۱۳۸۹ فروردین ۲۹, یکشنبه

خواص آجيل

اکثر مردم، خوردن آجیل را مساوی با اضافه وزن می دانند در حالی که محققان خلاف آن را ثابت کرده اند.بر اساس تحقیقات، مصرف آجیل دارای فواید فراوانی است و اگر می خواهید زندگی سالم و طولانی داشته باشید، آجیل بخورید. مصرف آجیل که قبلا به خاطر چربی بالای آن، منع می شد اکنون توصیه می شود در برنامه غذایی گنجانده شود. آجیل، سرشار از مواد مغذی است و دارای مقادیر فراوانی فیبر رژیمی می باشد. این مواد غذایی، دارای مقادیر فراوانی چربی اشباع نشده و مقدار کمی چربی اشباع شده هستند. آن ها همچنین دارای اسید فولیک، مس، منیزیم و ویتامین e هستند. طی یافته های اخیر محققان درمرکز تحقیقات بهداشت دانشگاه "لوما لیندا" در سال 1999، با خوردن حدود 50 گرم آجیل در روز، کلسترول ldl خون، هشت تا دوازده درصد و ابتلا به سکته قلبی، تا 50 درصد کاهش می یابد. کاهش احتمال ابتلا به سکته مغزی، کاهش پیشرفت دیابت نوع 2 ، کاهش پیشرفت جنون و زوال عقل و نیز کاهش احتمال تشکیل سنگ صفرا، از جمله خواص مصرف آجیل هستند. بسیاری از افراد بر این باورند که مصرف آجیل، باعث چاقی می شود در حالی که محققان خلاف این امر را ثابت کرده اند. طی این تحقیقات مقدار واقعی چربی آجیل، به طور کامل توسط روده جذب نمی شود و نیز به خاطر داشتن مقدار فراوان فیبر، حالت اشباع ، سریع صورت می گیرد و در نتیجه فرد، کمتر دچار پرخوری می شود.

hdl کلسترول و روش های افزایش آن

... hdl چیست؟برای انتقال کسترول در خون به ملکول های لیپوپروتئینی نیاز است که به طور معمول 2 نوع از آن ها بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد:* hdl: که به جمع کلسترول و این ملکول hdl-c گفته می شود ... * ldl: که با اتصال به کلسترول ldl-c را ایجاد می کند ... برای اختصار در نوشتارها به این ملکول ها hdl و ldl گفته می شود ... hdl یکی از ملکول های چربی خون از نوع لیپوپروتئین است که قسمت اعظم آن پروتئین (50 درصد) و قسمت کمتر آن را کلسترول و تری گلسیرید تشکیل می دهد و کار عمده آن انتقال کلسترول از بافت ها و هدایت آن به سمت کبد است ... * از طرفی رژیم های توصیه شده فعلی مبنی بر کاهش مصرف اسیدهای چرب اشباع شده (sfa) باعث کاهش خطر آتروژنیک ldl (مضر) می شود، اما متاسفانه hdl مفید را نیز کاهش می دهد ... نتیجه گیریاستروژن با منشا خارج از بدن، ورزش مستمر، کاهش چربی های خون (تری گلسیرید، کلسترول و ldl) در افزایش hdl نقش مهمی دارند

منبع : تبیان تاریخ : 30 دی 1388 شاخه : غذا و سلامتی

فواید کره بادام زمینی

... این کره ضد کلسترول استکره بادام زمینی برای کسانی که مستعد ابتلا به بیماری های قلبی هستند، مفید می باشد، زیرا چربی های موجود در بادام زمینی از نوع چربی های خوب هستند ... به علاوه دارای فیتوسترول است که ساختاری شبیه به کلسترول موجود در غذاهای حیوانی دارد، با این تفاوت که بر خلاف کلسترول، فیتوسترول برای سلامت قلب و عروق مضر نیست ... در ضمن، هر 32 گرم کره بادام زمینی حدود 50 میلی گرم فیتوسترول دارد و بررسی ها نشان داده مصرف روزانه 2 گرم فیتوسترول می تواند تا 10 درصد از میزان کلسترول ldl یا کلسترول بد بکاهد و در صورتی که فرد رژیم کم چربی داشته باشد، می تواند میزان کلسترول بد را تا 20 درصد پایین آورد

منبع : تبیان تاریخ : 28 آبان 1388 شاخه : حبوبات،غلات ، دانه های روغنی و

خواص غذایی و دارویی گردو

... * در صد گرم مغز گردو خام و خشک مواد زیر موجود است : آب 3/5 گرم پروتئین 14/8 گرم مواد چربی 65 گرم مواد نشاسته ای 13 گرم کلسیم 100 میلی گرم فسفر 380 میلی گرم آهن 3 میلی گرم سدیم 2 میلی گرم پتاسیم 50 میلی گرم ویتامین آ 30 واحد ویتامین ب 1 0/35 میلی گرم ویتامین ب 2 0/12 میلی گرم ویتامین ب 3 1 میلی گرم ویتامین ث 2 میلی گرم مغز گردو منبعی غنی از چربی های سالم، غیراشباع و فاقد کلسترول است و تقویت کننده سیستم عصبی،سیستم عضلانی وعضلات قلب بوده و دربهبود بیماران قلبی – عروقی و افراد با افزایش فشار خون مفید است ... این نوع چربی، پایین آورنده کلسترول بد(ldl) و افزایش دهنده کلسترول خوب(hdl) است ... * فواید گردو: 1- کاهش کلسترول کل 2- کاهش ldl کلسترول 3- افزایش hdl کلسترول 4- افزایش قابلیت ارتجاعی رگ های بدن 5- محافظت در برابر بیماری قلبی 6- افزایش قدرت ذهن و هوش 7- مفید برای تنگی نفس 8- جلوگیری از ورم مفاصل 9- مفید در بیماری های پوست نظیر: اگزما و پسوریازیس( به وجود آمدن لکه های قرمز رنگ در پوست) 10- ضد سرطان 11- دارای آنتی اکسیدان ... بررسی ها نشان داده است که افزایش دریافت گردو با غلظت اشباع نشده در وعده غذایی، تأثیرات مثبتی روی میزان بالای کلسترول و دیگر فاکتورهای خطرناک قلب و عروق دارد

منبع : پزشکان بدون مرز تاریخ : 13 آبان 1388 شاخه : خشکبار

خواص میوه آووکادوavocados

... بتا سیتو استرول یک استرول گیاهی است که به حفظ مقادیر طبیعی کلسترول خون کمک می کند ... بیشتر چربی آووکادو از نوع چربی های غیراشباع با یک باند دوگانه است (همانطور که در قسمت بالا آمده است) که مقدار کلسترول خون را افزایش نمی دهند ... همانطور که می دانید ویتامین e ، یک آنتی اکسیدان قوی است و به دلیل داشتن همین خاصیت، از آسیب ldl- کلسترول به وسیله رادیکال های آزاد جلوگیری می کند ... به نظر می رسد که اگر کلسترول ldl آسیب ببیند، می تواند در سرخرگ های خونی رسوب کند و سبب تنگی عروق خونی شود ... با جلوگیری از صدمه ای که رادیکال های آزاد به ldl می زنند، می توان مشکلات قلبی را کاهش داد

منبع : تبیان تاریخ : 29 مهر 1388 شاخه : میوه ها و سبزی ها

دستور غذایی مناسب برای افراد دیابتی

... 1- آجیل (میوه های مغزدار)، این دسته از مواد سرشار از فیبر و چربی هایی هستند که منجربه کاهش کلسترول ldl و ا فزایش hdl می شوند ... گفته می شود که این دسته غذایی باعث کاهش فشار خون و کلسترول ldl، می شود

منبع : سلامت نيوز تاریخ : 13 مرداد 1388 شاخه : غذا و سلامتی

کاهش کلسترول با خوردن ماهی و میگو

... مرتضی صفوی متخصص تغذیه گفت: چربی های اشباع چندگانه مانند روغن های ماهی و میگو به دلیل داشتن اسید چرب امگا 3 برای کاهش میزان کلسترول بد خون مفید است این متخصص تغذیه در گفتگو با فارس افزود: چربی غیراشباع به پایین آوردن میزان کلسترول خون کمک می کند و توصیه می شود که در هنگام مصرف چربی، چربی های غیراشباع به جای چربی های اشباع تا حدی که ممکن است جایگزین شود ... این متخصص تغذیه اضافه کرد: نوع دیگری از چربی غیراشباع چندگانه در روغن های ماهی و میگو (اغلب به عنوان روغن ماهی ها یا اسیدهای چرب امگا - 3 ) وجود دارد که این نوع چربی غیراشباع در تعداد زیادی از ماهی های چربی دار مانند سالمون، شاه ماهی و ماهی های خالدار وجود دارد و شواهد نشان می دهد که اسیدهای چرب امگا 3 برای کاهش میزان کلسترول ldl خون مفید است

منبع : شبکه خبری صنایع غذایی ایران تاریخ : 20 تیر 1388 شاخه : غذا و سلامتی



کلسترول همیشه هم بد نیست/در مورد آن بیشتر بدانیم

... دو نوع کلسترول با عنوان کلسترول خوب یا hdl و کلسترول بد یا ldl وجود دارد ... کلسترول ldl در شریانات رسوب می کند و باعث بروز بیماری های مزمن می شود ... 1-بعضی غذاها نظیر ماهی های پر چرب(سالمون، تونا، ساردین)، جودوسر و گردو در کاهش کلسترول خون موثر است ... 2-دو نوع کلسترول با عنوان کلسترول خوب یا hdl و کلسترول بد یا ldl وجود دارد ... کلسترول ldl در شریانات رسوب می کند و باعث بروز بیماری های مزمن می شود ... 3- هیچ علائم بارز و مشخصی در مورد کلسترول بالا وجود ندارد ... متاسفانه بسیاری از افرادی که دچار کلسترول بالا هستند از وضعیت خود مطلع نیستند ، تا زمانی که دچار حمله قلبی و یا سکته شوند ... بنابراین لازم است به طور منظم جهت تشخیص سطح کلسترول آزمایش خون انجام شود ... 4- اگر مجموع کلسترول شما بالاتر از 240 میلی گرم بر دسی لیتر باشد در معرض خطر ناشی از کلسترول بالا هستید ... 5- کلسترول بالا احتمال ابتلا به دیابت نوع 2 را افزایش می دهد ... 6- کلسترول بالا احتمال ابتلا به حملات قلبی و سکته را افزایش می دهد ... اگر دچار کلسترول بالا هستید و احتمال این حملات درشما بالا است ، بد نیست راجع به علائم آن اطلاعات کافی داشته و در صورت مشاهده سریعا به پزشک مراجعه کنید ... 7- کلسترول بالا باعث کاهش خون رسانی به دستگاه تناسلی و عدم توانایی نعوظ می شود

منبع : سلامت نيوز تاریخ : 24 خرداد 1388 شاخه : غذا و سلامتی

- هر فرد باید حداقل 5 سال یک بار مورد آزمایش کلسترول واقع شود. انجام این آزمایش باید از 20 سالگی شروع شود. نتیجه آزمایش ، کلسترول را در سه جزء تری گلیسیرید، hdl و ldl و کلسترول مجموع بررسی می کند. سطح سلامت برای مقدار تری گلیسیرید 150 میلی گرم بر دسی لیتر ، برای hdl مقدار بالاتر از 60 میلی گرم بر دسی لیتر ، برای ldl مقدار کمتر از 100 میلی گرم بر دسی لیتر و برای کلسترول مجموع کمتر از 200 میلی گرم بر دسی لیتر است.


خواص درمانی آجیل

جام جم آنلاین: یکی از تنقلاتی که در ایام عید بسیار مصرف می‌شود آجیل است. در دید و بازدیدهای هر روزه، حتما مقدار قابل توجهی آجیل هم نوش جان می‌کنید. اما خوب است نکاتی در مورد آجیل و فواید آن هم بدانید.

مصرف آجیل به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و متعادل، برای حفظ سلامت قلب بسیار مفید است. در حقیقت مصرف گردو، بادام و سایر مغزها باعث کاهش کلسترول خون می‌شود و از آنجا که شرایط نگهداری و حمل این مواد به محل کار یا مدرسه نیز بسیار راحت است، می‌توان به عنوان میان‌وعده‌ای مغذی نیز از آنها استفاده کرد.
مطالعات در این زمینه نشان می‌دهد در افرادی که از آجیل به عنوان یک رژیم غذایی برای سلامت قلب استفاده می‌کنند، میزان کلسترول مضر خون کاهش می‌یابد. خوب است بدانید بالا بودن میزان این نوع کلسترول در خون از دلایل اصلی بیماری‌های قلبی است.
همچنین با مصرف مناسب این مغزها می‌توان از ایجاد لخته‌های خونی جلوگیری و از بروز حمله‌های قلبی نیز پیشگیری کرد.

البته تمام این موارد به عنوان یک پیشنهاد مطرح شده و هنوز صددرصد ثابت نشده‌اند.
آجیل، حافظ سلامت قلب
البته بسته به نوع آجیل، این موضوع فرق می‌کند؛ محققان بر این عقیده‌اند که بیشتر انواع آجیل دارای مواد زیر هستند که موادی مفید برای سلامت قلب می‌باشند.

چربی غیراشباع: هنوز دلیل اصلی این مطلب مشخص نشده اما معلوم شده است که چربی مفید موجود در آجیل سطح کلسترول مضر خون را کاهش می‌دهد.

اسیدهای چرب امگا3: بسیاری از آجیل‌ها دارای میزان خوبی از اسیدهای چرب امگا 3 هستند. امگا3 از انواع مفید اسیدهای چرب است که به سلامت قلب کمک می‌کند. این اسیدهای چرب در مواد دیگری مانند گوشت بسیاری از ماهی‌ها نیز یافت می‌شوند ولی آجیل یکی از بهترین منابع گیاهی آن است.

فیبر: همه انواع آجیل، میزان زیادی فیبر دارند که باعث کاهش میزان کلسترول می‌شود. همچنین موجب حس سیری در فرد شده و باعث می‌شود که کمتر غذا بخورد. مصرف فیبر در پیشگیری از دیابت نیز موثر است.

ویتامین E: البته محققان هنوز به این مطلب اطمینان ندارند ولی فکر می‌کنند که ویتامین E می‌تواند رشد و افزایش پلاک در شریان‌ها را که موجب باریک شدن آنها و در نتیجه درد قفسه سینه و حمله‌های قلبی می‌شود را کنترل و متوقف کند.
مصرف آجیل به چه مقدار؟
آجیل شامل مقدار بسیار زیادی چربی است (حدود 80‌‌درصد آجیل را چربی تشکیل می‌دهد) و با وجود این که بیشتر این میزان چربی برای سلامتی مفید است اما باز هم مقدار زیادی کالری دارد. به این دلیل است که باید آجیل را در حد اعتدال مصرف کنیم. در حقیقت بهتر است آجیل را جایگزین بخشی از موادی بکنید که چربی اشباع دارند مانند گوشت قرمز، تخم مرغ و محصولات لبنی.
طبق نتایج ارائه شده توسط موسسه غذا و دارو(FDA)، مصرف روزانه 5/ 42 گرم از انواع آجیل مانند بادام، فندق، بادام زمینی، گردو و پسته می‌تواند خطر احتمال به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد. البته باز هم باید دقت کنید که مصرف آجیل باید بخشی از رژیم غذایی شما باشد. به این معنی که تصور نکنیم خوردن آجیل و کم نکردن مصرف چربی‌های اشباع موجود در لبنیات و گوشت می‌تواند سلامت قلب شما را بیمه کند.
نیلوفر اسعدی بیگی گروه سلامت
پایگاه فرهنگی هنری تکناز

آجیل شب عید



نوشته شده توسط akbari
سه شنبه ، 25 اسفند 1388 ، 11:07
فروشندگان آجيل و خشكبار مي‌گويند: «مشتريان باهوش، جنس را با دقت مي‌بينند، آن را مي‌چشند و بعد مي‌خرند.» شما چه‌طور؟ آجيل شب عيدتان را از كجا خريداري مي‌كنيد؟ چه آجيلي مي‌پسنديد؟ شور، شيرين، خام يا طعم‌دار يا آجيل تندوتيز هندي؟ امسال قبل از اينكه براي خريد آجيل عيد، راهي فروشگاه محل‌تان شويد، اين راهنما را بخوانيد تا خريدي بهتر و سالم‌تر داشته باشيد....
آجيل سمي
باور مي‌كنيد بعضي از آجيل‌ها سمي‌اند!؟ سم آجيل آفلاتوكسين ناميده مي‌شود كه به‌وسيله يك قارچ توليد مي‌شود. آجيل و خشكبار قابليت آلودگي به اين سم را دارند. واحدهاي صنعتي توليدكننده آجيل با توجه به وجود پروانه بهداشتي و قوانين، ملزم به اندازه‌گيري آفلاتوكسين در محصولات بسته‌بندي شده‌شان هستند... اما در محصولات سنتي آجيل، اين اندازه‌گيري صورت نمي‌گيرد. دكتر ربابه شيخ‌الاسلام، متخصص اپيدميولوژي تغذيه مي‌گويد: «برخي از فروشندگان دورافتاده و كم‌مشتري، حتي اقدام به فروش اقلام صادراتي خشكبار مانند پسته‌هاي آلوده به آفلاتوكسين مي‌كنند؛ يعني چيزي كه از صادرات ايران مطرود شده را به داخل مي‌آورند و مي‌فروشند كه مصرف اين آجيل‌هاي آلوده بسيار خطرناك است.» فندق، بادام‌زميني و پسته، چون در محيط‌هاي مرطوب انبار مي‌شوند، امكان آلودگي‌شان به اين سم بيش از ساير اجزاي آجيل است. اگر آجيل‌هايتان را به‌صورت بسته‌بندي‌هايي كه داراي نشانه استاندارد هستند و از مراكز فروش معتبر خريداري كنيد، امكان آلودگي آن به اين سم کمتر است. البته هنوز هم كه هنوز است ما ايراني‌ها آجيل باز و فله‌اي را ترجيح مي‌دهيم كه امكان آلودگي به قارچ بيشتري دارد.آجيل براق، آجيل شور، آجيل خام
اگر سري به آجيل فروشي‌ها بزنيد، مي‌بينيد كه بعضي ازآجيل‌ها بسيار براق‌اند و شما را وسوسه مي‌كنند كه آنها را بخريد چون مي‌توانند ميز پذيرايي نوروز شما را زيباتر كنند ولي بايد به شما بگوييم كه اين آجيل‌هاي براق را نخريد. ليلا عيوض‌زاده، عضو انجمن تغذيه ايران مي‌گويد: «قنادي‌ها و آجيل‌فروشي‌ها براي ترغيب مردم به خريد و ماندگاري بيشتر اين‌گونه تنقلات، به آنها موادي اضافه مي‌كنند تا براق‌تر شوند اما اين مواد افزودني به بخش‌هاي مختلف بدن به ويژه كبد آسيب مي‌رساند.» بهتر است شما به‌جاي خريد اين آجيل‌ها يا آجيل‌هاي شور، امسال آجيل خام و بدون نمك را براي پذيرايي از ميهمانان انتخاب كنيد. آجيل‌هاي شور گرچه خوش‌مزه‌ترند ولي نمك آنها باعث بالا رفتن فشارخون مي‌شود و به‌ويژه براي افرادي كه بيماري‌هاي قلبي‌عروقي دارند، مشكل‌آفرين است. آجيل‌هاي خام هم سالم‌ترند و هم قيمت مناسب‌تري دارند.
آجيل شيرين
آجيل‌هاي شيرين آجيل‌هايي هستند كه درون‌شان نقل، كشمش، توت‌خشك و... ريخته شده و قنادي‌ها آن را به اسم آجيل‌شيرين مي‌فروشند. شايد فكر كنيد... حالا كه آجيل شور را براي قلب و عروق مشكل‌آفرين مي‌دانند، پس امسال عيد آجيل شيرين بخريم! ولي آجيل شيرين هم براي كساني كه چاق‌اند و ديابت دارند، دردسرهاي خاص خود را دارد چون باعث بالا رفتن قند خون مي‌شود، بنابراين اگر هم شما آجيل شيرين را جايگزين آجيل شور در سبد خريد عيدتان كرده‌ايد، دست‌كم ميزان نقل و كشمش آن را كم بگيريد. بعضي‌ها هم براي اينكه نه آجيل شور بخرند، نه آجيل شيرين، هر دو را به نسبت يكسان با هم مخلوط مي‌كنند كه اين خريد هم عاقلانه نيست چون شما هم فشارخون‌ و هم قندخون‌تان را افزايش مي‌‌دهيد و معايب هر دو آجيل را با هم جمع و نوش‌جان مي‌كنيد.
آجیل شیرین

پسته خندان پسته خندان
حتما شما هم ديده‌ايد كه در يك ظرف پسته در قنادي‌ها، تمام پسته‌ها خندان هستند... شايد بگوييد به‌به! چه پسته خوبي! و مقدار زيادي پول بابت‌اش بپردازيد ولي اين پسته‌ها به‌صورت مصنوعي خندان شده‌اند! آنها را در ظرف آب گرم ريخته و بلافاصله در ظرف آب سرد مي‌ريزند و در اثر اين تغيير ناگهاني دما، پوست پسته مي‌تركد و به زور خندان مي‌شود. اين كار باعث مي‌شود، پوسته آب بكشد و زودتر فاسد شود.چه آجيلي بخريم؟
اين مَثَل قديمي كه مي‌گويد: «هرقدر پول بدهي، آش مي‌خوري!» در مورد آجيل هم صادق است. بنابراين براي خريد آجيل، سراغ دوره‌گردها و دست‌فروش‌‌ها نرويد چون اين آجيل‌هاي فله‌اي ممكن است از انبارهايي گرفته شده باشند كه شرايط نگهداري آجيل در آنها بهداشتي و صحيح نباشد و سم قارچ‌هايي كه درون آجيل رشد كرده‌اند، آجيل را آلوده كرده باشد و شما را دچار مسموميت كند. به‌طوركلي يك آجيل خوب، بو و طعم خوبي دارد و اجزاي آن (براي مثال بادام‌اش) تلخ نيست. از خريد آجيل‌هايي كه پوسته‌هاي آن شكاف ‌دارد يا دچار كپك‌زدگي است، خودداري كنيد.
آجيل‌هاي رنگ شده: رنگ آنها به دست مي‌چسبد - پسته‌هايي كه زيادي قرمز هستند - تخمه‌هايي كه زيادي سياه‌اند
راه‌حل: به اين تغييررنگ‌ها دقت كنيد. يك مشت آجيل را در دست‌تان نگه داريد و پس از چند دقيقه خالي كنيد، اگر دست‌تان رنگ گرفت، آجيل رنگ شده است.
آجيل‌هاي كهنه: سوراخ بودن پسته‌ها - پوكي دانه‌هاي آجيل - پسته‌هايي كه بوي نا و كپك و كهنگي مي‌دهند - بقاياي حشرات مرده يا زنده درون آجيل
راه‌حل: آجيل را قبل از خريد بچشيد. از فروشگاه‌هاي معتبر بخريد. داخل آجيل را با دقت نگاه و وارسي كنيد.
نگهداري آجيل شب عيد
اگر آجيل خام خريده‌ايد، خيال‌تان راحت باشد كه مي‌توانيد تا چندماه آن را سالم نگهداري كنيد... ولي اگر به سراغ آجيل‌هاي بوداده رفته‌ايد به اندازه‌اي بخريد تا در دو هفته عيد مصرف شود چون گرما و رطوبت محيط مي‌تواند باعث رشد قارچ در آجيل شود. شما مي‌توانيد آجيل را در ظرف‌هاي دربسته تا چند ماه درون يخچال نگهداري كنيد ولي فراموش نكنيد كه دانه‌ها را مغز نكنيد و آنها را در همان پوسته نگه داريد. با اين كار ماندگاري آجيل شما افزايش پيدا خواهد كرد. آجيل خام تا يك سال قابل نگهداري است اما بعد از تفت دادن بهتر است هرچه زودتر مصرف شود.
فوايد آجيل
بر اساس آخرين پژوهش‌ها، آجيل و مغزها مانند فندق، گردو و پسته نقش مهمي در تامين سلامتي بدن ايفا مي‌کنند. برخلاف تصور عوام که فکر مي‌کنند اين قبيل مواد خوراکي فاقد ارزش‌ غذايي هستند، بايد گفت که اين مواد غذايي منابع سرشاري از پروتئين، مواد معدني و ويتامين‌هاي آنتي اکسيداني هستند. مطالعات نشان مي‌دهد مغزها يکي از مهم‌ترين منابع غني سلنيوم هستند که اين ريز مغذي براي تامين سلامت سيستم ايمني بدن ضروري است؛ همچنين داراي برخي خواص ضد سرطاني است.
دانشمندان دانشگاه ايلينويز در آمريکا دريافته‌اند که يک مکمل غذايي حاوي 200 ميکروگرم سلنيوم در روز، ميزان ابتلا به سرطان‌هاي پروستات، ريه و روده را در حدود 50 درصد کاهش مي‌دهد. همچنين از پيشرفت سرط ان پستان در زنان و بروز مشکلات پروستات در مردان جلوگيري مي‌کند. اين دانه‌هاي خوراکي سرشار از فسفر هستند که اين ماده معدني به ساخت استخوان‌ها و دندان‌ها کمک مي‌کند و نيز منبع سرشار ازمنيزيم است که اين عنصر نيز در ايجاد تعادل در عملکرد ماهيچه‌ها و اعصاب نقش مهمي دارد. همچنين وجود اسيد لينولنيک در اين دانه‌هاي خوراکي مي‌تواند براي حفظ سلامت پوست و ايجاد تعادل هورموني مفيد باشد.
فواید آجیل

پسته
پسته اگرچه کوچک، اما بسيار نيروزا است و مانند ساير اقلام موجود در آجيل داراي چربي‌هاي اشباع‌نشده است و به همين دليل به کاهش کلسترول و حفظ سلامت قلب و عروق کمک زيادي مي‌کند. از آن‌جايي که پسته داراي مقادير قابل‌توجهي مس، منيزيم و ويتامين‌هاي B نيز هست، باعث تقويت عملکرد سيستم ايمني بدن هم مي‌شود. در مغز پسته مقدار قابل توجهي آهن وجود دارد و به همين دليل است که آن را «خون‌ساز» مي‌دانند و مصرف نوع خام آن را به افراد کم‌خون توصيه مي‌کنند. ميزان فيبر موجود در پسته هم بسيار زياد است. ميزان ويتامين E، کلسيم و روي موجود در پسته هم قابل توجه است. در طب سنتي، براي مغز پسته و هر دو پوست نرم و سخت آن مصارف دارويي فراواني قايل شده‌اند.
بادام زميني
خوردن بادام زميني به مقدار 5 بار يا بيشتر در هفته و هر بار 28 گرم، احتمال بروز ديابت نوع دوم را در زنان کاهش مي‌دهد. بادام زميني داراي مقادير زيادي چربي اشباع نشده‌، منيزيم و فيبر غذايي است که همگي خطر بروز ديابت را کاهش مي‌دهند. همچنين حاوي فيبر و منيزيم است که باعش کاهش مقاومت انسولين مي‌شوند. وجود چربي امگا - 3 نيز باعث حفظ سلامت سلول‌ها، نرمي پوست و نيز کاهش ميزان کلسترول کلي در خون مي‌شود. بادام زميني منبع سرشاري از آهن، روي، ويتامين E، منيزيم و فوليک اسيد است که تاثير مهمي در مبارزه با مواد سرطان زا دارند.
بادام زمینی

گردو گردو
بر اساس مطالعات انجام شده از سوي محققان، گردو نه تنها کلسترول مضر را کاهش مي‌دهد، بلکه باعث کاهش التهاب رگ‌هاي خوني مي‌شود که معمولا عامل بروز بيماري‌هاي قلبي عروقي هستند. گردو منبع ويتامين E، آهن، منگنز، فسفر، پتاسيم، فوليک اسيد و ويتامين B6 است که در ساخت استخوان‌ها، تامين سلامت قلب و خون نقش مهمي دارند. روغن گردو نيز منبع غني آلفا لينولئيک اسيد (ALA) است که از گروه اسيدهاي چرب غيراشباع امگا-3 مي‌باشد.
بادام
سرشار از پروتئين و داراي ريزمغذي‌هاي مهمي از قبيل منيزيم، پت اسيم، فسفر، مس،ويتامين B2 و نياسين است . همچنين روغن بادام منبع غني ويتامين E است که نقش ضد سرطاني و آنتي‌اکسيداني دارد. بادام شامل مقادير زيادي کلسيم است و نيز مي‌تواند در بهبود رشد استخواني و جلوگيري از بروز پوکي استخوان موثر باشد. محققان کانادايي دريافته‌اند، اگر افراد مبتلا به کلسترول بالا روزانه 30 گرم بادام مصرف ‌کنند، ميزان کلسترول مضر خون خود را تا 4 درصد کاهش خواهند داد.
بادام
فندوق:
خواص و ارزش تغذيه ‌اي زيادي دارد، به همين دليل از بروز خيلي بيماري‌‌ها پيشگيري مي‌‌کند. در هر 28 گرم فندق که به طور متوسط معادل 20 عدد مغز آن مي‌باشد، 176 کالري انرژي نهفته است. اين مقدار فندق داراي 17 گرم چربي، 5 گرم کربوهيدرات، 4 گرم پروتئين و حدودا 2 گرم آب مي‌باشد. فندق با داشتن روغني خاص (اسيد اولئيک)، پروتئين، کربوهيدرات، بتاسيتوسترول، ويتامين‌ها و املاح ضروري، جايگاه مخصوصي را در بين ديگر آجيل‌‌ها باز کرده است. بتاسيتوسترول که به مقدار زيادي در فندق يافت مي‌‌شود، اثر فوق‌العاده‌اي در کاهش کلسترول و پيشگيري ازسرطان (مخصوصا سرطان پستان و پروستات) دارد، بنابراين مصرف 25 تا 30 گرم فندق در روز، بدن را هم در برابر بيماري‌‌هاي قلبي و هم در برابر سرطان محفوظ مي‌‌دارد. فندق غني از روغن است. در واقع 60 تا 70 درصد فندق از روغن تشکيل شده است.

فندوق
اين ساختار و ترکيب روغني داراي فوايد زير براي بدن است:تامين انرژي، تنظيم حرارت، محفاظت در برابر عوامل بيروني و کمک به گردش چربي در روغن فندق، برخي اسيدهاي چرب وجود دارند که اعمال مهمي را براي بدن انجام مي‌دهند. به عنوان مثال «اسيد اولئيک» موجود در روغن فندق از افزايش کلسترول خون پيشگيري مي‌کند(کلسترول را به ميزان 2/26درصد کاهش مي‌‌دهد)، قند خون را تنظيم مي‌‌کند و آپوپروتئين A-1 را که براي پيشگيري از بروز بيماري‌هاي عروق مفيد است، افزايش مي‌‌دهد(به ميزان 25 درصد) و آپوپروتئين B که مضر مي‌‌باشد را کاهش مي‌‌دهد(به ميزان 5/7 درصد). ديگر اسيد چرب مفيد در روغن فندق، «اسيد لينولئيک» است که به مقدار زيادي در روغن فندق يافت مي‌‌شود. لينولئيک اسيد نقش خيلي مهمي در رشد و سلامت اندام‌‌ها دارد. فندق يک منبع خوب از ويتامين‌هاي B1، B2 و B6 است. اين ويتامين‌ها براي حفظ سلامت مغز و خون‌سازي ضروري هستند، مخصوصا براي کودکان در حال رشد.ثابت شده است که مصرف 25 تا 30 گرم فندق در روز، تمامي ويتامين E مورد نياز در روز را تامين مي‌کند و براي پيشگيري از بيماري‌‌هاي عروق قلبي و سرطان کافي است روغن فندق بهترين منبع شناخته شده ويتامين E است که برای سلامت ماهيچه‌هاي قلب و ديگر ماهيچه‌‌هاي بدن ضروري است. اين ويتامين همچنين براي عملکرد طبيعي سيستم توليد مثل ضروري مي‌‌باشد. ويتامين E از تجزيه و هموليز گلبول‌هاي قرمز خون جلوگيري مي‌‌کند، بنابراين به عنوان نوعي محافظ در برابر کم خوني يا آنمي عمل مي‌کند. از ديگر فوايد ويتامين E که در فندق به وفور يافت مي‌‌شود، پيشگيري و ممانعت از عوامل ايجاد کننده سرطان مي‌‌باشد. اگر سرطان قبلا در بدن شکل گرفته باشد، ويتامين E با سلول‌‌هاي سرطاني مي‌جنگد.

آجیل شور انواع و اقسام آجيل
آجيل شور: اين نوع آجيل تشکيل شده از پسته، تخمه کدو، تخمه ژاپني، مغز بادام، مغز فندق و بادام هندي. بعضي‌ها بادام منقا را هم به اين جمع اضافه مي‌کنند. متاسفانه اين نوع آجيل، رايج‌ترين و پرطرفدارترين نوع آجيل در ايام نوروز است. اينکه چرا مي‌گوييم متاسفانه، پاسخ ساده و روشني دارد. کافي است به صفتي که کلمه آجيل را همراهي مي‌کند، دقت کنيد:«شور!» چه کسي است که اين روزها درباره عوارض ناشي از افزايش مصرف نمک و خطرات زيان‌بار آن چيزي نشنيده باشد يا مطلبي نخوانده باشد؟
آجيل شيرين: شامل مغز گردو، کشمش، توت خشک، مغز فندق، مغز پسته، مغز بادام و بادام هندي. اگرچه از اين نوع آجيل کمتر از بقيه آجيل‌ها در ايام نوروز استقبال مي‌شود اما حضور مغز گردو در اين ترکيب يک مزيت بسيار بزرگ به حساب مي‌آيد.
آجيل چهار مغز: اين آجيل تشکيل شده از مغز بادام، مغز پسته، مغز فندق و بادام هندي.
آجيل مشکل‌گشا: بعضي‌ها معتقدند که حضور آجيل مشکل‌گشا، حتي در حجم کم، در کنار ظرف اصلي آجيل يا روي سفره هفت‌سين، براي صاحب‌خانه خوش‌يمن خواهد بود و به همين دليل، کمي هم از اين نوع آجيل تهيه مي‌کنند. آجيل مشکل‌گشا عبارت است از ترکيب مغز فندق، مغز پسته، مغز بادام، توت خشک، کشمش، نخودچي و نقل.
سليقه شخصي: همه ما براي خريد آجيل نوروزي يک گزينه ديگر را هم پيش‌روي خود داريم و آن هم سبک شخصي خودمان است؛ به اين معني که ما مي‌توانيم از هر کدام از اقلام آجيل به ميزان دلخواه و به سليقه شخصي خودمان خريد کنيم و آنها را با هم ترکيب کنيم. در بين اقلام مختلف آجيل، معمولا مشتريان بيشترين استقبال را از پسته به عمل مي‌آورند و بعد از آن به ترتيب انواع تخمه، بادام، بادام هندي و مغز فندق مورد توجه قرار مي‌گيرد.
آجيل‌هاي وارداتي: اين‌روزها در آجيل‌فروشي‌ها و فروشگاه‌هاي عرضه‌کننده خشکبار، آجيل‌هاي هندي، تايلندي و ژاپني هم پيدا مي‌شود که به دليل تنوع رنگي و طعم تندشان مشترياني هم براي خودشان دست و پا کرده‌اند. در اين نوع آجيل‌ها انواع رشته، ذرت، نخود و باقلا هم پيدا مي‌شود. البته بعيد به نظر مي‌رسد که کسي بخواهد ميز پذيرايي عيد خود را با آجيل‌هاي رنگي شرق آسيا تزيين کند.
خلاصه اينکه:
• به تازگي آن توجه داشته باشيد. آجيل تازه نبايد هيچ‌گونه بوي نامطبوعي داشته باشد؛ نه بوي نا، نه بوي ماندگي، نه بوي تند و نه بوي ترشيدگي.
• به ظاهر آجيل خوب دقت کنيد. وجود حفره‌ يا كپك زدگي از نشانه‌هاي كهنگي آجيل است. اگر در ميان آجيل، بقاياي حشرات مرده يا زنده را ديديد، بدانيد که آجيل کهنه و فاسد است.
• مقداري از آجيل را در مشت خود بريزيد و کمي منتظر بمانيد. سپس آجيل را خالي کنيد و ببينيد که آيا روي دست شما رنگ پس داده است يا نه. پس دادن رنگ، نشانه غيربهداشتي بودن آجيل است.
• از لب‌خندان‌ها پرهيز کنيد. مي‌دانيد چطور پسته‌ها را به شکل لب‌خندان درمي‌آورند؟ آنها را در ظرف‌هاي آب گرم مي‌ريزند تا باد کنند، بعد آنها را داخل ظرف آب سرد مي‌ريزند تا پوست‌شان به اصطلاح بترکد. اين اختلاف دماي ناگهاني، يا به اصطلاح شوک حرارتي، روي کيفيت پسته تاثير منفي مي‌گذارد و علاوه برآن موجب نم‌کشيدن پسته هم مي‌شود. اين پسته‌ها زودتر فاسد مي‌شوند.
• واقعا چه کسي است که از مضرات نمک اطلاع نداشته باشد؟ پس سعي کنيد آجيلي را که انتخاب مي‌کنيد شور نباشد و کمتر بوداده شده باشد.


آجیل و خشکبار برای سلامتی بدن مفیدند


بر اساس آخرین پژوهش‌ها، آجیل و مغزها مانند فندق، گردو، پسته نقش مهمی در تامین سلامتی بدن ایفا می‌کنند. بر خلاف تصور عوام که فکر می‌کنند این قبیل مواد خوراکی فاقد ارزش‌ غذایی هستند، باید گفت که این مواد غذایی منابع سرشاری از پروتئین، مواد معدنی و ویتامین‌های آنتی اکسیدانی هستند. مطالعات نشان می‌دهد مغزها یکی از مهمترین منابع غنی سلنیوم هستند که این ریز مغذی برای تامین سلامت سیستم ایمنی بدن ضروری است؛ همچنین دارای برخی خواص ضد سرطانی است
دانشمندان دانشگاه ایلینویز در آمریکا دریافته‌اند که یک مکمل غذایی حاوی 200 میکروگرم سلنیوم در روز، میزان ابتلا به سرطان های پروستات، ریه و روده را در حدود 50 درصد کاهش می‌دهد. همچنین از پیشرفت سرطان سینه در زنان و بروز مشکلات پروستات در مردان جلوگیری می‌کند.
این دانه‌های خوراکی سرشار ازفسفر هستند که این ماده معدنی به ساخت استخوان ها و دندان ها کمک می‌کند و نیز منبع سرشار ازمنیزیم است که این عنصر نیز در ایجاد تعادل در عملکرد ماهیچه‌ها و اعصاب نقش مهمی دارد. همچنین وجود اسید لینولنیک در این دانه‌های خوراکی می‌تواند برای حفظ سلامت پوست و ایجاد تعادل هورمونی مفید باشد.
در ذیل تاثیرات مثبت برخی از این دانه‌ها ذکر شده است:

بادام زمینی :خوردنبادام زمینی به مقدار 5 بار یا بیشتر در هفته و هر بار 28 گرم ، احتمال بروز دیابت نوع دوم را در زنان کاهش می‌دهد. بادام زمینی دارای مقادیر زیادی چربی اشباع نشده‌، منیزیم و فیبر غذایی است که همگی خطر بروز دیابت را کاهش می‌دهند. همچنین حاوی فیبر و منیزیم است که باعش کاهش مقاومت انسولین می‌شوند. وجود چربی امگا - 3 نیز باعث حفظ سلامت سلول ها، نرمی پوست و نیز کاهش میزان کلسترول کلی در خون می‌شود. بادام زمینی منبع سرشاری از آهن، روی، ویتامین E، منیزیم و فولیک اسید است که تاثیر مهمی در مبارزه با مواد سرطان زا دارند.

گردو : بر اساس مطالعات انجام شده از سوی محققان ، گردو نه تنها کلسترول مضر را کاهش می‌دهد، بلکه باعث کاهش التهاب رگ‌های خونی می‌شود که معمولا عامل بروز بیماری های قلبی - عروقی هستند. گردو منبع ویتامین E، آهن، منگنز، فسفر، پتاسیم ، فولیک اسید وویتامین B6 است که در ساخت استخوان ها، تامین سلامت قلب و خون نقش مهمی دارند. روغن گردو نیز منبع غنی آلفا لینولئیک اسید (ALA) است که از گروه اسیدهای چرب غیراشباعاُمگا-3 می باشد.

بادام : سرشار از پروتئین و دارای ریزمغذی‌های مهمی از قبیل منیزیم، پتاسیم، فسفر، مس،ویتامین B2، نیاسین است . همچنین روغن بادام منبع غنیویتامین E است که نقش ضد سرطانی و آنتی اکسیدانی دارد. بادام شامل مقادیر زیادی کلسیم است و نیز می‌تواند در بهبود رشد استخوانی و جلوگیری از بروز پوکی استخوان موثر باشد. محققان کانادایی دریافته‌اند ، اگر افراد مبتلا به کلسترول بالا روزانه 30 گرم بادام مصرف ‌کنند، میزان کلسترول مضر خون خود را تا 4 درصد کاهش خواهند داد.

آجیل

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر