري است و اين ميسر نمي شود مگر با زبان خود مغز با مغز ارتباط برقرار كنيد.

*بر اساس حافظه قوي خود نام و مكان دقيق خيابان و كوچه هاي
يك شهر بزرگ را در كمتر از دو ساعت به خاطر بسپاريد.

قيمت : 7000 تومان
زبان مغز امواج مغزي است. وقتي انسان در حالت مطالعه و تمركز شديد است، مغز او امواجي فوق العاده متفاوت با حالات بازي و خواب و استراحت و اضطراب از خود منتشر مي كند. اگر ابزاري وجود داشته باشد كه امواج لحظات هشياري و مطالعه با تمركز عالي را دوباره بازسازي كند و آن را به مغز برگرداند، مغز بلافاصله به حالت فوق هشياري مي رود. چرا كه امواج به او چنين فرماني را مي دهند. نرم افزار بيوفيدبك همان ابزار جادويي بازخوراندن امواج دلخواه مغزي از طريق هدفون به مغز است. اين نرم افزار كه براي اولين بار با آموزش كامل فارسي و بدون قفل و همراه با هزاران موج آماده به بازار ايران عرضه شده ، تحولي شگرف را در حوزه يادگيري سريع و دستيابي به حافظه هاي فوق عادي باعث شده است.
*در كمترين زمان ممكن و ساعتي مانده به برگزاري آزمون
صدها پاسخ را به طور دقيق در ذهن خود جاي دهيد

*با تكيه بر حافظه خارق العاده خود و با اعتماد به نفس فوق العاده در
تمام فعاليت هاي ذهني مقام و جايگاه اول را از آن خود سازيد.

قيمت : 7000 تومان
طرز كار اين نرم افزار:
در عين سادگي فوق العاده و حيرت آور است. بانكي كامل از امواج مغزي حالات مختلف انساني از مطالعه و يادگيري سريع گرفته تا تمركزهاي حيرت آور و مديتيشن و آرامش و قدرت هاي شگرف ذهني ، همگي با اندازه گيري دقيق امواج مغزي نمونه هاي شاهد انساني در سراسر جهان توسط تيمي مجرب از صدها كارشناس و متخصص جمع آوري و به شكل مناسب نرم افزار تبديل شده است. حال اين شما هستيد كه حالت مورد نظر خود را از بين صدها حالت پيشنهادي نرم افزار انتخاب مي كنيد. با انتخاب وضعيت و حالت مطلوب ، شما هدفون را در گوش هاي خود گذاشته وبراي مدت مشخصي كه نرم افزار تعيين مي كند امواج توليدي را به سوي مغز خود گسيل مي داريد.

*پيچيده ترين موضوعات علمي وفرمول هاي محض را به سرعت به ذهن بسپاريد
و با تكيه به حافظه فعال و غني خود از بزرگترين آزمون هاي هوش سربلندبيرون آئيد.

قيمت : 7000 تومان
بعد از پايان تمرين به طرز معجزه آسايي تمام متابوليسم بدن شما ويژگي هاي آن حالت انتخابي را در خود منعكس مي سازد و شما مانند يك حرفه اي آنگونه كه انتخاب كرده ايد دنيا را مي بينيد و حس مي كنيد. نرم افزار بيوفيدبك محصولي است بي نظير كه مي تواند دلهره هاي ايام نزديك كنكور را به يكباره در وجود شما محو سازد و ذهن آشفته و به هم ريخته و هراسان شما را چنان نظمي دهد كه قدرت شگرف آن همه را حيرت زده سازد.اين نرم افزار همراه آموزش كامل ويدئويي فارسي و بانك جامع امواج به طور كامل تقديم مشتاقان و علاقه مندان به كار گيري فناوري هاي نوين يادگيري قرن بيست و يك مي شود.


قيمت : 7000 تومان
نرم افزار بيوفيدبك مجموعه اي است كه كاربرد آن فقط محدود به حوزه يادگيري سريع و تمركز فوق عادي نمي شود و با آن مي توان حالت هاي روحي و جسمي مختلف از مديتيشن هاي عميق گرفته تا قدرت هاي جسمي مافوق طبيعي را تجربه كرد. گستره امواج موجود در بانك نرم افزار آنقدر وسيع است كه شما را حيرت زده خواهد كرد. بسياري از آهنگسازان با استفاده از امواج متنوع موجود در اين نرم افزار در بخش هاي مختلف آهنگ هايي كه مي سازند از امواج مناسب حالت القايي خود استفاده مي كنند و جذابيتي جادويي را به موزيك خود مي بخشند. كنترل كاركرد و كارآيي مغز با امواج ساطع خود مغز يكي از سالم ترين و موثرترين و در عين حال حيرت انگيز ترين شيوه هاي تقويت ذهن در كشورهاي پيشرفته محسوب مي شود.
با اين شيوه درحداقل زمان قابل تصور مي توان ده ها زبان جديد را ياد گرفت و به هزاران مهارت جسمي و ذهني تازه مسلط شد. حوزه كاربرد امواج مغزي هر روز در حال گسترش است. به جاي خواندن و تكرار كردن فقط كافي است ببينيد با آلبوم آموزش ويدئويي تكنيك تقويت حافظه مبتني بر تجسم ذهني چند حسگري موفقيت MSMI=Multi Sensory Mental Imagery شما مي توانيد به خارق العاده ترين حافظه عالم دست پيدا كنيد. و همه را مبهوت توان خارق العاده خود نمائيد

*بر اساس حافظه قوي خود نام و مكان دقيق خيابان و كوچه هاي
يك شهر بزرگ را در كمتر از دو ساعت به خاطر بسپاريد.

قيمت : 7000 تومان
http://meshop.biz/Detail.aspx?q=cd14&s=16114

انواع میکروسکوپ ونرم افزار آنالیز تصاویر
شرکت آریان تجهیز آمادگی خودرا جهن ارائه انواع 1-میکروسکوپ های بیولوژی (دو وسه چشمی)باقابلیت اتصال به تلویزیون وکامپیوتر 2-انواع استریو میکروسکوپهای ساده وتحقیقاتی باقابلیت مانیتور ینگ3-انواع میکروسکوپهای اینورت ساده وتحقیقاتی باقابلیت فیلمبرداری وعکسبرداری باسیستم های نوری برایتفیلد.هافمن.فلورسنت .فازکنتراست و............

ازکمپانی های معتبر دنیا اعلام می دارد.

ضمنا آخرین ورژن نرم افزار آنالیز تصاویر ازکمپانی نیکون تحت عنوان نیکون کپچر4 به همراه نرم افزارهای تکمیلی دیگر نیز موجود می باشد
»همه آگهی های شهرام راد فر را ببینید
مشخصات آگهی :
نام :
شهرام راد فر
تلفن :
09122436094 . 77492569 . 77481914
ایمیل :

ارسال آگهی :
چهارشنبه ، 24 آبان ، 1385
موقعیت آگهی :
تهران(تجهیزات پزشکی در استان تهران)
تعداد بازدید :
1257
گفتگوی آنلاین :
http://www.niazerooz.com/Keys/%D8%A7%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%84+%D9%85%D8%A7%D9%86%DB%8C%D8%AA%D9%88%D8%B1+%DA%A9%D8%A7%D9%85%D9%BE%DB%8C%D9%

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر